Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/Yf0ThHNqvygaO-La.jpg
De grootste vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YgUlvMSsOcOafomu.jpg
Jouw zoektocht begint bij Banenrijklimburg!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Onderwijs vacatures in Limburg

Docent Horeca Bakkerij Recreatie (2e graads)± 1 fte - Venlo

Werkgever:Onderwijsgemeenschap Venlo e.o.
Locatie:Venlo
Ligt jouw hart bij het koken en bakken en is gastvrijheid op jouw lijf geschreven? Dan is het vak HBR Horeca, Bakkerij en Recreatie, echt iets..
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA2241259

Directeur - OBS De Schatkist (0.8 - 1.0 FTE) - Kerkrade

Werkgever:Onderwijsstichting Movare
Locatie:Kerkrade
De directeur geeft leiding en sturing aan het onderwijs en de organisatie van de school, ontwikkelt het beleid van de school en adviseert het bestuur beleidsmatig
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG2241231

Locatiemanager Buitenschoolse Opvang (BSO) - Venlo

Werkgever:Van Harte Kinderopvang
Locatie:Venlo
Samen met een team van enthousiaste pedagogisch medewerkers zorg je ervoor dat de dagelijkse gang van zaken bij de buitenschoolse opvang professioneel en gestructureerd verloopt
Gepubliceerd: 27-09-2022
Referentie nr:#BAG2224162

Docent Rekenen | Taalschool - Venlo

Werkgever:Gilde Opleidingen
Locatie:Venlo
Als docent Rekenen bij de Taalschool help en ondersteun je studenten met het beheersen en verbeteren van de kennis op het gebied van Rekenen...
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA2241274

Docent Reken / RT rekenen VMBO en MBO - Hegelsom

Werkgever:Yuverta College
Locatie:Hegelsom
Als docent Rekenen ga jij jouw studenten en leerlingen, iedere formule of som goed kunnen laten oplossen.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA2241244

Pedagogisch Medewerkers - Roermond, Maasgouw, Echt-Susteren

Werkgever:Stichting Kinderopvang Roermond Maasgouw Echt-Susteren
Locatie:Roermond, Maasgouw, Echt-Susteren
Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat kinderen zichzelf kunnen zijn én zich kunnen ontwikkelen.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG2227870

Education Technician - Brunssum

Werkgever:Rijksoverheid
Locatie:Brunssum
As an education technician you ensure that care is provided in compliance with child development standards as outlined in applicable regulations.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BAG2240276

Senior Pedagogisch Medewerker - Brunssum

Werkgever:Rijksoverheid
Locatie:Brunssum
Als hoofd onderwijs ben je verantwoordelijk voor het plannen en samenstellen van de weekprogramma’s en activiteiten voor diverse groepen kinderen van 0 tot 6 jaar.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BAG2240275

Leerkracht (m/v) - 't Kirkeveldsje - Schimmert

Werkgever:INNOVO
Locatie:Schimmert
Als leerkracht (LB of LC) op basisschool ’t Kirkeveldsje ben je deel van een enthousiast en betrokken team van leerkrachten, onderwijsondersteuners en ander personeel (directie, interne...
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BAG2238365

Onderwijsassistent Techniek College 2.0 fte - Heerlen

Werkgever:SVO PL
Locatie:Heerlen
Jij bent degene die het te gek vindt om deze apparatuur te ontdekken, uit te testen en vervolgens ook de kennis over te brengen richting leerlingen.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BAG2238358

Docent Wiskunde (2ste graads) 0,6 fte - Landgraaf

Werkgever:SVO PL
Locatie:Landgraaf
Naast de kerntaak; het bieden van onderwijs is de docent verantwoordelijk voor begeleiding van leerlingen.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BAG2238359

