Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-11-2016

Werkgevers opgelet! Het is oppassen geblazen met de wederindiensttredingsvoorwaarde!


Op grond van bedrijfseconomische redenen of langdurige ziekte kan een werkgever een ontslagaanvraag indienen bij het UWV WERKbedrijf. Wanneer het UWV WERKbedrijf vervolgens een ontslagvergunning verleent, is hier op grond van de wet een wederindiensttredingsvoorwaarde aan gekoppeld. Dat betekent kort gezegd dat de werkgever, indien zij binnen 26 weken de werkzaamheden, die werknemer altijd verricht heeft, weer beschikbaar heeft, eerst de werknemer in de gelegenheid moet stellen om deze werkzaamheden uit te voeren.

Doet de werkgever dat niet, dan kan de werknemer de kantonrechter vragen om de beëindiging van de arbeidsovereenkomst ongedaan te maken (‘te vernietigen’), of om aan de werknemer een billijke vergoeding te kennen. In het eerste geval is de arbeidsovereenkomst altijd blijven bestaan en heeft de werknemer dienovereenkomstig recht op loon. In het tweede geval ontvangt de werknemer een geldbedrag.

In een zaak waarover de rechtbank Limburg moest oordelen, was deze indiensttredingvoorwaarde het onderwerp van de discussie. Na het ontslag van de werknemer had de werkgever namelijk voor een project gedurende vier maanden een ZZP’er ingeschakeld. Had de werkgever daarmee de wederindiensttredingvoorwaarde geschonden?

Of is er géén sprake van een schending van de wederindiensttredingvoorwaarde, omdat de werkzaamheden zijn verricht door een ZZP’er, en dus niet door een werknemer die in dienst is getreden van de werkgever?

Het antwoord hierop leest u hier: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  

Lees ook : Whatsappen onder werktijd? Geen recht op loon!

 

Klik voor vacatures in

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?