Banenrijklimburg mobiel
Job Alert Banenrijklimburg
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
Banenrijklimburg de vacaturebank van Limburg
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

Snel zoeken

Vacatures Zorg en Welzijn in Limburg

Docent Verpleegkunde - Limburg

Werkgever:Gilde Opleidingen
Locatie:Limburg
Docent Verpleegkunde in Weert , HBO onderwijs vacature bij Gilde Opleidingen in Limburg.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050236

Verpleegkundig afdelingshoofd - Zuid-Limburg

Werkgever:Adelante zorggroep
Locatie:Zuid-Limburg
Verpleegkundig afdelingshoofd , HBO management vacature bij Adelante zorggroep in Zuid-Limburg.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1050223

Gedragswetenschapper Crisishulp Jeugd - Maastricht

Werkgever:Xonar
Locatie:Maastricht
Als Gedragswetenschapper ben je onderdeel van XONAR en zal je mede verantwoordelijkheid dragen binnen jouw functie bij Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg. Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg bestaat uit een...
Gepubliceerd: 11-09-2019
Referentie nr:#BAG1037068

Docent Verpleegkunde - Roermond, Weert

Werkgever:Gilde Opleidingen
Locatie:Roermond, Weert
Gezocht: een energieke docent Verpleegkunde met ervaring in de VVT-sector. Wat ga je doen als docent verpleegkunde? Je verzorgt theorie-en praktijklessen aan BBL-studenten op niveau 2, 3 en 4...
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050237

Doktersassistent Poli Oogheelkunde - Maastricht

Werkgever:MUMC+
Locatie:Maastricht
Doktersassistent Poli Oogheelkunde , MBO zorg vacature bij MUMC+ in Maastricht.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#1050242

Cliëntbegeleider cluster Ernstig Meervoudig Beperkt-Senioren avonddiensten - Sittard

Werkgever:Stichting Pergamijn
Locatie:Sittard
Cliëntbegeleider cluster Ernstig Meervoudig Beperkt-Senioren avonddiensten , HBO vacature bij Stichting Pergamijn in Sittard.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050232

Verpleegkundigen flexbureau - Roermond

Werkgever:Laurentius
Locatie:Roermond
Als verpleegkundige binnen het Flexbureau wordt je ingezet binnen de verschillende verpleegafdelingen van ons ziekenhuis. Zo krijg je de kans op verschillende afdelingen jezelf te ontwikkelen en...
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1049669

Medisch Adviseur Intramurale Farmacie - Eindhoven

Werkgever:VGZ
Locatie:Eindhoven
Medisch Adviseur Intramurale Farmacie Eindhoven WO Zorg , zorg vacature bij VGZ in Eindhoven.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050246

Strategisch Beleidsadviseur Langdurige Ouderenzorg - Eindhoven

Werkgever:VGZ
Locatie:Eindhoven
Strategisch Beleidsadviseur Langdurige Ouderenzorg Eindhoven WO Zorg , management vacature bij VGZ in Eindhoven.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050244

Medewerker maatschappelijke zorg - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Je bent gediplomeerd persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of medewerker maatschappelijke zorg en je hart gaat kloppen van jouw bijdrage..
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050243

Technisch Oogheelkundig Assistent - Helmond

Werkgever:Elkerliek
Locatie:Helmond
Technisch Oogheelkundig Assistent , technische MBO vacature bij Elkerliek in Helmond.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050251

Werken in Zorg en Welzijn

Er zijn veel banen in de zorg en welzijn sector in Limburg. Dit vakgebied is een van de grootste van de provincie en het aantal vacatures in de zorg steeg het afgelopen jaar met 9% naar 8.095 in 2018. De kans op een carrière in de zorg is dan ook in Limburg het grootst. Een opleiding in de zorg is niet altijd nodig. Zorginstellingen en opleiders werken namelijk grondig samen met het UWV om mensen om te scholen naar een passende baan.

Werkvelden in de zorg

De zorg is misschien wel meest gevarieerde vakgebied. Er zijn veel mogelijkheden, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: liefde voor mensen. Diegene die een functie vertolken in de gezondheidszorg zijn dan ook echte mensen-mensen die er 100% voor gaan om cliënten te ondersteunen. Het vakgebied is onder te verdelen in verschillende werkvelden. Te weten eerstelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, thuiszorg en ziekenhuizen.

