Banenrijklimburg mobiel
Job Alert Banenrijklimburg
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
Banenrijklimburg de vacaturebank van Limburg
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

Snel zoeken

Onderwijs vacatures in Limburg

Docent Verpleegkunde - Limburg

Werkgever:Gilde Opleidingen
Locatie:Limburg
Docent Verpleegkunde in Weert , HBO onderwijs vacature bij Gilde Opleidingen in Limburg.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050236

Docent Agogiek & Rekenen - Limburg

Werkgever:Gilde Opleidingen
Locatie:Limburg
Docent Agogiek & Rekenen in Weert , HBO onderwijs vacature bij Gilde Opleidingen in Limburg.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050235

Docent Verpleegkunde - Roermond, Weert

Werkgever:Gilde Opleidingen
Locatie:Roermond, Weert
Gezocht: een energieke docent Verpleegkunde met ervaring in de VVT-sector. Wat ga je doen als docent verpleegkunde? Je verzorgt theorie-en praktijklessen aan BBL-studenten op niveau 2, 3 en 4...
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050237

Docent LB Juridisch - Sittard

Werkgever:Vista College
Locatie:Sittard
Docent LB Juridisch 1,0 fte (2019-567) , HBO onderwijs vacature bij Vista College in Born.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050228

Docent LB Engels 0,25-0,5 fte - Sittard

Werkgever:Vista College
Locatie:Sittard
Docent LB Engels 0,25-0,5 fte (2019-566) , HBO onderwijs vacature bij Vista College in Born.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050229

Roosterplanner 0,8 fte - Maastricht, Heerlen

Werkgever:Vista College
Locatie:Maastricht, Heerlen
Roosterplanner 0,8 fte (2019-562) , administratieve HBO vacature bij Vista College in Maastricht.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050227

Praktijkbegeleider 10 12 uur per week - Meijel

Werkgever:Sint Jozef Wonen en Zorg
Locatie:Meijel
Praktijkbegeleider (m/v) 10 12 uur per week , MBO vacature bij Sint Jozef Wonen en Zorg in Meijel.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050247

Docent Verpleegkunde met VVT ervaring - Venlo, Venray

Werkgever:Gilde Opleidingen
Locatie:Venlo, Venray
Je verzorgt theorie-en praktijklessen aan BBL-studenten op niveau 2, 3 en 4 waarbij je op een coachende wijze een krachtige koppeling kan maken..
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#1050258

Leraar L11 - Tegelen

Werkgever:Onderwijsgroep Buitengewoon
Locatie:Tegelen
Heb jij ervaring met speciaal onderwijs? Ben jij klaar voor een uitdaging? Onderwijsgroep buitengewoon zoekt jou!
Gepubliceerd: 4 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1049147

Docent L.O. BC-BLS - Maastricht-Airport

Werkgever:Stichting LVO
Locatie:Maastricht-Airport
Docent L.O. BC-BLS (vacaturenr. 1395) , HBO onderwijs vacature bij Stichting LVO in Maastricht-Airport.
Gepubliceerd: 5 dagen geleden
Referentie nr:#BA1050347

Werken in het onderwijs


Er zijn vele vacatures in het onderwijs. In de toekomst zal het aantal onderwijs vacatures nog meer toenemen. Een van de redenen hiervoor is de vergrijzing in Nederland. Vooral in grotere steden als Maastricht, Roermond en Venlo is er volop werk in het onderwijs. Het kabinet heeft maatregelen genomen om onderwijs beroepen aantrekkelijker te maken. Daarnaast is het tegenwoordig makkelijker om leraar te worden. Er is een nieuwe cao en beter salarissen voor leraren in het primaire onderwijs. Per januari 2018 is er namelijk €270 miljoen beschikbaar gesteld voor betere salarissen en arbeidsvoorwaarden. Ontwikkeling is een begrip dat het onderwijs hoog in het vaandel heeft staan. Daarom onderzoekt de overheid nu samen met het onderwijs hoe men zich verder kan ontwikkelen door binnen teams toe te spitsen ols mentor, onderzoeker, coach of onderwijsontwikkelaar. Zo blijven onderwijs beroepen uitdagend en interessant.

In Limburg zijn veel verschillende scholen, van basisschool tot universiteit. Elk kind dat onder de leerplicht valt, wordt ingeschreven voor onderwijs. Echter, kan de route per individu anders zijn. Dit ligt helemaal aan het niveau. Peuters kunnen vanaf hun 2e jaar beginnen bij een peuterspeelzaal of kinderopvang. De weg wordt vervolgd via het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en kan eindigen met een vervolgstudie. Daarnaast is er ook nog voor- en vroegschoolse educatie, speciaal onderwijs en volwassen educatie mogelijk.

Werken in het primair onderwijs


Ieder kind komt in aanraking met het basisonderwijs ofwel primair onderwijs. Vanaf het 4e tot meestal het 12e leerjaar legt men hier de basis qua onderwijs. In Nederland is het basisonderwijs verplicht via de leerplicht. Er worden elementaire onderdelen als rekenen en taal onderwezen, waardoor het funest is in het voorkomen van analfabetisme. In Limburg zijn er meer dan 390 bassischolen. Dit zorgt voor veel mogelijkheden om te werken in het basisonderwijs. Er is veel keuze qua type school, zo is de belangrijkste indeling die in openbare en bijzondere scholen. Andere typeringen zijn confessioneel bijzondere scholen, algemeen bijzondere scholen en brede scholen. Confessionele bijzondere scholen zijn te kenmerken aan hun godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag. Er zijn namelijk rooms-katholieke, protestants-christelijke, islamitische, joodse en hindoeïstische scholen. Algemeen bijzondere scholen werken juist weer vanuit een opvoedkundige overtuiging. Voorbeelden hiervan zijn montessorischolen, jenaplanscholen, daltonscholen, vrijescholen, freinetscholen en nutsscholen. Brede scholen zijn weer deel van een groter geheel van opvang, welzijn, zorg en sport. Denk aan een Vensterschool, Spilcentrum, Open Wijk school en Integraal Kindcentrum. Ook hier zijn genoeg pedagogische vacatures. Basisscholen zijn vaak onderdeel van een overkoepelende stichting die hun ondersteunt, adviseert en faciliteert. In Zuid-Limburg zijn er een drietal grote stichtingen. Movare is de grootste onderwijsstichting en bediend met bijna 1.100 medewerkers 45 scholen in o.a. Parkstad en Westelijke mijnstreek. Mosa Lira, met 800 medewerkers in dienst, is het bevoegd gezag over 23 scholen in en rond Maastricht. Innovo daarentegen verzorgd met 900 mensen zowel basisonderwijs in Zuid- als Midden-Limburg. In Noord-Limburg zijn veel banen in het onderwijs bij Kerobei. Hier verzorgt men met 600 medewerkers bij 18 scholen het basisonderwijs in o.a. Reuver, Beesel en Panningen. Een carrière in Midden-Limburg kan bij Stichting Swalm en Roer. Met 23 scholen in de gemeenten Roermond en Roerdalen onderwijzen ze hier 5.592 leerlingen met ruim 570 medewerkers.

Werken in het voortgezet onderwijs


Na het basisonderwijs volgt vanaf 12 jaar het voorgezet onderwijs. Dit onderdeel van het onderwijs bereidt kinderen voor op verschillende soorten onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan WO, HBO, MBO of zelfs direct een maatschappelijke positie. Ook hier zijn veel onderwijs beroepen en dus een grote kans op een passende onderwijs vacature. Het voortgezet onderwijs kan worden verdeeld in praktijkonderwijs, voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo), hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo) en voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo).

LVO ofwel Stichting Limburgs Voortgezet onderwijs is het grootse voortgezet onderwijs bestuur van Limburg. Er werken ruim 3.000 personeelsleden aan het onderwijs van 26.000 leerlingen verdeeld over 23 scholen in heel Limburg. LVO is tevens ook van de grootste werkgevers in Limburg en heeft veel onderwijs banen. Onder andere het Bonnefanten college in Maastricht, Philips van Horne in Weert en Groenewald in Stein maken deel uit van de stichting. Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVOPL) biedt op een toekomstgerichte wijze onderwijs aan in de omgeving. Met 781 enthousiaste medewerkers zetten ze zich in omgeving Kerkrade, Heerlen en Landgraaf in voor het beste onderwijs. Bekende scholen van LVO zijn het Sintermeertencollege in Heerlen en het Beroepscollege Parkstad Limburg met verschillende locaties. Stichting Onderwijs Midden-Limburg, afgekort SOML staat voor uitdagend onderwijs voor alle leerlingen in het middelste deel van de provincie. Met zo’n 1.000 personeelsleden biedt men passend onderwijs aan ruim 8.000 leerlingen verdeeld over 11 scholen. Bekende scholen van SOML zijn onder andere Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn en Heythuysen, Connect College in Echt en BC Broekhin in Roermond, Swalmen en Reuver. OGVO of voluit geschreven Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken OGVO verzorgt met 650 medewerkers het voorgezet onderwijs in de regio Venlo. De gemeenschap bestaat uit 3 campussen: College den Hulster, het Valuascollege en het Blariacumcollege. Een baan als leraar is in Noord-Limburg dan ook volop te vinden bij OGVO. Tot slot zijn er ook middelbare scholen die geen onderdeel zijn van een stichting zoals Trevianum Scholengemeenschap in Sittard en Dacapo College met locaties in Sittard-Geleen.

