Banenrijklimburg mobiel
/_images_upload/_tn_731f146ddbecab4d.png
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
/_images_upload/_tn_0065099814a10eec.png
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

Snel zoeken

Vacatures in Parkstad, Heerlen of Kerkrade

Vacatures in en uit de omgeving van Heerlen / Kerkrade in de regio Parkstad.

Organisatieadviseur HR - Heerlen

Werkgever:Zuyd Hogeschool
Locatie:Heerlen
Als organisatieadviseur draag je bij aan de adviserende en ondersteunende rol die de dienst heeft. Dit doe je door in co-creatie beleid en instrumenten te ontwikkelen en door andere adviseurs van...
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG1266170

Medewerker Bestuurssecretariaat - Beek

Werkgever:Gemeente Beek
Locatie:Beek
Ondernemend in de zin van een bedrijvige en economisch krachtige gemeente maar ook in bredere zin ondernemend. Beek staat open voor nieuwe ideeën, open voor (maatschappelijk) ondernemerschap,...
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG1266171

Directeur BS De Steltloper - Kerkrade

Werkgever:Onderwijsstichting Movare
Locatie:Kerkrade
Het bestuur van MOVARE vervult een beleidsbepalende rol, ontwikkelt de doelstellingen voor de school en stelt de kaders voor het onderwijs- en organisatiebeleid vast.
Gepubliceerd: 06-01-2020
Referentie nr:#BAG1246910

Doktersassistente in Medisch Centrum Ubachsberg - Heerlen

Werkgever:Huisartsen Oostelijk zuid-Limburg
Locatie:Heerlen
Doktersassistente in Medisch Centrum Ubachsberg , zorg vacature bij Huisartsen Oostelijk zuid-Limburg in Heerlen.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1265720

Speltherapeut K&J - Heerlen Reuver

Werkgever:Lionarons GGZ
Locatie:Heerlen Reuver
Speltherapeut K&Jminimaal 24 uur per week HBO / WOHeerlen , zorg vacature bij Lionarons GGZ in Heerlen.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1265722

Magazijnmedewerker Landgraaf - Landgraaf

Werkgever:Van Cranenbroek
Locatie:Landgraaf
Magazijnmedewerker Landgraaf m/v 32 40uur , logistieke en inkoop vacature bij Van Cranenbroek in Landgraaf.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1265730

Kassamedewerker - Landgraaf

Werkgever:Van Cranenbroek
Locatie:Landgraaf
Kassamedewerker Landgraaf m/v 24 40uur , sales vacature bij Van Cranenbroek in Landgraaf.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1265729

Klinisch psycholoog / P-opleider - Epen

Werkgever:U-Center
Locatie:Epen
Wil jij samenwerken met bevlogen multidisciplinaire teams? Werk je graag met een klinische, doorgaans zeer gemotiveerde populatie? En wil jij je steentje bijdragen aan een organisatie in...
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1265217

Planner (24 – 28 uur per week) - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Je ondersteunt o.a. de teammanager in het vormgeven van een operationeel rooster en zorgt voor toelichting over dit rooster toe binnen het team...
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1265750

Facilitair coördinator (32 uur per week) - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Jij bent het verlengstuk en de oren en de ogen van de teammanager facilitair en de facilitair specialisten, maar ook voor het meldpunt van Sevagram
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1265751

Systeembeheerder - Kerkrade

Werkgever:Stichting Roda J.C
Locatie:Kerkrade
Systeembeheerder , MBO ICT vacature bij Stichting Roda J.C in Kerkrade.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1265727

Werken in Parkstad


De regio Parkstad is de bestuurlijke samenwerking tussen Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal. In Parkstad werken nu 106.000 mensen bij bijna 15.000 bedrijven en instellingen.

Branches voor banen

 • Bouw en Vastgoed
 • Communicatie en Media
 • Consultancy
 • Energiebedrijven
 • Facilitaire dienstverlening
 • Fast Moving Consumer Goods
 • Financiële dienstverlening
 • Financiële instellingen
 • Handel en retail
 • Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur
 • Industrie
 • Informatie en Communicatie Technologie (ICT)
 • Intermediairs
 • Juridische dienstverlening
 • Land- en tuinbouw
 • Overheid en semi-overheid
 • Technische dienstverlening
 • Telecommunicatie
 • Transport en Logistiek
Gezondheidszorg en welzijnszorg

Enkele grote zorginstellingen in de parkstad zijn:

Zuyderland
Zuyderland is de grootste werkgever van Limburg. Er werken hier ruim 9.400 medewerkers. Zuyderland komt voort uit Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard-Geleen. Zuyderland: is een ziekenhuis op meerdere locaties, zorgcentra, geestelijke gezondheidszorg, revalidatie, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, huishoudelijke hulp.

Artsen worden uitstekende mogelijkheden tot specialisatie geboden. In samenwerking met onder andere Maastricht UMC+ worden topklinische opleidingen geboden.

