Banenrijklimburg mobiel
Job Alert Banenrijklimburg
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
Banenrijklimburg de vacaturebank van Limburg
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

Snel zoeken

Vacatures en banen in Weert

Master Data Management Specialist - Weert

Werkgever:Trespa
Locatie:Weert
Master Data Management Specialist , financiele WO vacature bij Trespa in Weert.
Gepubliceerd: 5 dagen geleden
Referentie nr:#BA652174

Verkoopmedewerker - Weert

Werkgever:Lidl Nederland
Locatie:Weert
Verkoopmedewerker 2019, VMBO sales vacature bij Lidl Nederland in Weert.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA652168

Keurmeester - Ittervoort

Werkgever:FLM Foodingredients
Locatie:Ittervoort
De keuring van de aangeleverde grondstoffen volgens de specificatie en het classificeren van de grondstoffen tegen de hoogst mogelijke waarde;
Gepubliceerd: 11-06-2019
Referentie nr:#BAG625975

Jeugdzorgwerkers A - Roermond

Werkgever:Bureau Jeugdzorg Limburg
Locatie:Roermond
Je kerntaak is het uitvoeren van maatregelen kinderbescherming en jeugdreclassering.
Gepubliceerd: 5 dagen geleden
Referentie nr:#BAG622595

Docent Juridisch - Weert

Werkgever:Gilde Opleidingen
Locatie:Weert
Je helpt studenten met het beheersen en verbeteren van hun kennis op het gebied van juridische zaken, wet en regelgeving, waaronder bestuursrecht,..
Gepubliceerd: 11-07-2019
Referentie nr:#BA652210

Medewerkers Veilig Thuis - Noord- & Midden Limburg

Werkgever:Veilig Thuis
Locatie:Noord- & Midden Limburg
Als medewerker van Veilig Thuis NML ben je allround inzetbaar. De kerntaken van Veilig Thuis zijn advies, ondersteuning, triage, onderzoek, monitoring en het inzetten van vervolgtrajecten naar...
Gepubliceerd: 10-07-2019
Referentie nr:#BAG622596

Coördinator financiën - Roermond

Werkgever:Proteion
Locatie:Roermond
Ben jij een volwaardig gesprekspartner voor het management van de verschillende bedrijfsonderdelen en de zelfstandige zorgondernemers? Met jouw hands-on mentaliteit, communicatieve vaardigheden en...
Gepubliceerd: 09-07-2019
Referentie nr:#BAG648595

Office assistant/ Secretaresse - Weert

Werkgever:Secretary Plus
Locatie:Weert
Office assistant/ Secretaresse , administratieve MBO vacature bij Secretary Plus in Weert.
Gepubliceerd: 09-07-2019
Referentie nr:#BA652219

Monteur Elektrotechniek - Weert

Werkgever:SPIE
Locatie:Weert
Als Monteur Elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het monteren, testen, inbedrijfstellen en onderhouden van industriële installaties
Gepubliceerd: 09-07-2019
Referentie nr:#BA652613

Horeca, Magazijn, Winkel: ASA heeft van alles! - Weert

Werkgever:ASA Student
Locatie:Weert
Horeca, Magazijn, Winkel: ASA heeft van alles! , HBO vacature bij ASA Student in Weert.
Gepubliceerd: 05-07-2019
Referentie nr:#BA652272

Sociotherapeut / Forensisch begeleider - Noord-Limburg

Werkgever:Be Well Zorgprofessionals
Locatie:Noord-Limburg
Be Well Zorgprofessionals zoekt meerdere Sociotherapeuten / Forensisch begeleiders met een sterke persoonlijkheid en passie voor de zorg.
Gepubliceerd: 02-07-2019
Referentie nr:#BA624490

Werken in Weert

De gemeente Weert grenst aan Noord-Brabant en België en wordt ook wel de 'de poort van Limburg' genoemd. Verder ligt de stad bij de Peel en aan de Zuid-Willemsvaart. Weert kreeg stadsrechten in 1414.

Weert, gelegen in Midden-Limburg, is een industriestad: veertig procent van de werkgelegenheid wordt verzorgd door de industrie. Ook de zakelijke dienstverlening werkt goed, dankzij een centrale ligging tussen Zuidoost-Brabant en Limburg. Naast vacatures in de industriële en de zakelijke sector zorgt ook het winkelcentrum voor banen. Het centrum kent een aantal promenades en een groot overdekt centrum, waardoor de detailhandel en de horeca floreren. Weert is in de lokale media actief via lokale omroepen en heeft een rijke cultuur. Hierdoor is het een leuke stad om in te wonen en werken.