Ziekenhuiszorg

Het werkveld dat uiteraard het meest bekend klinkt is het ziekenhuis. Als men nood heeft aan medische zorg, dan gaat men vaak al dan niet direct naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis zijn veel verschillende specialisten te vinden. Dit betekent dat er ook veel verschillende functies in de zorg te vinden zijn in dit werkveld. Er zijn hele veelvoorkomende beroepen als verpleegkundige of arts, maar ook als laborant, controller of recruiter. In Limburg zijn er een aantal ziekenhuizen. De grootste werkgever in de provincie is zelfs Zuyderland met locaties in Sittard en Heerlen. Hier werken meer dan 8.000 medewerkers dagelijks aan de zorg van de Limburgse bevolking. Daarnaast is Maastricht UMC+ een van de grotere werkgevers met 7.500 mensen in dienst. In midden- en noord-Limburg zijn ook carrièrekansen bij ziekenhuizen. Zo is het Laurentius Ziekenhuis gevestigd in Roermond, verzorgd Sint Jans Gasthuis Weert e.o. en kunnen mensen uit Venlo en Venray terecht bij Viecuri medisch centrum.

Ouderenzorg

Een ander werkveld dat voor niemand onbekend zal zijn, is de ouderenzorg. Een verpleegtehuis ondersteunt ouderen zodra zij niet meer alleen kunnen wonen of moeten revalideren. Vergrijzing is nog steeds een trend in Nederland. De verwachting is dat er medio 2025 ruim 1.250.000 inwoners van boven de 80 jaar zijn. Daarbij neemt ook de levensverwachting tegen 2040 toe tot gemiddeld 86 jaar. Wanneer je ervoor kiest om te gaan werken in de zorg en specifiek de ouderenzorg, dan draag je bij aan het welzijn van de ouderen. In het werkveld is er constant innovatie en dat wil zeggen dat banen in de ouderenzorg erg afwisselend kunnen zijn. De vacatures in Verpleeg- & Verzorgingshuizen & Thuiszorg zijn dan ook zeer divers; van verzorgende tot activiteitenbegeleider of van basisarts tot fysiotherapeut. Een carrière in de ouderenzorg kun je in Zuid-Limburg maken bij Envida te Maastricht, Vivantes dat zorg verleend in de Westelijke mijnstreek, Sevagram waar men Parkstad en heuvelland bediend, Mosae Zorggroep waar men zich inzet voor het welzijn van cliënten in Maastricht of Cicero die verschillende zorglocaties hebben op diversie locaties. In Midden-Limburg zijn er veel zorg vacatures bij het land van Horne. Deze stichting is namelijk de grootste werkgever van Weert met maar liefst 2.300 medewerkers. Hier biedt men ouderenzorg in de gemeenten Weert, Nederweert en Leudal. Tevens kun je bij Land van Horne ook zorg vacatures vinden in Brabant, daar ze ook locaties hebben in de gemeenten Someren en Cranendonck. Proteion (3.500 medewerkers) en de Zorggroep (5.000 medewerkers) zijn grote zorg bedrijven in midden- en Noord-Limburg. Ook hier zijn talloze zorgfuncties en ondersteunende diensten.

Gezondheidszorg

Een ander onderdeel van de branche is de welzijnssector. Als je ervoor kiest om hier aan de slag te gaan dan heb je één doel voor ogen: mensen met problemen opvangen en deze verder helpen. Een zeer breed werkveld waar je bijvoorbeeld kunt werken met jongeren en kinderen, maar ook met daklozen of drugsverslaafden. Er zijn 3 werkvelden binnen de sector, te weten jeugdzorg, kinderopvang en sociaal werk.

Jeugdzorg

Jeugdzorg is heel makkelijk te vertalen: zorg voor de jeugd. Veilig op kunnen groeien is een van de belangrijkste dingen voor een kind. In Limburg zijn er verschillende jeugdzorgorganisaties die zowel kinderen als de ouders hierin ondersteunen. Dit kan op veel verschillende manieren en daarom zijn er ook genoeg banen in de Jeugdzorg. Zo wordt men thuis ondersteund of in een instelling, korte of lange termijn en individueel of per gezin. Zorginstellingen in Limburg die zich dagelijks bezighouden met deze zorg zijn Bureau Jeugdzorg Limburg, Xonar dat met meer dan 500 werknemers de grootste aanbieder is van Zuid-Limburg, Rubicon Jeugdzorg waar ze Midden- en Noord-Limburg bedienen en Mutsaersstichting die vanuit verschillende locaties in Midden en Noord grip bieden aan cliënten hun toekomst. Zorg vacatures die veel voorkomen in dit werkveld Jeugdzorgwerker, Gedragswetenschapper, Begeleider of GZ-psycholoog.

