Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/YfAOnaeMBd9S9KBA.jpeg
De vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YfANYVm6wYAs0eAG.jpg
Jouw zoektocht begint hier!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Onderwijs vacatures in Maastricht

1 (of 2) Leerkracht(en) - (in totaal 1,0 fte) - Margraten

Werkgever:Stichting Kom Leren
Locatie:Margraten
Als leerkracht verzorg je het onderwijs en begeleid je leerlingen. Vanzelfsprekend zorg je ook voor de voorbereiding en ontwikkeling van de lessen. Je omarmt onze visie, en draagt bij aan de taken...
Gepubliceerd: 4 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1986638

Coördinator ZO dichtbij (ambulante begeleiding) / Medewerker ATH - Valkenburg

Werkgever:Adelante zorggroep
Locatie:Valkenburg
Als coördinator ben je belast met de leerling coördinatie van ZO dichtbij. Je neemt daarbij een positie in tussen de relatiebeheerder..
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1989537

Leerkrachten - Maastricht

Werkgever:Vereniging Suringar
Locatie:Maastricht
Voor onze vereniging zoeken wij collega’s die hart hebben voor het jonge kind. En die samen met ons er alles aan wil doen om een veilige en geborgen plek voor leerlingen te realiseren zodat zij...
Gepubliceerd: 19-01-2022
Referentie nr:#BAG1940386

Magazijnbeheerder Zorg (Onderwijsassistent) - Maastricht

Werkgever:Vista College
Locatie:Maastricht
Als magazijnbeheerder faciliteer je het vaardigheidsonderwijs in de breedste zin van het woord. Dit doe je op de eerste plaats voor Team Zorg..
Gepubliceerd: 22-01-2022
Referentie nr:#BA1989657

Onderwijsassistent - Maastricht

Werkgever:Adelante zorggroep
Locatie:Maastricht
Als onderwijsassistent ben je werkzaam op de Maasgouw school. Je begeleidt, bij alle groepen, leerlingen bij eten en drinken en toilet- en lichaamsverzorging...
Gepubliceerd: 18-01-2022
Referentie nr:#BA1989721

Leerkracht SO/VSO - Maastricht

Werkgever:Adelante zorggroep
Locatie:Maastricht
Leerkracht so/vso, HBO onderwijs vacature bij Adelante zorggroep in Maastricht.
Gepubliceerd: 14-01-2022
Referentie nr:#BA1989869

Instructeur Elektrotechniek - Maastricht

Werkgever:Vista College
Locatie:Maastricht
Als instructeur Elektrotechniek, met als specialisatie praktijkkennis, ondersteun en bied je praktijklessen aan studenten die een MBO - opleiding..
Gepubliceerd: 11-01-2022
Referentie nr:#BA1989919

Technisch onderwijsassistent Binas - Maastricht

Werkgever:Stichting LVO
Locatie:Maastricht
Technisch onderwijsassistent binas porta mosana college (vacaturenr. 3072), financiele HBO vacature bij Stichting LVO in Maastricht-Airport.
Gepubliceerd: 24-12-2021
Referentie nr:#BA1990051

Schoolpedagoog VSO - Valkenburg

Werkgever:Adelante zorggroep
Locatie:Valkenburg
Je draagt bij aan het tot stand komen van het schoolplan en de pedagogische en/of didactische aanpak van leerlingen en voert overleg met de..
Gepubliceerd: 21-12-2021
Referentie nr:#BA1990103

Werken in het onderwijs

Er zijn vele vacatures beschikbaar in deze sector. Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs, beschermd via de leerplicht. Met de overheid wordt er momenteel gekeken naar mogelijkheden voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. Er wordt overlegd hoe de werkdruk voor leraren verlaagd kan worden en over een verhoging van het loon. In de afgelopen jaar is er onder andere al een besluit genomen over een nieuwe cao en betere salarissen. Dat is alvast een stap in de goede richting.

Het Nederlandse onderwijssysteem

Het systeem in Nederland kent vele niveaus. Ongeveer van zijn vierde tot en met zijn twaalfde levensjaar gaat een kind naar de basisschool. Hier staan meesters en juffrouwen voor de klas die de kinderen elementaire onderdelen onderwijzen zoals rekenen en taal. Je kunt op verschillende manieren die bevoegdheid krijgen, de meest gebruikelijke is door een opleiding te volgen aan de pabo. Vanaf het derde jaar ga je je dan specialiseren. Er kan hierbij gekozen worden voor jonge kinderen van 4 tot 8 jaar of voor de leeftijdsgroep van 8 tot 12 jaar.

Vanaf het voortgezet onderwijs wordt het systeem verdeeld in niveaus. Zo heb je vwo, havo of vmbo, waarbij het vmbo weer is onderverdeeld in vier leerwegen. Bij al deze niveaus staan leraren voor de klas met een specialisatie richting een vakgebied en niveau. Met een tweedegraads bevoegdheid mag je lesgeven aan het vmbo, onderbouw havo, onderbouw vwo en het praktijkonderwijs. Met een eerstegraads bevoegdheid mag je ook lesgeven aan de bovenbouw van de havo en het vwo.

Het is ook mogelijk om te werken op hoge scholen of universiteiten. Limburg kent hogescholen voor alle vakgebieden, van techniek tot aan economie. Ook op universitair niveau zijn bijna alle richtingen vertegenwoordigd, o.a. rechten, psychologie en informatica. Het is hier mogelijk om na een studie te hebben gevolgd op welk gebied dan ook, een pre-master en master te gaan doen richting het gebied waarin je graag les zou willen geven.

Banen in deze branche

Het onderwijs reikt verder dan alleen het begrip leraar. Binnen de bedrijfstak zijn er meer banen nodig om de scholen en instellingen draaiende te houden. Denk aan functies als roostermaker, conciërge, decaan, pedagogisch medewerker en loopbaanbegeleider. Deze dragen allemaal bij aan een plezierige leer- en werkomgeving.

Werkgevers in de regio

Er zijn een aantal grote onderwijsinstellingen in Limburg. Het Vista College in Heerlen biedt verschillende opleidingen aan.

Verder zijn er genoeg basisscholen en middelbare scholen van alle niveaus waar je terecht kunt.

Voor het hoger onderwijs zijn er ook voldoende mogelijkheden in het aanbod van werkgevers. Twee universiteiten en een aantal hogescholen zijn in Limburg gevestigd. Maastricht University is de grootste universiteit en Zuyd Hogeschool is de grootste hbo onderwijsinstelling van Limburg. Deze instellingen zijn breed georiënteerd waardoor je met vrijwel alle achtergronden daar terecht kunt.

Onderwijs functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in de regio. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Polygarde
Saillant Collection Hotels
Intergarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils