Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YAgnZZlz6MSfUsIB.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Vacatures in Parkstad, Heerlen of Kerkrade

Vacatures in en uit de omgeving van Heerlen / Kerkrade in de regio Parkstad.

Jurist omgevingsrecht - Voerendaal

Werkgever:Pouderoyen Tonnaer
Locatie:Voerendaal
Jurist omgevingsrecht, P&O / juridische WO vacature bij Pouderoyen Tonnaer in Voerendaal.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1778774

Secretaresse / Uitvoerend medewerker B 0,2 fte - Maastricht Heerlen

Werkgever:Vista College
Locatie:Maastricht Heerlen
Wij zijn ter ondersteuning van de OR (Ondernemingsraad) op zoek naar een Secretaresse (Uitvoerend medewerker B) voor 0,2 fte.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1778785

Vrachtwagenchauffeur CE - Kerkrade

Werkgever:Hanneman de Toerist Groep
Locatie:Kerkrade
Als vrachtwagenchauffeur CE rij je dagelijks internationaal (container/bulk) transport. Je komt op veel bijzondere plekken om te laden en te lossen.
Gepubliceerd: 18-02-2021
Referentie nr:#BA1770153

Adviseur milieu - Voerendaal

Werkgever:Pouderoyen Tonnaer
Locatie:Voerendaal
Adviseur milieu, WO kwaliteit, veiligheid en milieu vacature bij Pouderoyen Tonnaer in Voerendaal.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1778773

Assistant Manager Supply Chain - Kerkrade

Werkgever:Plalloy MTD
Locatie:Kerkrade
Je geeft sturing aan medewerkers en zorgt voor een veilige en meest efficiënte uitvoering van de opgedragen werkzaamheden.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1778758

Allround monteur - Kerkrade

Werkgever:Goedhart
Locatie:Kerkrade
Allround monteur, technische MBO vacature bij Goedhart in Kerkrade.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1778812

Coördinator Dataverwerking - Heerlen

Werkgever:CBS
Locatie:Heerlen
Je bent het aanspreekpunt voor alle personen die input leveren aan of output ontvangen uit onze processen.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1778809

Medewerker Technische Dienst - Kerkrade

Werkgever:Mexma Food B.V
Locatie:Kerkrade
Jij gaat er samen met je collega’s voor zorgen dat al deze apparatuur optimaal functioneert. Je analyseert en verhelpt storingen en denkt actief mee over verbeteringen en optimalisaties.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1768475

Programma manager 'klantreis van de toekomst' - Sittard, Heerlen

Werkgever:Zuyderland
Locatie:Sittard, Heerlen
Wilt u als programma manager én als adviseur meebouwen aan efficiënte, servicegerichte zorg, zo thuis mogelijk? Dan krijgt u nu dé kans hiervoor!
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#1777903

Servicedesk Medewerker - Hoensbroek

Werkgever:Transcarbo
Locatie:Hoensbroek
Als servicedesk medewerker ben je samen met het team elke dag bezig om de beste service te verlenen!
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1777902

Beleidsfunctionaris / (Senior) functioneel beheerder applicaties PROMs & PREMs - Sittard, Heerlen

Werkgever:Zuyderland
Locatie:Sittard, Heerlen
Je verzorgt het beheer en de inrichting van de software waarmee Zuyderland de kwaliteit van de zorg bij patiënten meet.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#1777901

Werken in Heerlen

De stad behoort tot de regio Parkstad, de bestuurlijke samenwerking tussen Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal. In Parkstad werken nu 106.000 mensen bij bijna 15.000 bedrijven en instellingen.

Branches voor banen

De regio biedt banen aan in vrijwel alle branches. Hieronder worden een paar belangrijke voor Parkstad benoemd.

Gezondheidszorg en welzijnszorg

In deze vitale sector wordt gezorgd voor anderen in de breedste zin van het woord. Dit kan in zorginstellingen voor ouderen, maar je kunt ook aan de slag als fysiotherapeut die jongeren helpt. Enkele grote zorginstellingen in de omgeving zijn:

Zuyderland
Zuyderland is de grootste werkgever van Limburg. Er werken hier ruim 9.400 medewerkers. Zuyderland komt voort uit Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard-Geleen. Zuyderland heeft ziekenhuizen en zorgcentra op meerdere locaties en is actief in de geestelijke gezondheidszorg, revalidatie, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en huishoudelijke hulp.

Artsen worden uitstekende mogelijkheden tot specialisatie geboden. In samenwerking met onder andere Maastricht UMC+ worden topklinische opleidingen aangeboden. In samenwerking met Zuyd Hogeschool en de Zorgacademie Parkstad worden ook opleidingen voor verpleegkundige specialisaties en medisch ondersteunende functies aangeboden. Hierdoor worden getalenteerde professionals aangetrokken en behouden.

Cicero
Cicero Zorggroep is een zorgverlener voor ouderen in Zuid-Limburg. Verdeeld over 15 locaties werken bij Cicero Zorggroep ongeveer 2.000 medewerkers in vaste dienst. Daar omheen bevindt zich nog een grote schil van flexwerkers en vrijwilligers.

MeanderGroep
MeanderGroep biedt diensten aan waar klanten gebruik van kunnen maken, op het gebied van preventie, welzijn, wonen, zorg en gemak. MeanderGroep heeft 5000 werknemers.

Adelante
Adelante is een zorggroep met volwassenenrevalidatie & arbeidsre-integratie, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen en audiologie & communicatie als kernactiviteiten.