Werken in het middelbaar beroepsonderwijs


Vanaf de leeftijd 16-20 begin je meestal met een vervolgopleiding op MBO, HBO of WO niveau. Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) kan in Limburg worden gevolgd bij het Vista College, Gilde Opleidingen en Citaverde College. Het Vista college is een nieuwe naam en komt voort uit een fusie tussen ROC Leeuwenborgh en Arcus College. Het college staat ervoor om in Limburg een breed en modern onderwijsaanbod aan te bieden. De onderwijsinstelling heeft 1.700 medewerkers verspreid over vestigingen in o.a. Heerlen, Maastricht, Sittard en Venlo. Vista is de grootste onderwijsaanbieder in vervolgopleidingen en hier zijn dan ook veel verschillende onderwijs vacatures. Van Docent tot onderwijsmanager en van secretaresse tot facilitair medewerker. Gilde Opleidingen is meer georiënteerd op Midden- en Noord Limburg. Hier bieden ze vakgerichte onderwijs, zodat studenten het direct in de praktijk kunnen toepassen. Gilde heeft meer dan 10.000 studenten, 1100 medewerkers en 15 scholen die verdeeld zijn over 7 gemeenten in Limburg. Citaverde College is uniek in Limburg gezien het feit dat men zowel VMBO als MBO onderwijs verzorgd. Het college heeft 6 locaties in grote steden als Roermond, Heerlen en Maastricht, maar ook in kleinere als Horst en Nederweert. Er werken ruim 450 mensen die zich inzetten voor het onderwijs gericht op de groene sector.

Werken in het hoger beroepsonderwijs


Het hoger beroepsonderwijs ofwel HBO is de tweede onderwijsvorm binnen het hoger onderwijs. In Limburg zijn er een aantal hogescholen die het HBO verzorgen. Zuyd Hogeschool is de grootste onderwijsinstelling en verzorgt Bachelor/Master opleidingen voor studenten. Dit doet men vanuit locaties in Sittard, Heerlen en Maastricht. Aangezien er 1.700 medewerkers actief zijn, betekent dit dat er ook veel vacatures in het onderwijs zijn. Bij Fontys in Sittard en Venlo kun je alle kanten op. Van lerarenopleiding tot iets met techniek of economie, hier kun je een passende opleiding vinden door heel Limburg. Een baan in het hoger onderwijs kun je ook vinden bij andere HBO aanbieders als Business School Notenboom te Maastricht, HAS Hogeschool in Venlo of Maastricht School of Management.

Werken in het wetenschappelijk onderwijs


In Limburg zijn er twee universiteiten die het WO ofwel academische onderwijs verzorgen. Maastricht University is de grootste en tevens de meeste internationale universiteit van Nederland. Bij deze universiteit in Maastricht zijn ruim 18.000 studenten ingeschreven en wordt het onderwijs verzorgd door 4.300 medewerkers. Het internationale karakter, het innovatieve onderwijsmodel en de multidisciplinaire benadering van onderzoek en onderwijs, zijn allemaal zaken waarop Maastricht University zich onderscheidt. De Open Universiteit in Heerlen ruim 14.000 studenten en is een niet-traditionele, publieke universiteit. De universiteit heeft één missie: het ontwikkelen, innoveren en aanbieden van open hoger onderwijs. Er is een breed scala aan opleidingen in o.a. de wetenschapsgebieden rechten, onderwijs, psychologie en informatica.

Opleidingen voor het onderwijs

Om te kunnen werken binnen het onderwijs is een passende opleiding noodzakelijk. Dit omdat het als docent of onderwijzer nodig is om over een bevoegdheid te beschikken.