Werken in het onderwijs


Er zijn vele vacatures in het onderwijs. In de toekomst zal het aantal onderwijs vacatures nog meer toenemen. Een van de redenen hiervoor is de vergrijzing in Nederland. Vooral in grotere steden als Maastricht, Roermond en Venlo is er volop werk in het onderwijs. Het kabinet heeft maatregelen genomen om onderwijs beroepen aantrekkelijker te maken. Daarnaast is het tegenwoordig makkelijker om leraar te worden. Er is een nieuwe cao en beter salarissen voor leraren in het primaire onderwijs. Per januari 2018 is er namelijk €270 miljoen beschikbaar gesteld voor betere salarissen en arbeidsvoorwaarden. Ontwikkeling is een begrip dat het onderwijs hoog in het vaandel heeft staan. Daarom onderzoekt de overheid nu samen met het onderwijs hoe men zich verder kan ontwikkelen door binnen teams toe te spitsen ols mentor, onderzoeker, coach of onderwijsontwikkelaar. Zo blijven onderwijs beroepen uitdagend en interessant.

In Limburg zijn veel verschillende scholen, van basisschool tot universiteit. Elk kind dat onder de leerplicht valt, wordt ingeschreven voor onderwijs. Echter, kan de route per individu anders zijn. Dit ligt helemaal aan het niveau. Peuters kunnen vanaf hun 2e jaar beginnen bij een peuterspeelzaal of kinderopvang. De weg wordt vervolgd via het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en kan eindigen met een vervolgstudie. Daarnaast is er ook nog voor- en vroegschoolse educatie, speciaal onderwijs en volwassen educatie mogelijk.

Werken in het primair onderwijs


Ieder kind komt in aanraking met het basisonderwijs ofwel primair onderwijs. Vanaf het 4e tot meestal het 12e leerjaar legt men hier de basis qua onderwijs. In Nederland is het basisonderwijs verplicht via de leerplicht. Er worden elementaire onderdelen als rekenen en taal onderwezen, waardoor het funest is in het voorkomen van analfabetisme. In Limburg zijn er meer dan 390 bassischolen. Dit zorgt voor veel mogelijkheden om te werken in het basisonderwijs. Er is veel keuze qua type school, zo is de belangrijkste indeling die in openbare en bijzondere scholen. Andere typeringen zijn confessioneel bijzondere scholen, algemeen bijzondere scholen en brede scholen. Confessionele bijzondere scholen zijn te kenmerken aan hun godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag. Er zijn namelijk rooms-katholieke, protestants-christelijke, islamitische, joodse en hindoeïstische scholen. Algemeen bijzondere scholen werken juist weer vanuit een opvoedkundige overtuiging. Voorbeelden hiervan zijn montessorischolen, jenaplanscholen, daltonscholen, vrijescholen, freinetscholen en nutsscholen. Brede scholen zijn weer deel van een groter geheel van opvang, welzijn, zorg en sport. Denk aan een Vensterschool, Spilcentrum, Open Wijk school en Integraal Kindcentrum. Ook hier zijn genoeg pedagogische vacatures. Basisscholen zijn vaak onderdeel van een overkoepelende stichting die hun ondersteunt, adviseert en faciliteert. In Zuid-Limburg zijn er een drietal grote stichtingen. Movare is de grootste onderwijsstichting en bediend met bijna 1.100 medewerkers 45 scholen in o.a. Parkstad en Westelijke mijnstreek. Mosa Lira, met 800 medewerkers in dienst, is het bevoegd gezag over 23 scholen in en rond Maastricht. Innovo daarentegen verzorgd met 900 mensen zowel basisonderwijs in Zuid- als Midden-Limburg. In Noord-Limburg zijn veel banen in het onderwijs bij Kerobei. Hier verzorgt men met 600 medewerkers bij 18 scholen het basisonderwijs in o.a. Reuver, Beesel en Panningen. Een carrière in Midden-Limburg kan bij Stichting Swalm en Roer. Met 23 scholen in de gemeenten Roermond en Roerdalen onderwijzen ze hier 5.592 leerlingen met ruim 570 medewerkers.

Werken in het voortgezet onderwijs


Na het basisonderwijs volgt vanaf 12 jaar het voorgezet onderwijs. Dit onderdeel van het onderwijs bereidt kinderen voor op verschillende soorten onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan WO, HBO, MBO of zelfs direct een maatschappelijke positie. Ook hier zijn veel onderwijs beroepen en dus een grote kans op een passende onderwijs vacature. Het voortgezet onderwijs kan worden verdeeld in praktijkonderwijs, voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo), hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo) en voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo).

LVO ofwel Stichting Limburgs Voortgezet onderwijs is het grootse voortgezet onderwijs bestuur van Limburg. Er werken ruim 3.000 personeelsleden aan het onderwijs van 26.000 leerlingen verdeeld over 23 scholen in heel Limburg. LVO is tevens ook van de grootste werkgevers in Limburg en heeft veel onderwijs banen. Onder andere het Bonnefanten college in Maastricht, Philips van Horne in Weert en Groenewald in Stein maken deel uit van de stichting. Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVOPL) biedt op een toekomstgerichte wijze onderwijs aan in de omgeving. Met 781 enthousiaste medewerkers zetten ze zich in omgeving Kerkrade, Heerlen en Landgraaf in voor het beste onderwijs. Bekende scholen van LVO zijn het Sintermeertencollege in Heerlen en het Beroepscollege Parkstad Limburg met verschillende locaties. Stichting Onderwijs Midden-Limburg, afgekort SOML staat voor uitdagend onderwijs voor alle leerlingen in het middelste deel van de provincie. Met zo’n 1.000 personeelsleden biedt men passend onderwijs aan ruim 8.000 leerlingen verdeeld over 11 scholen. Bekende scholen van SOML zijn onder andere Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn en Heythuysen, Connect College in Echt en BC Broekhin in Roermond, Swalmen en Reuver. OGVO of voluit geschreven Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken OGVO verzorgt met 650 medewerkers het voorgezet onderwijs in de regio Venlo. De gemeenschap bestaat uit 3 campussen: College den Hulster, het Valuascollege en het Blariacumcollege. Een baan als leraar is in Noord-Limburg dan ook volop te vinden bij OGVO. Tot slot zijn er ook middelbare scholen die geen onderdeel zijn van een stichting zoals Trevianum Scholengemeenschap in Sittard en Dacapo College met locaties in Sittard-Geleen.

Werken in het middelbaar beroepsonderwijs


Vanaf de leeftijd 16-20 begin je meestal met een vervolgopleiding op MBO, HBO of WO niveau. Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) kan in Limburg worden gevolgd bij het Vista College, Gilde Opleidingen en Citaverde College. Het Vista college is een nieuwe naam en komt voort uit een fusie tussen ROC Leeuwenborgh en Arcus College. Het college staat ervoor om in Limburg een breed en modern onderwijsaanbod aan te bieden. De onderwijsinstelling heeft 1.700 medewerkers verspreid over vestigingen in o.a. Heerlen, Maastricht, Sittard en Venlo. Vista is de grootste onderwijsaanbieder in vervolgopleidingen en hier zijn dan ook veel verschillende onderwijs vacatures. Van Docent tot onderwijsmanager en van secretaresse tot facilitair medewerker. Gilde Opleidingen is meer georiënteerd op Midden- en Noord Limburg. Hier bieden ze vakgerichte onderwijs, zodat studenten het direct in de praktijk kunnen toepassen. Gilde heeft meer dan 10.000 studenten, 1100 medewerkers en 15 scholen die verdeeld zijn over 7 gemeenten in Limburg. Citaverde College is uniek in Limburg gezien het feit dat men zowel VMBO als MBO onderwijs verzorgd. Het college heeft 6 locaties in grote steden als Roermond, Heerlen en Maastricht, maar ook in kleinere als Horst en Nederweert. Er werken ruim 450 mensen die zich inzetten voor het onderwijs gericht op de groene sector.

Werken in het hoger beroepsonderwijs


Het hoger beroepsonderwijs ofwel HBO is de tweede onderwijsvorm binnen het hoger onderwijs. In Limburg zijn er een aantal hogescholen die het HBO verzorgen. Zuyd Hogeschool is de grootste onderwijsinstelling en verzorgt Bachelor/Master opleidingen voor studenten. Dit doet men vanuit locaties in Sittard, Heerlen en Maastricht. Aangezien er 1.700 medewerkers actief zijn, betekent dit dat er ook veel vacatures in het onderwijs zijn. Bij Fontys in Sittard en Venlo kun je alle kanten op. Van lerarenopleiding tot iets met techniek of economie, hier kun je een passende opleiding vinden door heel Limburg. Een baan in het hoger onderwijs kun je ook vinden bij andere HBO aanbieders als Business School Notenboom te Maastricht, HAS Hogeschool in Venlo of Maastricht School of Management.

