Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/Yf0ThHNqvygaO-La.jpg
De grootste vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YgUlvMSsOcOafomu.jpg
Jouw zoektocht begint bij Banenrijklimburg!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

ICT vacatures in Maastricht

Ben jij op zoek naar vacatures in de ICT? Banenrijklimburg heeft een actueel overzicht van alle ICT vacatures in Maastricht.

Forecasting Analyst Workforce Management - Maastricht

Werkgever:Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Locatie:Maastricht
Are you looking for an opportunity to develop further in the area of Workforce Management? Are you an expert in Excel and do you have strong..
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA2107410

Medewerker ICT - Maastricht

Werkgever:Historisch Centrum Limburg
Locatie:Maastricht
Ben jij een enthousiaste Medewerker ICT die het leuk vindt om gebruikers te ondersteunen en vragen voor onze IT-leverancier te coördineren?
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG2105167

IT Performance Manager - Maastricht

Werkgever:Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Locatie:Maastricht
The main goal of the IT Performance Manager is to guide and support organizational improvements, by gathering, analyzing, and presenting performance data.
Gepubliceerd: 18-05-2022
Referentie nr:#BA2108044

Warranty Claim Assessor Passenger Cars and VAN | Italian - Maastricht

Werkgever:Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Locatie:Maastricht
Are you an excellent communicator in English and Italian? Are you able to make fair decisions about Warranty Claims for our retail network?
Gepubliceerd: 18-05-2022
Referentie nr:#BA2107534

Leerling installatietechnicus - Limburg

Werkgever:Intergarde
Locatie:Limburg
Samen met een ervaren Installatietechnicus zorg je voor een correcte installatie van brandmeldinstallaties, beveiligings-, toegangscontrole-..
Gepubliceerd: 18-05-2022
Referentie nr:#BA2108354

Business Intelligence Specialist bij Envida - Maastricht

Werkgever:Envida
Locatie:Maastricht
In de functie van BI Specialist ga je, vanuit de behoefte van de organisatie en draag je zorg voor het verzamelen en integreren van relevante data.
Gepubliceerd: 12-05-2022
Referentie nr:#BA2107650

Functioneel Applicatie Beheerder bij Envida - Maastricht

Werkgever:Envida
Locatie:Maastricht
Als Functioneel Applicatie Beheerder ben jij dé persoon tussen de gebruikersorganisatie en de software applicaties waarmee gewerkt wordt.
Gepubliceerd: 11-05-2022
Referentie nr:#BA2107648

Technical Support for mobile App | Czech/Slovak & English - Maastricht

Werkgever:Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Locatie:Maastricht
Are you into apps? How about a job that combines your technical and social skills at Mercedes-Benz Customer Assistance Center in Maastricht?..
Gepubliceerd: 11-05-2022
Referentie nr:#BA2108344

Business Controller bij PDM Industrial Excellence B.V. - Maastricht

Werkgever:Koenen en Co
Locatie:Maastricht
Als Business Controller ben jij die bedrijfseconomisch expert die zich bezighoudt met het analyseren en verbeteren van bedrijfsprocessen en..
Gepubliceerd: 10-05-2022
Referentie nr:#BA2107666

Product Owner - Maastricht

Werkgever:Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Locatie:Maastricht
This is a role in the IT department of the Mercedes-Benz Customer Assistance Center (CAC), which has grown to being the Global Service Provider..
Gepubliceerd: 10-05-2022
Referentie nr:#BA2107689

Werken in de automatisering en ICT

Ontwikkelingen zorgen ervoor dat onze wereld meer digitaal wordt. Er wordt meer gebruik gemaakt van machines, computers en mobiele telefoons. Organisaties spelen daarop in en gaan mee met de trend. Hierdoor neemt de vraag naar automatisering en ICT professionals sterk toe. Er is vraag op verschillende gebieden, uiteenlopend van het beheren van het netwerk tot het ontwikkelen van compleet nieuwe software.

Het vakgebied is onder te verdelen twee categorieën.

ICT

ICT betekent informatie- en communicatietechnologie. Deze branche gaat over telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Hierbij kun je denken aan activiteiten als systemen ontwikkelen en beheren, databanken en netwerken. Wanneer je gaat werken in de ICT kan ook het schrijven van nieuwe administratieve software tot je pakket behoren. Er zijn twee veel voorkomende types software:

  • Hardware
  • De producten die bij de categorie hardware horen zijn onder andere desk- en laptops, beeldschermen en tablets. Je kunt aan de slag als hardware engineer die computeronderdelen ontwerpt, maar ook een systeembeheerder valt onder het hardware werkveld. In die laatstgenoemde functie ben je verantwoordelijk voor het beheer van de ICT-omgeving binnen de organisatie.

  • Software
  • Software bestaat uit computerprogramma’s met bijbehorende data. Beroepen die zich bezighouden met software zorgen er veelal voor dat ze codes ontwikkelen. Dit is nodig om de hardware aan te sturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beroepen zoals een software engineer of web developer.

  • Diensten
  • Dit zijn bedrijven ondersteunen bij het gebruiken van software en hardware toepassingen. Telecomspelers behoren ook tot deze categorie, bedrijven zoals VodafoneZiggo.

Automatisering

Automatisering komt veel voor in de procesindustrie en techniek. Menselijke handelingen worden vervangen door machines en computers wat vaak resulteert in een snelle en grote productie. Door dit extra gebruik van machines, krijgt het personeel nieuwe taken toegewezen. Zij opereren als productiemedewerker of operator en voeren ondersteunende werkzaamheden uit. Je kunt binnen deze branche aan functies denken zoals software-engineer, programmeur, en besturingstechnicus.

Opleidingen

Er zijn veel opleidingen in Maastricht en Limburg op alle niveaus die je klaarstomen voor een baan in deze bruisende sector. Het Vista College heeft verschillende MBO opleidingen. Voor een opleiding op HBO niveau in deze sector dien je uit te wijken naar een andere stad. Daar wordt je breed opgeleid tot algemeen inzetbare ICT’er. Op de universiteiten in Heerlen en Maastricht kun je opleidingen vinden zoals software engineering, informatica en Data Science and Knowledge Engineering.

Bedrijven uit onze vacaturebank

Limburg kent een rijke collectie aan bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Naast gespecialiseerde dienstverleners zijn er ook andere bedrijven waar je aan de slag kunt, denk aan banken, scholen, verzekeraars en ziekenhuizen. Enkele grote namen zijn VodafoneZiggo, Accenture, Ilionx en DSM.

Automatisering & ICT vacatures in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Sabic
VDL Groep
Intergarde & Polygarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
We are Pentair!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils