Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/YYkPGMCjq5ZVDmdI.png
De vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YYkPhji1A24UCZTp.png
Jouw zoektocht begint hier!

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Automatisering en ICT vacatures in Heerlen

Projectleider ICT & Zorgtechnologie - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Zelfstandig projecten leiden, successen vieren met collega’s én professionals en cliënten blij maken met goed functionerende..
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG1941107

Basisarts ouderengeneeskunde /A(N)IOS - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Basisarts ouderengeneeskunde /a(n)ios, WO ICT vacature bij Sevagram in Heerlen.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1941829

Senior Intelligent Automation Engineer - Heerlen

Werkgever:Accenture
Locatie:Heerlen
The acceleration to new levels of digital performance requires technical talents to achieve truly new ways of cooperation, operating and serving our customers. As an Senior Intelligent Automation...
Gepubliceerd: 23-11-2021
Referentie nr:#BAG1925005
Er zijn video's gekoppeld aan deze vacature

Junior Technology Specialist - Heerlen

Werkgever:Accenture
Locatie:Heerlen
As a Technology Specialist, you will be responsible for the development and delivery of intelligent solutions to internal and external clients on a diverse range of projects.
Gepubliceerd: 23-11-2021
Referentie nr:#BAG1925002
Er zijn video's gekoppeld aan deze vacature

Linux Beheerder - Heerlen

Werkgever:AZL
Locatie:Heerlen
Als Linux beheerder ben je primair verantwoordelijk voor de uitvoering van Linux beheer werkzaamheden. Denk daarbij aan onderhoud en optimalisatie van de Linux servers in relatie tot de gehele IT...
Gepubliceerd: 22-11-2021
Referentie nr:#BAG1909323

Configuratie beheerder - Heerlen

Werkgever:CBS
Locatie:Heerlen
Help jij ons mee in de verdere ontwikkeling naar een geautomatiseerd configuratie management systeem?..
Gepubliceerd: 20-11-2021
Referentie nr:#1941305

Business Intelligence Analist - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Als Business Intelligence Analist binnen Sevagram werk je nauw samen met onze Business Intelligence Specialist. Je helpt anderen de juiste weg..
Gepubliceerd: 16-11-2021
Referentie nr:#BA1941352

Linux infrastructuur specialist - Heerlen

Werkgever:CBS
Locatie:Heerlen
Ben jij in staat om onze groeiende vraag naar open source toepassingen te vertalen naar robuuste Linux gebaseerde IT diensten?
Gepubliceerd: 05-11-2021
Referentie nr:#BA1941620

Medewerker ICT - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Als medewerker ICT bij Sevagram ben jij verantwoordelijk voor de 2e lijns ICT gerelateerde meldingen, schakel je met de leveranciers (3e lijns)..
Gepubliceerd: 04-11-2021
Referentie nr:#BA1941453

Software Developer (nieuwe maatwerkapplicaties) - Heerlen

Werkgever:CBS
Locatie:Heerlen
Draag jij als software developer onderzoek en innovatie een warm hart toe? Ben jij in staat de softwareapplicaties van de toekomst te ontwikkelen?
Gepubliceerd: 01-11-2021
Referentie nr:#BA1941628

Werken in de automatisering en ICT

Alles om ons heen wordt steeds meer digitaal. Bedrijven gaan mee met deze trend en passen zich aan. Producten maar ook processen worden voortdurend verbeterd, met name op digitaal gebied. Hierdoor neemt de vraag naar automatisering en ICT professionals sterk toe, uiteenlopend van het beheren van het netwerk tot het ontwikkelen van compleet nieuwe software.

Het vakgebied is in het algemeen onder te verdelen in twee categorieën.

ICT

Deze branche gaat over telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Taken die hieronder vallen zijn het ontwikkelen en beheren van systemen, databanken en netwerken. Wanneer je gaat werken in de ICT houd je je mogelijk ook bezig met het schrijven van nieuwe administratieve software. De sector wordt vaak als volgt ingedeeld:

  • Hardware
  • De producten die tot deze categorie behoren zijn onder andere desk- en laptops, beeldschermen en tablets. Je hebt hier vele opties, zo kun je aan de slag als hardware engineer die computeronderdelen ontwerpt, maar ook als systeembeheerder. In die functie ben je verantwoordelijk voor het beheer van de ICT-omgeving binnen een organisatie.

  • Software
  • Software bestaat uit computerprogramma’s met bijbehorende data. Beroepen die zich bezighouden met software zorgen er veelal voor dat ze codes ontwikkelen om via software de hardware aan te sturen. Functies waarbij je hierin gespecialiseerd bent zijn bijvoorbeeld een software engineer of web developer.

  • Diensten
  • Dit zijn bedrijven die andere organisaties ondersteunen bij het gebruiken van software en hardware. Ze helpen bij het toepassen van deze systemen. Telecomspelers behoren ook tot deze categorie, bedrijven zoals VodafoneZiggo.

Automatisering

Automatisering komt veel voor in de procesindustrie en techniek. Mensen worden vervangen door machines en computers wat vaak resulteert in mogelijkheden voor een snelle en grote productie. Door de komst van deze machines krijgt het personeel nieuwe taken toegewezen. Zij worden productiemedewerker of operator en voeren ondersteunende werkzaamheden uit. Je kunt binnen deze branche aan functies denken zoals software-engineer, programmeur, en besturingstechnicus.

Opleidingen

Er zijn veel opleidingen in Heerlen en Limburg op alle niveaus die je klaarstomen voor een baan in deze bruisende sector. Het Vista College heeft verschillende MBO opleidingen. Voor een opleiding op HBO niveau kun je terecht bij Hogeschool Zuyd. Hier wordt je breed opgeleid tot algemeen inzetbare ICT’er. Op de universiteiten in Heerlen en Maastricht kun je opleidingen vinden zoals software engineering, informatica en Data Science and Knowledge Engineering.

Bedrijven uit onze vacaturebank

Limburg kent ook een rijke collectie aan bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Naast gespecialiseerde dienstverleners zijn er ook andere bedrijven waar je aan de slag kunt, denk aan banken, scholen, verzekeraars en ziekenhuizen. Enkele grote namen zijn VodafoneZiggo, Accenture, Ilionx en DSM.

Automatisering & ICT vacatures in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Polygarde
Saillant Collection Hotels
Intergarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!