Werken in het wetenschappelijk onderwijs


In Limburg zijn er twee universiteiten die het WO ofwel academische onderwijs verzorgen. Maastricht University is de grootste en tevens de meeste internationale universiteit van Nederland. Bij deze universiteit in Maastricht zijn ruim 18.000 studenten ingeschreven en wordt het onderwijs verzorgd door 4.300 medewerkers. Het internationale karakter, het innovatieve onderwijsmodel en de multidisciplinaire benadering van onderzoek en onderwijs, zijn allemaal zaken waarop Maastricht University zich onderscheidt. De Open Universiteit in Heerlen ruim 14.000 studenten en is een niet-traditionele, publieke universiteit. De universiteit heeft één missie: het ontwikkelen, innoveren en aanbieden van open hoger onderwijs. Er is een breed scala aan opleidingen in o.a. de wetenschapsgebieden rechten, onderwijs, psychologie en informatica.

Opleidingen voor het onderwijs

Om te kunnen werken binnen het onderwijs is een passende opleiding noodzakelijk. Dit omdat het als docent of onderwijzer nodig is om over een bevoegdheid te beschikken.

Een mbo-opleiding voor het onderwijs kun je onder ander volgend bij het Vista college. Zo zijn de opleidingen pedagogisch medewerker, onderwijsassistent of CIOS Sport- en bewegingscoördinator dans te volgen in Sittard, Heerlen en Maastricht. Bij Gilde Opleidingen kun je deelnemen aan de opleidingen pedagogisch medewerker, onderwijsassistent en specialistenopleiding praktijkopleider. Fontys hogeschool bied je alle mogelijkheden om opgeleid te worden tot leraar basisonderwijs of docent op een middelbare school. Zo kun je later aan de slag als leraar aardrijkskunde, leraar engels, leraar Nederlands of leraar wiskunde. Bij Zuyd Hogeschool kun je ook worden geschoold tot een volwaardig leraar basisonderwijs. Creatieveling zijn hier tevens aan het juiste adres, aangezien men de opleidingen tot docent theater, docent muziek en docent beeldende kunst in haar arsenaal heeft. Een master in het onderwijs kun je volgen bij Maastricht University en de Open Universiteit. De academische opleidingen health professions education en learning and development in organisations zijn te volgen in Maastricht. De master onderwijswetenschappen wordt daarentegen bij de Open Universiteit in Heerlen onderwezen.

De grootste onderwijsinstellingen
Er zijn een aantal grote onderwijsinstellingen in Limburg. Hieronder 10 van de grootste werkgevers waar je je onderwijs carrière glans kunt geven:

 • Stichting LVO
 • VISTA College
 • Onderwijsstichting Movare
 • Stichting Onderwijs Midden-Limburg
 • Innovo
 • MosaLira Stichting
 • Zuyd Hogeschool
 • Maastricht University
 • Open Universtiteit
 • Gilde Opleidingen

Banen en functies in het onderwijs

Het lijkt misschien niet zo, maar er zijn toch veel verschillende beroepen in het onderwijs. Door het verschil dat gemaakt wordt tussen basis-, middelbaar en hoger onderwijs kunnen de salarissen ook aardig variëren. Een leraar op de basisschool zal bijvoorbeeld minder verdienen dan een professor op de universiteit. Hieronder 10 beroepen waar onderwijs vacatures voor zijn op dit moment:

 • Roostermaker
 • Conciërge
 • Decaan
 • Alle vacatures voor Docenten
 • Hoogleraar
 • Onderwijsassistent
 • Directeur
 • Pedagogisch medewerker
 • Secretaresse
 • Loopbaanbegeleider

Banen in het onderwijs in Limburg
Voor vacatures binnen een van onze regio’s klik hieronder om het specifieke aanbod te zien:

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Sabic
VDL Groep
Intergarde & Polygarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
We are Pentair!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils