Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!

Werken bij Maastricht University

Dit zijn wij

Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland. We hebben bijna 22.000 studenten en circa 5.000 werknemers en we groeien nog steeds. We onderscheiden ons door ons innovatieve onderwijsmodel, ons internationale karakter en onze multidisciplinaire aanpak op het gebied van onderzoek en onderwijs. Dankzij het hoogwaardige onderzoek en onderwijs en de sterke focus op maatschappelijke betrokkenheid heeft de UM in korte tijd een solide reputatie opgebouwd. Vandaag de dag wordt de UM wereldwijd beschouwd als een van de beste jonge universiteiten.

De Europese universiteit van Nederland

De UM kan zich met recht dé Europese universiteit van Nederland noemen. Universiteit Maastricht is een Europese netwerkuniversiteit met een wereldwijde oriëntatie en een solide basis in de Euregio. Wij zijn altijd stevige pleitbezorgers van de internationalisatie van onderwijs en onderzoek geweest, omdat we hier duidelijk de toegevoegde waarde van zien. Onze unieke focus bereidt onze studenten voor op hun carrière – dicht bij huis of over de grens. Alleen door binnen Europa samen te werken kunnen we een duurzame en rechtvaardige maatschappij realiseren, armoede uitbannen en bijdragen aan andere Sustainable Development Goals.

Wat maakt de UM uniek?

Innovatief onderwijsmodel

De UM is de Europese pionier op het gebied van Probleemgestuurd Onderwijs (PGO), het kleinschalige en persoonlijke onderwijsmodel dat al sinds de oprichting wordt toegepast. PGO daagt studenten uit om zich niet alleen de lesstof eigen te maken, maar ook om hun talenten, interesses en vaardigheden actief te ontwikkelen. Denk daarbij aan onder meer zelfredzaamheid, assertiviteit en probleemoplossend vermogen. In combinatie met een breed en uniek scala aan internationaal georiënteerde opleidingen maakt de UM daarmee het verschil.

Internationaal georiënteerd

Gelegen in het hart van Europa is de UM de meest internationale universiteit van Nederland. Bijna de helft van de studentenpopulatie en een derde van de academische staf is afkomstig uit het buitenland, en hebben samen meer dan 100 nationaliteiten. De meeste opleidingen worden in het Engels gegeven en de inhoud van het onderwijs en onderzoek is diepgeworteld in Europese en internationale thema’s.

Multi- en interdisciplinair

Binnen de UM is het onderzoek en onderwijs thematisch en multidisciplinair van aard en is geïnspireerd door actuele kwesties zoals duurzaamheid, Europese integratie, gezond ouder worden en de invloed van technologische ontwikkelingen op de maatschappij. Onderzoekers werken in multidisciplinaire teams, in nauwe samenwerking met internationale instituten en het bedrijfsleven.

Maastricht University in beeld

13 vacatures van Maastricht University

Geen geschikte vacature kunnen vinden?

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?