Onderwijs en Onderzoek binnen de zorg
In Limburg zijn een aantal opleidingen die je klaar kunnen stomen voor zorg beroepen. Gilde Opleidingen biedt vanuit Venray, Roermond en Geleen verschillende MBO opleidingen aan. Van agogisch medewerker tot MBO-verpleegkundige én van verzorgende tot zorgtechnicus. Bij het Zorgcollege van Gilde zorgen ze dat jij klaar bent voor je zorg carrière. Bij Citaverde College kun je je juist laten opleiden tot een functie in de dierenzorg. Vanuit de locaties in Horst en Heerlen zijn er voor studenten door heel Limburg mogelijkheden tot opleiding als dierenartsassistent paraveterinair of (bedrijfsleider) dierverzorging. Het Vista College met vestigingen in Maastricht, Sittard, Heerlen en Venlo heeft met 20 zorgopleidingen een zeer breed aanbod. Zo kun je hier studeren voor het beroep apothekersassistent, tandartsassistent, begeleider gehandicaptenzorg of pedagogisch medewerker. Op HBO niveau kun je in Limburg bij Zuyd Hogeschool diverse opleidingen volgen. Er zijn een aantal specifieke opleidingen te volgen in Heerlen zoals Ergotherapie, Fysiotherapie en vak therapie. Ook de opleiding HBO verpleegkundige is populair onder de studenten. Sinds jaar en dag is Fontys Hogeschool Pedagogiek de grootste pedagogiekopleiding van Nederland. In Limburg kan deze gevolgd worden op locatie in Sittard. In Noord-Limburg is er bij HAS Hogeschool in Venlo de mogelijkheid om innovatieve concepten te leren ontwikkelen op het gebied van leefomgeving, leefstijl en voeding om zo de mens gezonder te laten leven. Deze opleiding noemt men Healthy Living en is een variant van Food innovation. WO zorg opleidingen zijn er ook te vinden in Limburg, namelijk bij Maastricht University en Open Universiteit Heerlen. Bij Maastricht University kan men onder andere worden opgeleid op het gebied van geneeskunde, gezondheidswetenschappen en psychologie. Open Universiteit richt zich op psychologie en varianten daarop al Arbeids- en organisatiepsychologie, gezondheidspsychologie en levenslooppsychologie.

Bedrijven in de Zorg

Top 10 bedrijven
Er zijn tal van zorginstellingen die noemenswaardig zijn in de provincie Limburg. Hieronder 10 van de grootste werkgevers in deze branche.

 1. Zuyderland
 2. MUMC+
 3. Meander Groep
 4. De Zorggroep
 5. Proteion
 6. Envida
 7. VieCuri
 8. Land van Horne
 9. Mondriaan
 10. Cicero

Beroepen in de zorg
De zorg sector in Limburg is heel groot. In heel Nederland werken er meer dan 1 miljoen mensen dagelijks aan de zorg en het welzijn van de bevolking. Een voordeel van de branche is dat het erg toekomstbestendig is. Robots nemen steeds meer over, maar in de zorg werkt men vooral met en voor mensen. Hieronder 10 veelvoorkomende zorg beroepen bij Limburgse werkgevers.

 • Verpleegkundige
 • Huisarts
 • Physician assistant
 • Zorgcoördinator
 • Doktersassistent
 • Tandartsassistent
 • Pedagogisch medewerker
 • Audicien
 • Verzorgende IG
 • Bedrijfsarts

Medische en zorg vacatures in Limburg

Voor vacatures binnen een van onze regio’s klik hieronder om het specifieke aanbod te zien:
 • Zorg en Welzijn in Zuid-Limburg
 • Zorg en Welzijn in Midden-Limburg
 • Zorg en Welzijn in Noord-Limburg
 • Zorg en Welzijn in Brabant
 • Zorg en Welzijn in Gelderland (GD)
 • Zorg en Welzijn in Maastricht
 • Zorg en Welzijn in Heerlen Kerkrade
 • Zorg en Welzijn in Sittard
 • Zorg en Welzijn in Roermond
 • Zorg en Welzijn vacatures in Weert
 • Zorg en Welzijn in Venlo
 • Zorg en Welzijn in Venray
Zoekcriteria
Vind hier recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Made of energy. Connected @ heart!
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Vista college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Wil jij ook SPIE’er worden? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Maak andermans zorg jouw zorg! Vind hier alle vacatures van Mondriaan.
Wil je aan de slag bij MET ggz? Bekijk hier alle vacatures.
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!
Krijg jij al een warm gevoel bij Adelante? Bekijk dan alle vacatures.
Stichting Pergamijn als werkgever? Vindt hier alle vacatures!
Meewerken aan actuele, statistische informatie? Bekijk snel de vacatures van CBS.
Corio Works bied diverse vacatures, kijk snel voor het huidige aanbod.
Bekijk hier alle vacatures van Collé Rental & Sales!
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Ook meewerken om frisdranken en sappen te produceren? Kom werken bij Refresco.
Bekijk hier alle vacatures van de 4 Saillant Collection Hotels!
WP Haton werkt in de brooddeeg productie. Klik door voor de vacatures als jij ook hiermee je brood wilt verdienen.
Werken in het voortgezet onderwijs? Bekijk de vacatures bij SVO PL.
Provincie Limburg werkt aan een betere provincie. Bekijk de vacatures om hieraan mee te kunnen bouwen.
Radar bied ondersteuning aan verstandelijk beperkten. Kijk snel voor vacatures om invulling te geven aan hun leven.