Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Blog technologieën solliciteren
Sollicitatie
23-02-2024

Populaire technologieën die je kunt gebruiken om te solliciteren

Kandidaten kunnen gebruik maken van allerlei technologieën om zichzelf optimaal te presenteren en werkgevers maken steeds vaker gebruik van tools zoals online testen in hun sollicitatieprocedure. Graag lichten we hieronder een aantal technologieën toe die jou vooruit kunnen helpen in deze online sollicitatiewereld:

Creëer een eigen website

Hoe mooi zou het zijn als je online je (gehele) portfolio kunt laten zien? Door een eigen website op te bouwen kun je een plek creëren waar je al jouw prestaties en vaardigheden kunt delen. Vergeet daarbij niet dat het belang van visuals tegenwoordig flink is toegenomen. Het oog wilt ook wat, dus zorg voor een goede vormgeving. Kies daarbij vooral elementen die jouw karakter weergeven, zoals kleuren en stijlen die goed bij jou passen.

Maak een video CV

Een goede manier om je creativiteit te illustreren is om een video CV te maken. Dit is een filmpje waarin je over jezelf verteld. Voor de recruiter is dit natuurlijk weer eens iets heel anders dan de gebruikelijke lap met tekst met linksboven in de hoek een fotootje. Zorg er wel voor dat je het niet te langdradig maakt. Zoek op Google eens naar de term “Elevator pitch” voor eventuele tips. Denk bij het filmen ook weer aan de visueel aantrekkelijke omgeving en denk aan je non-verbale communicatie.

Solliciteren via een videogesprek

Videobellen is een handige oplossing die het nog steeds mogelijk maakt om elkaar te spreken én te zien. Net zoals bij elk ander sollicitatiegesprek dien je je optimaal voor te bereiden. Controleer van tevoren altijd je webcam en microfoon. Denk ook aan de achtergrond van het beeld. Een enorme rotzooi, een schreeuwende muurschildering of rondlopende mensen zorgen alleen maar voor (mogelijk negatieve) afleiding. Mocht je het videogesprek voeren vanaf je telefoon, bedenk je dan goed dat je deze het gehele gesprek op de juiste hoogte dient te houden. Wellicht is het een goed idee je telefoon ergens op neer te zetten. Verder is het ook hier weer belangrijk goed te denken aan je non-verbale communicatie.

Social Media

Haast iedereen gebruikt tegenwoordig wel een bepaalde vorm van social media. Naast het scrollen door foto’s van je vrienden en grappige video’s, is het goed om je te bedenken dat social media ook een krachtige tool is in jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Delen is gemakkelijk op social media waardoor je snel een groot bereik haalt. Dit maakt het een goede plek om jezelf onder de aandachtig te brengen bij in potentie een grote groep mensen. Zorg er wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan ook voor dat je sociale media profiel er goed uitziet. Steeds meer recruiters nemen tegenwoordig ergens tijdens de sollicitatieprocedure een kijkje op je sociale pagina’s.

Aan de slag!

Heb jij door deze tips en technologieën een verfrissend idee gekregen en ben je er nu helemaal klaar voor om te gaan solliciteren? Kijk dan snel op onze site voor het meest actuele aanbod van vacatures in Limburg. Solliciteer direct en zorg ervoor dat je snel jouw droombaan gevonden hebt!

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?