Kandidaten
/_images_upload/_tn_731f146ddbecab4d.png
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
/_images_upload/_tn_0065099814a10eec.png
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

Snel zoeken

Vacatures en banen in Weert

Vervanging docent biologie (vacaturenr. 2196) - Weert

Werkgever:Stichting LVO
Locatie:Weert
Vervanging docent biologie (vacaturenr. 2196), HBO onderwijs vacature bij Stichting LVO in Weert.
Gepubliceerd: 5 dagen geleden
Referentie nr:#BA1380879

Cost- and Production engineer - Weert

Werkgever:VDL Staalservice
Locatie:Weert
Cost- and production engineer, technische HBO vacature bij VDL Staalservice in Weert.
Gepubliceerd: 5 dagen geleden
Referentie nr:#BA1380874

Engineer - Weert

Werkgever:VDL Staalservice
Locatie:Weert
Engineer, technische HBO vacature bij VDL Staalservice in Weert.
Gepubliceerd: 5 dagen geleden
Referentie nr:#BA1380875

Magazijn medewerker - Panningen

Werkgever:WP Haton
Locatie:Panningen
Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor alle voorkomende magazijnwerkzaamheden, zoals o.a. het uitpakken, controleren, picken
Gepubliceerd: 16-09-2020
Referentie nr:#BAG1379213

Assemblagemonteur - Panningen

Werkgever:WP Haton
Locatie:Panningen
Jij bent verantwoordelijk voor het zelfstandig en compleet monteren van bakkerijmachines. Na een uitgebreide scholing word je ingezet op verschillende typen deegverwerkingsmachines.
Gepubliceerd: 16-09-2020
Referentie nr:#BAG1379212

Service Engineer - Panningen

Werkgever:WP Haton
Locatie:Panningen
E zorgt ervoor dat de machines voor deegverwerking topprestaties neer gezet worden bij klanten. Jij installeert, neemt in bedrijf, inspecteert, lost (elektrische, elektronische, mechanische)...
Gepubliceerd: 16-09-2020
Referentie nr:#BAG1378883

Allround Marketeer - Weert

Werkgever:Upstairs
Locatie:Weert
Allround marketeer, HBO marketing en communicatie vacature bij Upstairs in Weert.
Gepubliceerd: 16-09-2020
Referentie nr:#BA1380908

(Ondersteunend) begeleider Wonen voor appartementen - Nederweert

Werkgever:PSW
Locatie:Nederweert
Jij creëert een veilig en vertrouwd thuis voor de cliënten. Vanuit de visie ‘niet zorgen voor, maar zorgen dat’ ondersteun..
Gepubliceerd: 11-09-2020
Referentie nr:#BA1380951

Docent Verpleegkunde - Roermond Weert Venlo Geleen

Werkgever:Gilde Opleidingen
Locatie:Roermond Weert Venlo Geleen
Je verzorgt theorie-en praktijklessen, trainingen en cursussen aan BBL-studenten waarbij je op een coachende wijze een krachtige koppeling kan..
Gepubliceerd: 04-09-2020
Referentie nr:#1381001

System Engineer - Weert - Maastricht

Werkgever:Becs IT Services
Locatie:Weert - Maastricht
Je bent een klantgerichte, flexibele teamplayer. Je bent graag probleemoplossend bezig en je weet je de IT-systemen van onze groeiende klantenkring effectief en efficiënt in te richten...
Gepubliceerd: 03-09-2020
Referentie nr:#BAG1374809

Werken in Weert


De gemeente Weert grenst aan Noord-Brabant en België en wordt ook wel de 'de poort van Limburg' genoemd. Verder ligt de stad bij de Peel en aan de Zuid-Willemsvaart. Weert kreeg stadsrechten in 1414.

Weert, gelegen in Midden-Limburg, is een industriestad: veertig procent van de werkgelegenheid wordt verzorgd door de industrie. Ook de zakelijke dienstverlening werkt goed, dankzij een centrale ligging tussen Zuidoost-Brabant en Limburg. Naast vacatures in de industriële en de zakelijke sector zorgt ook het winkelcentrum voor banen. Het centrum kent een aantal promenades en een groot overdekt centrum, waardoor de detailhandel en de horeca floreren. Weert is in de lokale media actief via lokale omroepen en heeft een rijke cultuur. Hierdoor is het een leuke stad om in te wonen en werken.

Branches voor banen

 • Bouw en Vastgoed
 • Communicatie en Media
 • Consultancy
 • Energiebedrijven
 • Facilitaire dienstverlening
 • Fast Moving Consumer Goods
 • Financiële dienstverlening
 • Financiële instellingen
 • Handel en retail
 • Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur
 • Industrie
 • Informatie en Communicatie Technologie (ICT)
 • Intermediairs
 • Juridische dienstverlening
 • Land- en tuinbouw
 • Overheid en semi-overheid
 • Technische dienstverlening
 • Telecommunicatie
 • Transport en Logistiek
Gezondheidszorg en welzijnszorg

Weert heeft het Sint Jans Gasthuis, een ziekenhuis dat een regionale functie heeft. Daarnaast zijn er een groot aantal huisartsen gevestigd, verspreid over de verschillende wijken van de stad. Deze huisartsen werken bovendien samen in de Huisartsenpost Weert. Deze huisartsenpost is tegenwoordig gevestigd in het Ziekenhuis direct naast de Spoedeisende Hulpafdeling. AmbulanceZorg Limburg-Noord heeft in 2018 een nieuwe, klimaat neutrale ambulancepost aan de Ringbaan-Noord gebouwd waar 24 uur per dag een ambulance wordt bemand. Verder is er een algemeen gezondheidscentrum, namelijk het Gezondheidscentrum Weert (GCW). De GGD heeft een vestiging die deel uitmaakt van GGD Limburg-Noord. Tevens zijn er verschillende zorglocaties voor ouderen. Het land van Horne is hiervan een van de grootste. Naast zorgwoningen bieden zijn ook dagbestedingen aan.

Naast de gezondheidszorg zijn er ook nog verschillende locaties voor kinderopvang en kindercentra gelegen te Weert.

Onderwijs en Onderzoek

Er zijn verschillende basisscholen in Weert. Welke ook verschillende stromingen in het basisonderwijs aanbieden. Naast de 5 openbare basisscholen is er Montessori, katholiek en Janaplan onderwijs. Ook zijn er scholen voor speciaal onderwijs.

In Weert zijn vier middelbare scholen gevestigd: Daarnaast kan je in Weert middelbaar beroepsonderwijs volgen. Zo heeft Gilde Opleidingen de vestiging “Drakesteyn”. Gilde heeft verschillende mbo opleidingen voor zorg, ict en recreatie die gevolgd kunnen worden op deze locatie. Voor het hoger beroepsonderwijs (hbo) zijn er momenteel geen opleidingsmogelijkheden meer in Weert.

Bedrijven in Weert


De stad is de plaats van oorsprong van bedrijven als Wilma Bouw (inmiddels BAM-Wilma), Zuiderhuis-Isidorus en de grote grafische onderneming Roto Smeets (inmiddels sinds juni 2019 gesloten). Verdere bedrijven zijn Bosch Packaging Technology (verpakkingsmachines voor voedingswaren) en Trespa (bouw platen voor bijvoorbeeld gevelbekleding).

Van de ijzergieterijen is De Globe uit Tegelen een voorbeeld. Deze is in 1963 een vestiging in Weert begonnen. De Globe met de merknaam Nering Bögel vervaardigt onder meer putdeksels, en na 1995 ook drukvaten. In 2004 is het bedrijf door het Finse Componenta overgenomen. Sinds 2015 heeft het bedrijf nog 210 medewerkers en produceert 36 kton product per jaar. In 2016 werd de Weerter vestiging door Componenta gesloten en inmiddels overgenomen door VDL.

Er waren en zijn betonfabrieken en er is houthandel; houthandel Scheijmans (vanaf 1920). Lijmfabriek Frencken, maakte (sinds 1901) oorspronkelijk dextrine uit aardappelmeel, later diverse lijmen onder de merknaam Tapicol. De Nederlandse Fotografische Apparatenfabriek (Nefotaf), welke opende in 1948, heet sinds 1949: Nefox. De Weerter Beschuitfabriek (merknaam Jos Poell), bestaat al vanaf 1920. Machine- en apparatenfabriek Unicum; Orgelbouwer Vermeulen; Van Wegberg landbouwwerktuigenfabriek en stoomsmederij, later Machinefabriek Van Wegberg (1921-1999) waren en zijn ook in deze stad gevestigd.

vacatures weert

Weert speelt door zijn centrale ligging tussen Zuidoost-Brabant en Limburg een rol in de zakelijke dienstverlening. Voor instellingen die op een grotere schaal opereren als het districtskantoor van een vakbond en het kantoor van een kabelmaatschappij heeft een ideale ligging. Daarnaast is het distributiecentrum van Lidl vanaf 2010 hier ook gevestigd.

Top 10 bedrijven

Enkele andere bedrijven die het vermelden waard zijn hier bij elkaar gezet. Dit zijn 10 van de grootste werkgevers stad en de regio.