In samenwerking met Zuyd Hogeschool en de Zorgacademie Parkstad worden ook opleidingen geboden aan verpleegkundigen, voor verpleegkundige specialisaties en medisch ondersteunende functies. Hierdoor worden getalenteerde professionals aangetrokken en behouden.

Sevagram
Sevagram is een zorgorganisatie in de regio's Heerlen en Heuvelland. 1900 Medewerkers en 1100 vrijwilligers zijn hier werkzaam. Sevagram kent zestien zorgcentra, één geriatrisch revalidatiecentrum en twee hospices.

Cicerco
Cicero Zorggroep is een zorgverlener voor ouderen in Zuid-Limburg. Verdeeld over 15 locaties werken bij Cicero Zorggroep zo’n 2.000 medewerkers in vaste dienst. Daar omheen een grote schil van flexwerkers en vrijwilligers.

MeanderGroep
MeanderGroep biedt diensten aan waar klanten gebruik kunnen maken, op het gebied van preventie, welzijn, wonen, zorg en gemak. Van Geboortezorg tot zorg in de laatste levensfase. MeanderGroep heeft 5000 werknemers.

Adelante
Adelante is een zorggroep met volwassenenrevalidatie & arbeidsre-integratie, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen en audiologie & communicatie als kernactiviteiten.

Onderwijs en Onderzoek

INNOVO is de koepelorganisatie van ruim 40 scholen voor primair onderwijs in Zuid- en Midden-Limburg. Er werken 700 leerkrachten in dienst en ruim 200 medewerkers met ondersteunende taken.

Onder Onderwijsstichting Movare vallen 46 scholen in de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerrade, Landgraaf, Beekdaelen, Simpelveld, Sittard-Geleen en Vaals. Er werken ruim 1.000 medewerkers.

Stichting LVO, 23 scholen zijn verspreid over heel Limburg, in totaal zijn dat ruim 30 locaties. Er werken ruim 3.000 medewerkers.

In de parkstad bevinden zich de volgende scholen:
SVO|PL is het bevoegd gezag van een achttal scholen voor voortgezet onderwijs in Parkstad Limburg SVO|PL verzorgt onderwijs voor circa 6.600 leerlingen en biedt daarmee werk aan ongeveer 800 medewerkers.

Zuyd Hogeschool verzorgt ruim 40 bachelor-, masteropleidingen en cursussen voor 14.000 studenten en professionals. Zuyd Hogeschool heeft vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard.
Bij Zuyd Hogeschool kun je kiezen uit diverse hbo-opleidingen binnen de volgende vakgebieden:
 • Bestuur en recht
 • Chemie
 • Economie en management
 • Gezondheidszorg en welzijn
 • Hotel en recreatie
 • ICT en media
 • Kunst en cultuur
 • Onderwijs
 • Taal en communicatie
 • Techniek en bouw

Het hoofdkantoor van Open Universiteit is gevestigd in Heerlen. Bij de Open Universiteit studeren ongeveer 15.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers.

VISTA college komt voort uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh en biedt opleidingen in heel Zuid-Limburg.Vista collega biedt meer dan 230 mbo opleidingen.

Brunssum


Brunssum is met zo’n 29.000 inwoners een van de vier stedelijke gemeenten in Parkstad Limburg. Er is veel groen, waaronder het omvangrijke natuurgebied Brunssummerheide. Op straat valt het groot aantal vreemde talen op: een gevolg van de aanwezigheid van de Navo-basis JFC HQ Brunssum. De gemeente Beekdaelen is op 1 januari 2019 ontstaan uit een herindeling van de voormalige gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen.

Heerlen


Een aantal grote organisaties en bedrijven heeft zijn thuisbasis in Heerlen, zoals APG, CBS, Medtronic, Doc Morris en de Belastingdienst. Uniek in Heerlen is de Brightlands Smart Services Campus. Hier werken overheid, bedrijfsleven en onderwijs nauw met elkaar samen op het gebied van digitale technologie. Naar verwachting levert de campus 2.500 arbeidsplaatsen op.

In en om Heerlen zijn diverse bedrijventerreinen en creatieve broedplaatsen waar zowel grote organisaties als starters terecht kunnen. De Woonboulevard in Heerlen-Noord is met miljoenen bezoekers per jaar een echte publiekstrekker. Woonboulevard Heerlen is met ruim 1000 winkelmedewerkers een werkgever van formaat in de regio. Het winkelcentrum beschikt over ruim 50 winkels. IKEA is ook gevestigd op dit terrein.

vacatures in heerlen

Heerlen barst ook van de cultuur. Parkstad Limburg Theaters oftewel Theater Heerlen is het theater van Limburg.

Kerkrade


Kerkrade is met 47.000 inwoners de tweede gemeente van Parkstad Limburg. Gelegen in het zuidoosten van de regio, grenst het aan de Duitse agglomeratie Aken/Herzogenrath. De stad trekt de laatste jaren steeds meer toeristen die afkomen op attracties als GaiaPark Zoo en het Continium.

