Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/YfAOnaeMBd9S9KBA.jpeg
De vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YfANYVm6wYAs0eAG.jpg
Jouw zoektocht begint hier!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Vacatures Onderwijs in Heerlen

Docent LB Nederlands team Orde, Veiligheid & Defensie - Heerlen

Werkgever:Vista College
Locatie:Heerlen
Als docent LB geef je de vakken Nederlands aan studenten die een MBO-opleiding binnen Orde, Veiligheid en Defensie volgen...
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1989549

Leerkracht(en) (0.4 tot 1.0 FTE) - Heerlen

Werkgever:Onderwijsstichting Movare
Locatie:Heerlen
Zet jij je elke dag weer met passie en bevlogenheid in voor de ontwikkeling van het kind? Heb je aandacht voor de individuele leerbehoeften van kinderen? Ben je leergierig?
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1986655

1 (of 2) Leerkracht(en) - (in totaal 1,0 fte) - Margraten

Werkgever:Stichting Kom Leren
Locatie:Margraten
Als leerkracht verzorg je het onderwijs en begeleid je leerlingen. Vanzelfsprekend zorg je ook voor de voorbereiding en ontwikkeling van de lessen. Je omarmt onze visie, en draagt bij aan de taken...
Gepubliceerd: 4 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1986638

Cognitief trainer - Hoensbroek

Werkgever:Adelante zorggroep
Locatie:Hoensbroek
Als cognitief trainer geef je individuele en groepsgewijze cognitieve training op het gebied van geheugen, planmatig werken, aandacht, visuele..
Gepubliceerd: 22-01-2022
Referentie nr:#BA1989643

Leerkracht - Hoensbroek & Roermond

Werkgever:Mgr. Hanssen
Locatie:Hoensbroek & Roermond
Wij zoeken kandidaten die nieuwsgierig zijn naar het onderwijs en de begeleiding van onze leerlingen.
Gepubliceerd: 06-01-2022
Referentie nr:#BAG1922855

Ski- en snowboardleraren - Landgraaf

Werkgever:Snowworld
Locatie:Landgraaf
De voorbereidingen voor het winterseizoen starten bij SnowWorld en daarom zijn wij op zoek naar ski- en/of snowboardleraren
Gepubliceerd: 03-01-2022
Referentie nr:#BA1990399

Docent Informatica 1e graad voor 0.35 fte - Heerlen

Werkgever:SVO PL
Locatie:Heerlen
Voor het Bernardinuscollege is SVO|PL ter vervanging van een zieke collega op zoek naar een docent Informatica. Naast de kerntaak; het bieden van onderwijs is de docent verantwoordelijk voor...
Gepubliceerd: 24-12-2021
Referentie nr:#BAG1959051

Werken in het onderwijs

Er zijn vele vacatures beschikbaar in deze sector. Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs, beschermd via de leerplicht. Momenteel wordt er samen met de overheid gekeken naar mogelijkheden voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. Er wordt overlegd hoe de werkdruk verlaagd kan worden en over een verhoging van het loon. In de afgelopen jaren is er onder andere al een besluit genomen over een nieuwe cao en betere salarissen. Dat is alvast een stap in de goede richting.

Het Nederlandse onderwijssysteem

Het systeem in Nederland kent vele niveaus. Van zijn vierde tot en met zijn twaalfde levensjaar gaat een kind naar de basisschool. Hier staan meesters en juffrouwen voor de klas die de kinderen elementaire onderdelen onderwijzen zoals rekenen en taal. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze bevoegdheid te krijgen, de meest gebruikelijke is door een opleiding te volgen aan de pabo. Vanaf het derde jaar ga je je dan specialiseren. Er kan hierbij gekozen worden voor jonge kinderen van 4 tot 8 jaar of voor de leeftijdsgroep van 8 tot 12 jaar.

Vanaf het voortgezet onderwijs wordt het systeem verdeeld in niveaus. Zo heb je vwo, havo of vmbo, waarbij het vmbo weer is onderverdeeld in vier leerwegen. Bij al deze niveaus staan leraren voor de klas met een specialisatie richting een vakgebied en niveau. Met een tweedegraads bevoegdheid mag je lesgeven aan het vmbo, onderbouw havo, onderbouw vwo en het praktijkonderwijs. Met een eerstegraads bevoegdheid mag je ook lesgeven aan de bovenbouw van de havo en het vwo.

Het is ook mogelijk om te werken op hoge scholen of universiteiten. Limburg kent hogescholen voor alle vakgebieden, van techniek tot aan economie. Ook op universitair niveau zijn bijna alle richtingen vertegenwoordigd, o.a. rechten, psychologie en informatica.

Banen in deze branche

Het onderwijs reikt nog verder dan alleen het begrip leraar. Binnen de bedrijfstak zijn er meer jobs nodig om de scholen en instellingen draaiende te houden. Denk aan functies als roostermaker, conciërge, decaan, pedagogisch medewerker en loopbaanbegeleider. Deze dragen allemaal bij aan een plezierige leer- en werkomgeving.

Werkgevers in de regio

Er zijn een aantal grote onderwijsinstellingen in Limburg. Het Vista College in Heerlen biedt verschillende opleidingen aan.

Verder zijn er genoeg basisscholen en middelbare scholen van alle niveaus waar je terecht kunt.

Voor het hoger onderwijs zijn er ook genoeg mogelijkheden in het aanbod van werkgevers. Twee universiteiten en een aantal hogescholen zijn in Limburg gevestigd. Maastricht University is de grootste universiteit en Zuyd Hogeschool is de grootste hbo onderwijsinstelling van Limburg. Deze instellingen zijn breed georiënteerd waardoor je met vrijwel alle achtergronden daar terecht kunt.

Onderwijs functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in de regio. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Polygarde
Saillant Collection Hotels
Intergarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils