Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YAgnZZlz6MSfUsIB.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Vacatures Onderwijs in Heerlen

Docent LD (teamleider) - Heerlen

Werkgever:SVO PL
Locatie:Heerlen
Je houdt je bezig met de beleidsvoorbereiding, en - uitvoering. Je ontwikkelt het centrale beleid van de stichting, school of locatie en geeft leiding aan het team van de sectoren.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1764587

Beleidsmedewerker - Heerlen

Werkgever:Open Universiteit Nederland
Locatie:Heerlen
Als beleidsmedewerker bent u verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van beleid met betrekking tot uiteenlopende thema’s die op instellingsniveau spelen en altijd...
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1764588

Leerkrachten - Hoensbroek / Roermond

Werkgever:Mgr. Hanssen
Locatie:Hoensbroek / Roermond
De Mgr. Hanssen is op zoek naar meerdere enthousiaste leerkrachten met een specialisatie jonge kind.
Gepubliceerd: 04-01-2021
Referentie nr:#BAG1749461

Directeur - Kerkrade

Werkgever:Onderwijsstichting Movare
Locatie:Kerkrade
Zet jij je elke dag weer met passie en bevlogenheid in voor de ontwikkeling van het kind? Heb je aandacht voor de individuele leerbehoeften van kinderen? Ben je leergierig?
Gepubliceerd: 11-01-2021
Referentie nr:#BAG1752376

Leerkrachten - Kerkrade

Werkgever:Onderwijsstichting Movare
Locatie:Kerkrade
Je geeft primair onderwijs en begeleidt leerlingen, zo passend mogelijk voor ieder kind.
Gepubliceerd: 08-12-2020
Referentie nr:#BAG1749462

Onderwijskundig leiders (0,8 – 1,0 fte) - Maastricht Sittard Heerlen

Werkgever:Limbourg & Partners
Locatie:Maastricht Sittard Heerlen
Je draagt bij aan de meerjarige onderwijsinnovatie, -vernieuwing en kennisdeling.
Gepubliceerd: 07-12-2020
Referentie nr:#BAG1748334

Docent scheikunde (eerste graad) - Heerlen

Werkgever:SVO PL
Locatie:Heerlen
De docent is verantwoordelijk voor het verzorgen van het onderwijs, de leerlingbegeleiding, onderwijsontwikkeling, beoordeling van leerlingen en de eigen professionalisering.
Gepubliceerd: 01-12-2020
Referentie nr:#BAG1746841

Werken in het onderwijs

Er zijn vele vacatures beschikbaar in deze sector. Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs, beschermd via de leerplicht. Momenteel wordt er samen met de overheid gekeken naar mogelijkheden voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. Er wordt overlegd hoe de werkdruk verlaagd kan worden en over een verhoging van het loon. In de afgelopen jaar is er onder andere al een besluit genomen over een nieuwe cao en betere salarissen. Dat is alvast een stap in de goede richting.

Het Nederlandse onderwijssysteem

Het systeem in Nederland kent vele niveaus. Van zijn vierde tot en met zijn twaalfde levensjaar gaat een kind naar de basisschool. Hier staan meesters en juffrouwen voor de klas die de kinderen elementaire onderdelen onderwijzen zoals rekenen en taal. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze bevoegdheid te krijgen, de meest gebruikelijke is door een opleiding te volgen aan de pabo. Vanaf het derde jaar ga je je dan specialiseren. Er kan hierbij gekozen worden voor jonge kinderen van 4 tot 8 jaar of voor de leeftijdsgroep van 8 tot 12 jaar.

Vanaf het voortgezet onderwijs wordt het systeem verdeeld in niveaus. Zo heb je vwo, havo of vmbo, waarbij het vmbo weer is onderverdeeld in vier leerwegen. Bij al deze niveaus staan leraren voor de klas met een specialisatie richting een vakgebied en niveau. Met een tweedegraads bevoegdheid mag je lesgeven aan het vmbo, onderbouw havo, onderbouw vwo en het praktijkonderwijs. Met een eerstegraads bevoegdheid mag je ook lesgeven aan de bovenbouw van de havo en het vwo.

Het is ook mogelijk om te werken op hoge scholen of universiteiten. Limburg kent hogescholen voor alle vakgebieden, van techniek tot aan economie. Ook op universitair niveau zijn bijna alle richtingen vertegenwoordigd, o.a. rechten, psychologie en informatica.

Banen in deze branche

Het onderwijs reikt nog verder dan alleen het begrip leraar. Binnen de bedrijfstak zijn er meer jobs nodig om de scholen en instellingen draaiende te houden. Denk aan functies als roostermaker, conciërge, decaan, pedagogisch medewerker en loopbaanbegeleider. Deze dragen allemaal bij aan een plezierige leer- en werkomgeving.

Werkgevers in de regio

Er zijn een aantal grote onderwijsinstellingen in Limburg. Het Vista College in Heerlen biedt verschillende opleidingen aan.

Verder zijn er genoeg basisscholen en middelbare scholen van alle niveaus waar je terecht kunt.

Voor het hoger onderwijs zijn er ook genoeg mogelijkheden in het aanbod van werkgevers. Twee universiteiten en een aantal hogescholen zijn in Limburg gevestigd. Maastricht University is de grootste universiteit en Zuyd Hogeschool is de grootste hbo onderwijsinstelling van Limburg. Deze instellingen zijn breed georiënteerd waardoor je met vrijwel alle achtergronden daar terecht kunt.

Onderwijs functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in de regio. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
MET ggz, de korste lijn naar herstel
Sevagram Zorg
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
SNOW WORLD
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!