Naast Kerkrade Centrum trekt de Rodaboulevard, bij het Parkstad Limburg Stadion (Roda JC), steeds meer winkelend publiek. In Kerkrade, in het zuiden, is het Parkstad Limburg Stadion gevestigd, dat onder meer als voetbalstadion dienst doet voor Roda JC.

Landgraaf


De gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms vormen samen de gemeente Landgraaf. Al van ver zichtbaar is de Wilhelminaberg, een oude mijnsteenberg van 239 meter hoog. De enorme indoor skipiste Snowworld maakt er dankbaar gebruik van het hoogteverschil. Landgraaf is verder gastgemeente van Pinkpop.

Voerendaal

Een groene gemeente met 12.000 inwoners, verspreid over 5 kernen – Voerendaal, Klimmen, Kunrade, Ubachsberg, Ransdaal, met elk hun eigen karakter.

Op de kaart ligt Simpelveld ingeklemd tussen Heerlen (90.000 inwoners) en Aken (250.000 inwoners).

Bedrijven in Parkstad

Om de economische ontwikkeling van de regio te sturen, heeft de Parkstad de volgende economische speerpunten:
 • SMART services (Brightlands Smartservice campus)
 • Verduurzaming van de bebouwde omgeving
 • Leisure (Toerisme en Recreatie)
 • Zorg

Er is in de parkstad een kennis- en productiecluster rondom 'nieuwe energie' ontstaan. Dit is de open campus op het grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis (met onder andere Solland Solar). Bij nieuwe energie ligt de focus op zonne-energie en geothermie.

Hiermee kan een beter toegankelijke regio met nieuwe en vernieuwende werkgelegenheid de bestaande arbeidsmarkt bedienen en hoger opgeleiden aantrekken en vasthouden.

Top 10 bedrijven
Enkele andere bedrijven die het vermelden waard zijn hier bij elkaar gezet. Dit zijn 10 van de grootste werkgevers voor Parkstad, Heerlen, Kerkrade en de regio.


Cultuur en bezienswaardigheden
Pinkpop
Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival in Landgraaf. Het festival duurt sinds 1996 drie dagen en trekt per dag ongeveer 68.000 mensen. Pinkpop is het langstlopende jaarlijkse popfestival ter wereld.

GaiaZOO
GaiaZOO is een dierentuin met een overweldigende natuurbeleving in het Limburgse heuvellandschap. Jaarlijks mag de ZOO zo’n 450.000 bezoekers uit Nederland, België en Duitsland verwelkomen. Momenteel heeft GaiaZOO ruim 50 vaste medewerkers in dienst en werken er ongeveer 70 vrijwilligers.

vacatures heerlen

Banen in de regio Parkstad

Er zijn veel banen in de omgeving van Parkstad. Maar ook in de omgeving van Heerlen en Kerkrade zijn veel jobs en banen beschikbaar. Neem bijvoorbeeld in Schimmert, Hoensbroek, Kerkrade, Baneheide, Heerlen, Nuth, Schinveld, Simpelveld, Voerendaal, Brunssum, Bocholtz, Klimmen, Landgraaf, Hulsberg, Eygelshoven, of Wijnandsrade.

Voor een andere website met veel vacatures in een van deze plaatsen kun je kijken op werkt.nl.

Vakgebieden voor vacatures in Parkstad, Heerlen of Kerkrade

Voor vacatures binnen een van onze vakgebieden klik hieronder om het specifieke aanbod te zien:
Zoekcriteria
Vind hier recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Zit het in je bloed om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en vooral ook te handelen? Bekijk de vacatures van PSW.
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Vista college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Wil jij ook SPIE’er worden? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Passie voor onderwijs? Bekijk snel de vacatures van Gilde Opleidingen!
Wil je aan de slag bij MET ggz? Bekijk hier alle vacatures.
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!
Krijg jij al een warm gevoel bij Adelante? Bekijk dan alle vacatures.
Stichting Pergamijn als werkgever? Vindt hier alle vacatures!
Meewerken aan actuele, statistische informatie? Bekijk snel de vacatures van CBS.
Corio Works bied diverse vacatures, kijk snel voor het huidige aanbod.
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Ook meewerken om frisdranken en sappen te produceren? Kom werken bij Refresco.
Bekijk hier alle vacatures van de 5 Saillant Collection Hotels!
WP Haton werkt in de brooddeeg productie. Klik door voor de vacatures als jij ook hiermee je brood wilt verdienen.
Werken in het voortgezet onderwijs? Bekijk de vacatures bij SVO PL.
Provincie Limburg werkt aan een betere provincie. Bekijk de vacatures om hieraan mee te kunnen bouwen.
Radar bied ondersteuning aan verstandelijk beperkten. Kijk snel voor vacatures om invulling te geven aan hun leven.
Werken aan een veilige regio? Bekijk de vacatures van Veiligheidsregio Zuid-Limburg!