Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YAgnZZlz6MSfUsIB.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Automatisering en ICT vacatures in Heerlen

IT Service balie medewerker - Heerlen

Werkgever:CBS
Locatie:Heerlen
Je bent het eerste aanspreekpunt voor IT gerelateerde problemen en vragen en zorgt voor een correcte en snelle registratie en afhandeling
Gepubliceerd: 16-01-2021
Referentie nr:#BA1765455

Senior medewerker I&A - Hoensbroek

Werkgever:Adelante zorggroep
Locatie:Hoensbroek
Je ondersteuning is gericht op zowel het functioneel en technisch beheer van de ICT, als op het adviseren en ontwikkelen van automatiseringsbeleid..
Gepubliceerd: 15-01-2021
Referentie nr:#BA1765467

Software Developer (nieuwe maatwerkapplicaties) - Heerlen

Werkgever:CBS
Locatie:Heerlen
Je gaat aan de slag bij een bestaand Agile team dat een deel van het applicatielandschap onder zijn hoede heeft en samenwerkt met statistici..
Gepubliceerd: 15-01-2021
Referentie nr:#BA1765669

ICT Systeem Beheerder - Hoensbroek, Sittard

Werkgever:Refresco Benelux
Locatie:Hoensbroek, Sittard
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Haal jij energie uit het verbeteren van de IT Infrastructuur en wil je direct resultaat zien van de beslissingen die je maakt?
Gepubliceerd: 14-01-2021
Referentie nr:#BA1762251

Business Development Representative - Valkenburg

Werkgever:Bizzomate
Locatie:Valkenburg
Do you have sales experience and are you a natural communicator? Click here for more information for this unique job position.
Gepubliceerd: 07-01-2021
Referentie nr:#BA1759761

Senior ETL Specialist - Sittard-Geleen / Heerlen

Werkgever:Zuyderland
Locatie:Sittard-Geleen / Heerlen
Binnen Zuyderland is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan het opzetten van een data platform gebaseerd op SAP HANA t.b.v. de diverse VIPP programma’s.
Gepubliceerd: 30-11-2020
Referentie nr:#BAG1746124

Werken in de automatisering en ICT

Alles om ons heen wordt steeds meer digitaal. Bedrijven gaan mee met deze trend en passen zich aan. Producten maar ook processen worden voortdurend verbeterd, met name op digitaal gebied. Hierdoor neemt de vraag naar automatisering en ICT professionals sterk toe, uiteenlopend van het beheren van het netwerk tot het ontwikkelen van compleet nieuwe software.

Het vakgebied is in het algemeen onder te verdelen in twee categorieën.

ICT

Deze branche gaat over telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Taken die hieronder vallen zijn het ontwikkelen en beheren van systemen, databanken en netwerken. Wanneer je gaat werken in de ICT houd je je mogelijk ook bezig met het schrijven van nieuwe administratieve software. De sector wordt vaak als volgt ingedeeld:

  • Hardware
  • De producten die tot deze categorie behoren zijn onder andere desk- en laptops, beeldschermen en tablets. Je hebt hier vele opties, zo kun je aan de slag als hardware engineer die computeronderdelen ontwerpt, maar ook als systeembeheerder. In die functie ben je verantwoordelijk voor het beheer van de ICT-omgeving binnen een organisatie.

  • Software
  • Software bestaat uit computerprogramma’s met bijbehorende data. Beroepen die zich bezighouden met software zorgen er veelal voor dat ze codes ontwikkelen om via software de hardware aan te sturen. Functies waarbij je hierin gespecialiseerd bent zijn bijvoorbeeld een software engineer of web developer.

  • Diensten
  • Dit zijn bedrijven die andere organisaties ondersteunen bij het gebruiken van software en hardware. Ze helpen bij het toepassen van deze systemen. Telecomspelers behoren ook tot deze categorie, bedrijven zoals VodafoneZiggo.

Automatisering

Automatisering komt veel voor in de procesindustrie en techniek. Mensen worden vervangen door machines en computers wat vaak resulteert in mogelijkheden voor een snelle en grote productie. Door de komst van deze machines krijgt het personeel nieuwe taken toegewezen. Zij worden productiemedewerker of operator en voeren ondersteunende werkzaamheden uit. Je kunt binnen deze branche aan functies denken zoals software-engineer, programmeur, en besturingstechnicus.

Opleidingen

Er zijn veel opleidingen in Heerlen en Limburg op alle niveaus die je klaarstomen voor een baan in deze bruisende sector. Het Vista College heeft verschillende MBO opleidingen. Voor een opleiding op HBO niveau kun je terecht bij Hogeschool Zuyd. Hier wordt je breed opgeleid tot algemeen inzetbare ICT’er. Op de universiteiten in Heerlen en Maastricht kun je opleidingen vinden zoals software engineering, informatica en Data Science and Knowledge Engineering.

Bedrijven uit onze vacaturebank

Limburg kent ook een rijke collectie aan bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Naast gespecialiseerde dienstverleners zijn er ook andere bedrijven waar je aan de slag kunt, denk aan banken, scholen, verzekeraars en ziekenhuizen. Enkele grote namen zijn VodafoneZiggo, Accenture, Ilionx en DSM.

Automatisering & ICT vacatures in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
MET ggz, de korste lijn naar herstel
Sevagram Zorg
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
SNOW WORLD
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!