Branches voor banen

 • Bouw en Vastgoed
 • Communicatie en Media
 • Consultancy
 • Energiebedrijven
 • Facilitaire dienstverlening
 • Fast Moving Consumer Goods
 • Financiële dienstverlening
 • Financiële instellingen
 • Handel en retail
 • Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur
 • Industrie
 • Informatie en Communicatie Technologie (ICT)
 • Intermediairs
 • Juridische dienstverlening
 • Land- en tuinbouw
 • Overheid en semi-overheid
 • Technische dienstverlening
 • Telecommunicatie
 • Transport en Logistiek
Gezondheidszorg en welzijnszorg

Weert heeft het Sint Jans Gasthuis, een ziekenhuis dat een regionale functie heeft. Daarnaast zijn er een groot aantal huisartsen gevestigd, verspreid over de verschillende wijken van de stad. Deze huisartsen werken bovendien samen in de Huisartsenpost Weert. Deze huisartsenpost is tegenwoordig gevestigd in het Ziekenhuis direct naast de Spoedeisende Hulpafdeling. AmbulanceZorg Limburg-Noord heeft in 2018 een nieuwe, klimaat neutrale ambulancepost aan de Ringbaan-Noord gebouwd waar 24 uur per dag een ambulance wordt bemand. Verder is er een algemeen gezondheidscentrum, namelijk het Gezondheidscentrum Weert (GCW). De GGD heeft een vestiging die deel uitmaakt van GGD Limburg-Noord. Tevens zijn er verschillende zorglocaties voor ouderen. Het land van Horne is hiervan een van de grootste. Naast zorgwoningen bieden zijn ook dagbestedingen aan.

Naast de gezondheidszorg zijn er ook nog verschillende locaties voor kinderopvang en kindercentra gelegen te Weert.

Onderwijs en Onderzoek

Er zijn verschillende basisscholen in Weert. Welke ook verschillende stromingen in het basisonderwijs aanbieden. Naast de 5 openbare basisscholen is er Montessori, katholiek en Janaplan onderwijs. Ook zijn er scholen voor speciaal onderwijs.

In Weert zijn vier middelbare scholen gevestigd: Daarnaast kan je in Weert middelbaar beroepsonderwijs volgen. Zo heeft Gilde Opleidingen de vestiging “Drakesteyn”. Gilde heeft verschillende mbo opleidingen voor zorg, ict en recreatie die gevolgd kunnen worden op deze locatie. Voor het hoger beroepsonderwijs (hbo) zijn er momenteel geen opleidingsmogelijkheden meer in Weert.

Bedrijven in Weert

De stad is de plaats van oorsprong van bedrijven als Wilma Bouw (inmiddels BAM-Wilma), Zuiderhuis-Isidorus en de grote grafische onderneming Roto Smeets (inmiddels sinds juni 2019 gesloten). Verdere bedrijven zijn Bosch Packaging Technology (verpakkingsmachines voor voedingswaren) en Trespa (bouw platen voor bijvoorbeeld gevelbekleding).

Van de ijzergieterijen is De Globe uit Tegelen een voorbeeld. Deze is in 1963 een vestiging in Weert begonnen. De Globe met de merknaam Nering Bögel vervaardigt onder meer putdeksels, en na 1995 ook drukvaten. In 2004 is het bedrijf door het Finse Componenta overgenomen. Sinds 2015 heeft het bedrijf nog 210 medewerkers en produceert 36 kton product per jaar. In 2016 werd de Weerter vestiging door Componenta gesloten en inmiddels overgenomen door VDL.

Er waren en zijn betonfabrieken en er is houthandel; houthandel Scheijmans (vanaf 1920). Lijmfabriek Frencken, maakte (sinds 1901) oorspronkelijk dextrine uit aardappelmeel, later diverse lijmen onder de merknaam Tapicol. De Nederlandse Fotografische Apparatenfabriek (Nefotaf), welke opende in 1948, heet sinds 1949: Nefox. De Weerter Beschuitfabriek (merknaam Jos Poell), bestaat al vanaf 1920. Machine- en apparatenfabriek Unicum; Orgelbouwer Vermeulen; Van Wegberg landbouwwerktuigenfabriek en stoomsmederij, later Machinefabriek Van Wegberg (1921-1999) waren en zijn ook in deze stad gevestigd.

Weert speelt door zijn centrale ligging tussen Zuidoost-Brabant en Limburg een rol in de zakelijke dienstverlening. Voor instellingen die op een grotere schaal opereren als het districtskantoor van een vakbond en het kantoor van een kabelmaatschappij heeft een ideale ligging. Daarnaast is het distributiecentrum van Lidl vanaf 2010 hier ook gevestigd.