Onderwijs en Onderzoek

INNOVO is de koepelorganisatie van ruim 40 scholen voor primair onderwijs in Zuid- en Midden-Limburg. Er werken 700 leerkrachten in dienst en ruim 200 medewerkers met ondersteunende taken.

Stichting LVO heeft 23 scholen verspreid over heel Limburg, in totaal ruim 30 locaties. Er werken 3.000 medewerkers.

In Parkstad bevinden zich de volgende scholen:
SVO|PL is het bevoegd gezag van een achttal scholen voor voortgezet onderwijs in Parkstad. SVO|PL verzorgt onderwijs voor circa 6.600 leerlingen en biedt daarmee werk aan ongeveer 800 medewerkers.

Zuyd Hogeschool verzorgt ruim 40 bachelor-, masteropleidingen en cursussen voor 14.000 studenten en professionals. Zuyd Hogeschool heeft vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard.

Bij Zuyd Hogeschool kun je kiezen uit diverse hbo-opleidingen binnen de volgende vakgebieden:
 • Bestuur en recht
 • Chemie
 • Economie en management
 • Gezondheidszorg en welzijn
 • Hotel en recreatie
 • ICT en media
 • Kunst en cultuur
 • Onderwijs
 • Taal en communicatie
 • Techniek en bouw

Brunssum

Brunssum is met zo’n 29.000 inwoners een van de vier stedelijke gemeenten in Parkstad Limburg. Er is veel groen, waaronder het omvangrijke natuurgebied Brunssummerheide. Op straat valt het groot aantal vreemde talen op: een gevolg van de aanwezigheid van de Navo-basis JFC HQ Brunssum. De gemeente Beekdaelen is op 1 januari 2019 ontstaan uit een herindeling van de voormalige gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen.

Heerlen

Een aantal grote organisaties en bedrijven hebben hun thuisbasis in Heerlen, zoals APG, CBS, Medtronic, Doc Morris en de Belastingdienst. Uniek in Heerlen is de Brightlands Smart Services Campus. Hier werken overheid, bedrijfsleven en onderwijs nauw met elkaar samen op het gebied van digitale technologie. Naar verwachting levert de campus 2.500 arbeidsplaatsen op.

In en om de stad zijn diverse bedrijventerreinen en creatieve broedplaatsen waar zowel grote organisaties als starters terecht kunnen. De Woonboulevard in Heerlen-Noord is met miljoenen bezoekers per jaar een echte publiekstrekker. Met ruim 1000 winkelmedewerkers is het een werkgever van formaat. Het winkelcentrum beschikt over ruim 50 winkels. IKEA is ook gevestigd op dit terrein.

vacatures in heerlen

Kerkrade

Kerkrade is met 47.000 inwoners de tweede gemeente van Parkstad Limburg. Gelegen in het zuidoosten van de regio, grenst het aan de Duitse agglomeratie Aken/Herzogenrath. De stad trekt de laatste jaren steeds meer toeristen die afkomen op attracties als GaiaPark Zoo en het Continium.

Naast Kerkrade Centrum trekt de Rodaboulevard, bij het Parkstad Limburg Stadion (Roda JC), steeds meer winkelend publiek. Ook dient het als voetbalstadion voor Roda JC.

Landgraaf

De gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms vormen samen de gemeente Landgraaf. Al van ver zichtbaar is de Wilhelminaberg, een oude mijnsteenberg van 239 meter hoog. De enorme indoor skipiste Snowworld maakt daar dankbaar gebruik van het hoogteverschil. Landgraaf is verder gastgemeente van Pinkpop, een van de grootste Nederlandse muziekfestivals.

Bedrijven in Parkstad

Om de economische ontwikkeling van de regio te sturen, heeft Parkstad de volgende economische speerpunten:

 • SMART services (Brightlands Smartservice campus)
 • Verduurzaming van de bebouwde omgeving
 • Leisure (Toerisme en Recreatie)
 • Zorg

In de regio is een kennis- en productiecluster rondom 'nieuwe energie' ontstaan. Dit is de open campus op het grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis (met onder andere Solland Solar (overgenomen door Trina Solar)). Bij nieuwe energie ligt de focus op zonne-energie en geothermie. Hiermee kan een beter toegankelijke regio met nieuwe en vernieuwende werkgelegenheid de bestaande arbeidsmarkt bedienen en hoger opgeleiden aantrekken en vasthouden.

Top 10 bedrijven
Enkele bedrijven die het vermelden waard zijn, zijn hier op een rijtje gezet. Dit zijn 10 van de grootste werkgevers voor deze regio.


Cultuur en bezienswaardigheden
Pinkpop
Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival in Landgraaf. Het festival duurt sinds 1996 drie dagen en trekt per dag ongeveer 68.000 bezoekers. Pinkpop is het langstlopende jaarlijkse popfestival ter wereld.

GaiaZOO
GaiaZOO is een dierentuin met een overweldigende natuurbeleving in het Limburgse heuvellandschap. Jaarlijks mag de ZOO zo’n 450.000 bezoekers uit Nederland, België en Duitsland verwelkomen. Momenteel heeft GaiaZOO ruim 50 vaste medewerkers in dienst en werken er ongeveer 70 vrijwilligers.

vacatures heerlen

Vacatures uit onze vacaturebank in deze regio

Klik hieronder op het specifieke vacature aanbod per vakgebied in Heerlen en omgeving te zien:
Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
MET ggz, de korste lijn naar herstel
Werken bij Boels Rental? Kijk hier voor alle vacatures!
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
IIC Group Investors in Care
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!