Welkom bij Banenrijklimburg, dé vacaturebank van Limburg!
Welkom bij Banenrijklimburg!

Vind hier de vacature die bij jou past!

Alle vacatures in Limburg onder een dak
Alle vacatures in Limburg onder één dak

Vind hier je nieuwe uitdaging!

Direct solliciteren bij werkgevers in Limburg
Direct solliciteren bij werkgevers in Limburg
Bekijk direct meer dan 400 vacatures!
Snel zoeken

Software Engineer

Een software engineer, ook wel een software developer, software ontwikkelaar, of programmeur genoemd, houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van applicaties, het testen van programmatuur en met programmeren. Je stelt de behoeften van je klant vast, om zo de specificaties op te stellen en een zo goed mogelijk programma te creëren dat voldoet aan de eisen van de opdrachtgever. Deze specificaties vormen de basis voor de software, die uiteindelijk aan de hand van programmeren verder ontwikkeld wordt. Dit programmeren kan een taak zijn van de software engineer, maar het kan ook uitbesteed worden. Het is hoe dan ook belangrijk om diepe, actuele kennis van het bouwproces van software te hebben.

Voordat de software bij de opdrachtgever en gebruiker terechtkomt wordt deze uitvoerig getest. De software wordt begeleid door een schriftelijke handleiding voor gebruikers. Mogelijk krijgen gebruikers of opdrachtgevers persoonlijke instructies en begeleiding. Belangrijke informatie omtrent de software wordt gedocumenteerd, zodat anderen dan de engineer later eventuele aanpassingen kunnen doorvoeren. Je resultaat is het maken van functionerende, gebruiksvriendelijke software.

Arbeidsvoorwaarden van een Software Engineer

Het salaris van een software engineer is sterk afhankelijk van de opleiding en de functie. Gemiddeld ligt het inkomen op HBO-niveau tussen de € 25103 en € 41834, met de mogelijkheid om uiteindelijk tot €57024 te gaan verdienen. De vraag naar software developers blijft stijgen, omdat binnen bedrijven automatisering een steeds grotere rol speelt. Hierdoor stijgt ook het aantal ICT-vacatures. In Limburg heeft een kwart van de bedrijven een tekort aan goede ICT-mensen.

De software-industrie is continu in ontwikkeling, waardoor steeds nieuwe werkgelegenheid wordt gecreëerd en ICT-vacatures vrijkomen. Door te blijven leren en ontwikkelen aan de technische vaardigheden, zijn er doorgroeimogelijkheden naar senior Software Engineer. Daarnaast is er de mogelijkheid om op communicatiegebied door te groeien naar een leidinggevende functie.

Opleidingen tot Software Engineer

software engineer aan het werk in Limburg

De meest logische opleiding voor het vak van software engineer of programmeur is een opleiding in Informatica (WO/HBO), met eventueel een Masterdiploma in Software Engineering. In de regio Limburg is er ruim aanbod in de technische sector:

Hogeschool Zuyd
Universiteit Hasselt
Universiteit Eindhoven
E3-opleidingen in samenwerking met Universiteit Maastricht
En verschillende andere ICT-cursussen in Limburg

In Limburg vervullen software Engineers over het algemeen vacatures bij Limburgse ICT-bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van software voor klanten. Hier zijn dus meerdere teams bezig met het ontwikkelen van software. Vanuit zo'n Limburgs bedrijf kunnen software developers naar bedrijven gedetacheerd worden om op locatie software te ontwikkelen.

Competenties van een Software Engineer

Samenwerken met de Software Engineer

Een software engineer werkt met een aantal mensen of instanties samen. Ten eerste is het zaak te overleggen met de klant, om het ontwerp goed te krijgen. Daarna gaat de developer overleggen met de programmeurs, om de basis van de software goed te krijgen. Als laatste wordt overlegd met de klant of gebruiker, om de laatste foutjes uit de software te kunnen halen. In elke fase is er dus een andere schakel in het netwerk van belang.

Bron: nationaleberoepengids.nl
Vind hier alle recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Vind hier de meest recente vacatures van de Aldi!
CBS als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Made of energy. Connected @ heart!
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Arcus college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Wil jij ook SPIE’er worden? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Bekijk hier alle vacatures van de 4 Saillant Collection Hotels!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Wil jij het beste naar boven halen in jezelf en anderen? Vind hier vacatures bij Adelante in Limburg
Vind hier alle vacatures van Gilde Opleidingen!
Maak andermans zorg jouw zorg! Vind hier alle vacatures van Mondriaan.
Corio Works
Sterk in werven, selecteren én matchen!
Bekijk hier alle vacatures van OCE a Canon Company!
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!