Top 10 bedrijven
Enkele andere bedrijven die het vermelden waard zijn hier bij elkaar gezet. Dit zijn 10 van de grootste werkgevers stad en de regio.

Tevens zijn er verschillende bedrijventerreinen in de stad. De drie belangrijkste bedrijventerreinen zijn:

 • Kampershoek en kampershoek 2.0, 90 en 70 ha, ruim 100 bedrijven, 2300 arbeidsplaatsen. VDL-Weert is hier bijvoorbeeld gevestigd.
 • De Kempen, 116 ha met een recente uitbreiding, meer dan 45 bedrijven.
 • Leuken-Noord, 89 ha, 120 bedrijven goed voor ruim 3.000 arbeidsplaatsen.
Cultuur en bezienswaardigheden
Weert is een cultureel rijke stad. Er zijn vele culturele initiatieven en de gemeente stimuleert dit ook. Weertenaren doen veel met elkaar. Er heerst een sterke verenigingscultuur: van harmonie, carnavalsvereniging tot voetbalclub. Zo is 83% van de Weerter jeugd lid van een of meer van de 80 sportverenigingen of -instellingen.

In Weert is een locatie gevestigd van het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (afgekort RICK), dit is de vroegere muziekschool en kunstcollege. Ook staan de tradities van Stadsgilde Sinte Catharina 1480 Weert staan op de UNESCO erfgoedlijst.

De stad Weert wordt omringd door natuur. Het groen vind je voornamelijk in het buitengebied. Het grenspark Kempen~Broek, strekt zich uit via de Belgische grens door de gemeente Weert tot in Nederweert. Recreatiegebied de IJzeren Man is hier onderdeel van net als de Weerterbergen.

Kermis Weert
De kermis in Weert is met circa 150 attracties, die op 7 pleinen zijn gevestigd, de op een na grootste kermis van Nederland. Het is een van de weinige kermissen van deze grootte die volledig in een binnenstad zijn gevestigd. De kermis van Weert vindt namelijk vrijwel volledig plaats binnen de singels van het oude hart van de stad. Het evenement trekt meer dan 100.000 bezoekers.

Bospop
Ieder jaar in het begin van de maand juli vindt er in de wijk Boshoven een muziekfestival plaats, genaamd Bospop. Het pop-rockfestival trok in 2016 zo'n 50.000 bezoekers. Het festival duurt twee of drie dagen, en heeft twee podia. Op het festival staan zowel nationale als internationale acts.

Banen in de omgeving

Er zijn veel banen in de omgeving. Maar ook in de omgeving van weert zijn veel jobs en banen beschikbaar. Neem bijvoorbeeld in Haler, Soerendonk, Kelpen-Oler, Stramproy, Ell, Gastel, Ospel, Budel, Maarheeze, Nederweert, Leveroy, Budel-Dorplein, Nederweert-Eind, Oler of Budel-Schoot.

Voor een andere website met veel vacatures in een van deze plaatsen kun je kijken op werkt.nl.

Vakgebieden voor vacatures in Weert

Voor vacatures binnen een van onze vakgebieden klik hieronder om het specifieke aanbod te zien:
Zoekcriteria
Vind hier recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Made of energy. Connected @ heart!
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Arcus college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Wil jij ook SPIE’er worden? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Maak andermans zorg jouw zorg! Vind hier alle vacatures van Mondriaan.
Wil je aan de slag bij MET ggz? Bekijk hier alle vacatures.
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!
Krijg jij al een warm gevoel bij Adelante? Bekijk dan alle vacatures.
Stichting Pergamijn als werkgever? Vindt hier alle vacatures!
Meewerken aan actuele, statistische informatie? Bekijk snel de vacatures van CBS.
Corio Works bied diverse vacatures, kijk snel voor het huidige aanbod.
Bekijk hier alle vacatures van Collé Rental & Sales!
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Ook meewerken om frisdranken en sappen te produceren? Kom werken bij Refresco.
Bekijk hier alle vacatures van de 4 Saillant Collection Hotels!
WP Haton werkt in de brooddeeg productie. Klik door voor de vacatures als jij ook hiermee je brood wilt verdienen.
Werken in het voortgezet onderwijs? Bekijk de vacatures bij SVO PL.
Provincie Limburg werkt aan een betere provincie. Bekijk de vacatures om hieraan mee te kunnen bouwen.
Radar bied ondersteuning aan verstandelijk beperkten. Kijk snel voor vacatures om invulling te geven aan hun leven.