Een mbo-opleiding voor het onderwijs kun je onder ander volgend bij het Vista college. Zo zijn de opleidingen pedagogisch medewerker, onderwijsassistent of CIOS Sport- en bewegingscoördinator dans te volgen in Sittard, Heerlen en Maastricht. Bij Gilde Opleidingen kun je deelnemen aan de opleidingen pedagogisch medewerker, onderwijsassistent en specialistenopleiding praktijkopleider. Fontys hogeschool bied je alle mogelijkheden om opgeleid te worden tot leraar basisonderwijs of docent op een middelbare school. Zo kun je later aan de slag als leraar aardrijkskunde, leraar engels, leraar Nederlands of leraar wiskunde. Bij Zuyd Hogeschool kun je ook worden geschoold tot een volwaardig leraar basisonderwijs. Creatieveling zijn hier tevens aan het juiste adres, aangezien men de opleidingen tot docent theater, docent muziek en docent beeldende kunst in haar arsenaal heeft. Een master in het onderwijs kun je volgen bij Maastricht University en de Open Universiteit. De academische opleidingen health professions education en learning and development in organisations zijn te volgen in Maastricht. De master onderwijswetenschappen wordt daarentegen bij de Open Universiteit in Heerlen onderwezen.

De grootste onderwijsinstellingen
Er zijn een aantal grote onderwijsinstellingen in Limburg. Hieronder 10 van de grootste werkgevers waar je je onderwijs carrière glans kunt geven:

 • Stichting LVO
 • VISTA College
 • Onderwijsstichting Movare
 • Stichting Onderwijs Midden-Limburg
 • Innovo
 • MosaLira Stichting
 • Zuyd Hogeschool
 • Maastricht University
 • Open Universtiteit
 • Gilde Opleidingen

Banen en functies in het onderwijs

Het lijkt misschien niet zo, maar er zijn toch veel verschillende beroepen in het onderwijs. Door het verschil dat gemaakt wordt tussen basis-, middelbaar en hoger onderwijs kunnen de salarissen ook aardig variëren. Een leraar op de basisschool zal bijvoorbeeld minder verdienen dan een professor op de universiteit. Hieronder 10 beroepen waar onderwijs vacatures voor zijn op dit moment:

 • Roostermaker
 • Conciërge
 • Decaan
 • Docent
 • Hoogleraar
 • Onderwijsassistent
 • Directeur
 • Pedagogisch medewerker
 • Secretaresse
 • Loopbaanbegeleider

Banen in het onderwijs in Limburg
Voor vacatures binnen een van onze regio’s klik hieronder om het specifieke aanbod te zien:

 • Onderwijs in Zuid-Limburg
 • Onderwijs in Midden-Limburg
 • Onderwijs in Noord-Limburg
 • Onderwijs in Brabant
 • Onderwijs in Gelderland (GD)
 • Onderwijs in Maastricht
 • Onderwijs in Heerlen Kerkrade
 • Onderwijs in Sittard
 • Onderwijs in Roermond
 • Onderwijs vacatures in Weert
 • Onderwijs in Venlo
 • Onderwijs in Venray

Zoekcriteria
Vind hier recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Made of energy. Connected @ heart!
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Vista college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Wil jij ook SPIE’er worden? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Maak andermans zorg jouw zorg! Vind hier alle vacatures van Mondriaan.
Wil je aan de slag bij MET ggz? Bekijk hier alle vacatures.
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!
Krijg jij al een warm gevoel bij Adelante? Bekijk dan alle vacatures.
Stichting Pergamijn als werkgever? Vindt hier alle vacatures!
Meewerken aan actuele, statistische informatie? Bekijk snel de vacatures van CBS.
Corio Works bied diverse vacatures, kijk snel voor het huidige aanbod.
Bekijk hier alle vacatures van Collé Rental & Sales!
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Ook meewerken om frisdranken en sappen te produceren? Kom werken bij Refresco.
Bekijk hier alle vacatures van de 4 Saillant Collection Hotels!
WP Haton werkt in de brooddeeg productie. Klik door voor de vacatures als jij ook hiermee je brood wilt verdienen.
Werken in het voortgezet onderwijs? Bekijk de vacatures bij SVO PL.
Provincie Limburg werkt aan een betere provincie. Bekijk de vacatures om hieraan mee te kunnen bouwen.
Radar bied ondersteuning aan verstandelijk beperkten. Kijk snel voor vacatures om invulling te geven aan hun leven.