Tevens zijn er verschillende bedrijventerreinen in de stad. De drie belangrijkste bedrijventerreinen zijn:

 • Kampershoek en kampershoek 2.0, 90 en 70 ha, ruim 100 bedrijven, 2300 arbeidsplaatsen. VDL-Weert is hier bijvoorbeeld gevestigd.
 • De Kempen, 116 ha met een recente uitbreiding, meer dan 45 bedrijven.
 • Leuken-Noord, 89 ha, 120 bedrijven goed voor ruim 3.000 arbeidsplaatsen.
Cultuur en bezienswaardigheden

Weert is een cultureel rijke stad. Er zijn vele culturele initiatieven en de gemeente stimuleert dit ook. Weertenaren doen veel met elkaar. Er heerst een sterke verenigingscultuur: van harmonie, carnavalsvereniging tot voetbalclub. Zo is 83% van de Weerter jeugd lid van een of meer van de 80 sportverenigingen of -instellingen.

vacatures in weert

In Weert is een locatie gevestigd van het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (afgekort RICK), dit is de vroegere muziekschool en kunstcollege. Ook staan de tradities van Stadsgilde Sinte Catharina 1480 Weert staan op de UNESCO erfgoedlijst.

De stad Weert wordt omringd door natuur. Het groen vind je voornamelijk in het buitengebied, hier staan ook nog enkele molens in goede staat. Het grenspark Kempen~Broek, strekt zich uit via de Belgische grens door de gemeente Weert tot in Nederweert. Recreatiegebied de IJzeren Man is hier onderdeel van net als de Weerterbergen.

vacatures weert

Kermis Weert

De kermis in Weert is met circa 150 attracties, die op 7 pleinen zijn gevestigd, de op een na grootste kermis van Nederland. Het is een van de weinige kermissen van deze grootte die volledig in een binnenstad zijn gevestigd. De kermis van Weert vindt namelijk vrijwel volledig plaats binnen de singels van het oude hart van de stad. Het evenement trekt meer dan 100.000 bezoekers.

Bospop

Ieder jaar in het begin van de maand juli vindt er in de wijk Boshoven een muziekfestival plaats, genaamd Bospop. Het pop-rockfestival trok in 2016 zo'n 50.000 bezoekers. Het festival duurt twee of drie dagen, en heeft twee podia. Op het festival staan zowel nationale als internationale acts.

Banen in de omgeving


Er zijn veel banen in de omgeving. Maar ook in de omgeving van weert zijn veel jobs en banen beschikbaar. Neem bijvoorbeeld in Haler, Soerendonk, Kelpen-Oler, Stramproy, Ell, Gastel, Ospel, Budel, Maarheeze, Nederweert, Leveroy, Budel-Dorplein, Nederweert-Eind, Oler of Budel-Schoot.

Voor een andere website met veel vacatures in een van deze plaatsen kun je kijken op werkt.nl.

Vakgebieden voor vacatures in Weert

Voor vacatures binnen een van onze vakgebieden klik hieronder om het specifieke aanbod te zien:
Zoekcriteria
Vind hier recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Zit het in je bloed om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en vooral ook te handelen? Bekijk de vacatures van PSW.
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Vista college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Ook werken bij Laurentius? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Passie voor onderwijs? Bekijk snel de vacatures van Gilde Opleidingen!
Wil je aan de slag bij MET ggz? Bekijk hier alle vacatures.
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!
Krijg jij al een warm gevoel bij Adelante? Bekijk dan alle vacatures.
Stichting Pergamijn als werkgever? Vindt hier alle vacatures!
Meewerken aan actuele, statistische informatie? Bekijk snel de vacatures van CBS.
Werken bij Vivantes betekent dat je elke dag thuis komt bij de bewoners van Vivantes en hun dag tot een waardevolle dag maakt! Kijk hier voor alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Ook meewerken om frisdranken en sappen te produceren? Kom werken bij Refresco.
Bekijk hier alle vacatures van de 5 Saillant Collection Hotels!
WP Haton werkt in de brooddeeg productie. Klik door voor de vacatures als jij ook hiermee je brood wilt verdienen.
Werken in het voortgezet onderwijs? Bekijk de vacatures bij SVO PL.
Flextronics werkt aan slimme logisitek. Jij ook? Bekijk de vacatures.
Radar bied ondersteuning aan verstandelijk beperkten. Kijk snel voor vacatures om invulling te geven aan hun leven.
Werken aan een veilige regio? Bekijk de vacatures van Veiligheidsregio Zuid-Limburg!