Kandidaten
/_images_upload/X7KQo9e_UAZm6WoW.png
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

/_images_upload/X743uFzL8EMCpPq_.jpg
Focus op jouw carrière
Schrijf je in voor onze Job Alert!
Snel zoeken

Vacatures in Parkstad, Heerlen of Kerkrade

Vacatures in en uit de omgeving van Heerlen / Kerkrade in de regio Parkstad.

Data-analist/Onderzoeker R&D en Innovatie - Heerlen

Werkgever:CBS
Locatie:Heerlen
Werken aan verschillende projecten waarin aanvullende onderzoeksvragen t.a.v. R&D en Innovatie worden onderzocht..
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1745050

Verpleegkundig specialist, physician assistant, praktijkverpleegkundige Ouderenzorg - Heerlen

Werkgever:Huisartspraktijk Eikstraat
Locatie:Heerlen
Je belangrijkste doelgroep is de eerstelijns ouderenzorg en in mindere mate de palliatieve zorg
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG1745400

Controller/Financial accountant - Heerlen

Werkgever:NPROXX
Locatie:Heerlen
Prepare the business plan, the annual budget and reports in close collaboration with the responsible Directors/managers of production and operations.
Gepubliceerd: 18-11-2020
Referentie nr:#BAG1740445

Leden Raad van Toezicht - Limburg

Werkgever:Geerts & Partners
Locatie:Limburg
De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eigen functioneren en evalueert dit regelmatig.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1745036

Docent LO - Heerlen

Werkgever:Stichting LVO
Locatie:Heerlen
Docent lo (vacaturenr. 2278), HBO onderwijs vacature bij Stichting LVO in Heerlen.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1745061

Zorgondersteuner - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Als zorgondersteuner ben je, samen met de collega’s in je team, verantwoordelijk voor het runnen van het huishouden op de afdeling en..
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1745064

Verpleegkundigen - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Als Verpleegkundige bij Sevagram ben je samen met het team waarin je werkt verantwoordelijk voor de inhoud en kwaliteit van de verpleegkundige..
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1745059

Support Engineer IT - Heerlen

Werkgever:CBS
Locatie:Heerlen
Support engineer it, HBO ICT vacature bij CBS in Heerlen.
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1745065

Medewerker(s) Inpak - Landgraaf

Werkgever:BIOplastics BV
Locatie:Landgraaf
Gedurende deze COVID-19 crisis ervaren wij een enorme toename in de vraag naar onze producten.  Ons machinepark is versneld uitgebreid en zoeken een medewerker om alles in goede banen te leiden
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1744677

Storingsmonteur - Hoensbroek / Sittard

Werkgever:Refresco Benelux
Locatie:Hoensbroek / Sittard
Door jouw waardevolle kennis en ervaring blijven de machines in de fabriek draaien. Dit doe je door storingen te analyseren en deze zo snel mogelijk op te lossen
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1744676

Ambtelijk secretaris OR - Heerlen

Werkgever:GGD Zuid Limburg
Locatie:Heerlen
Als ambtelijk secretaris voer je werkzaamheden uit op secretarieel, organisatorisch en beleidsmatig gebied, zodanig dat de ondernemingsraad, binnen de aangegeven kaders, optimaal wordt ondersteund
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1744671
Er zijn video's gekoppeld aan deze vacature

Werken in Parkstad


De regio Parkstad is de bestuurlijke samenwerking tussen Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal. In Parkstad werken nu 106.000 mensen bij bijna 15.000 bedrijven en instellingen.

Branches voor banen

 • Bouw en Vastgoed
 • Communicatie en Media
 • Consultancy
 • Energiebedrijven
 • Facilitaire dienstverlening
 • Fast Moving Consumer Goods
 • Financiële dienstverlening
 • Financiële instellingen
 • Handel en retail
 • Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur
 • Industrie
 • Informatie en Communicatie Technologie (ICT)
 • Intermediairs
 • Juridische dienstverlening
 • Land- en tuinbouw
 • Overheid en semi-overheid
 • Technische dienstverlening
 • Telecommunicatie
 • Transport en Logistiek
Gezondheidszorg en welzijnszorg

Enkele grote zorginstellingen in de parkstad zijn:

Zuyderland
Zuyderland is de grootste werkgever van Limburg. Er werken hier ruim 9.400 medewerkers. Zuyderland komt voort uit Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard-Geleen. Zuyderland: is een ziekenhuis op meerdere locaties, zorgcentra, geestelijke gezondheidszorg, revalidatie, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, huishoudelijke hulp.

Artsen worden uitstekende mogelijkheden tot specialisatie geboden. In samenwerking met onder andere Maastricht UMC+ worden topklinische opleidingen geboden.

In samenwerking met Zuyd Hogeschool en de Zorgacademie Parkstad worden ook opleidingen geboden aan verpleegkundigen, voor verpleegkundige specialisaties en medisch ondersteunende functies. Hierdoor worden getalenteerde professionals aangetrokken en behouden.

Sevagram
Sevagram is een zorgorganisatie in de regio's Heerlen en Heuvelland. 1900 Medewerkers en 1100 vrijwilligers zijn hier werkzaam. Sevagram kent zestien zorgcentra, één geriatrisch revalidatiecentrum en twee hospices.

Cicerco
Cicero Zorggroep is een zorgverlener voor ouderen in Zuid-Limburg. Verdeeld over 15 locaties werken bij Cicero Zorggroep zo’n 2.000 medewerkers in vaste dienst. Daar omheen een grote schil van flexwerkers en vrijwilligers.

MeanderGroep
MeanderGroep biedt diensten aan waar klanten gebruik kunnen maken, op het gebied van preventie, welzijn, wonen, zorg en gemak. Van Geboortezorg tot zorg in de laatste levensfase. MeanderGroep heeft 5000 werknemers.

Adelante
Adelante is een zorggroep met volwassenenrevalidatie & arbeidsre-integratie, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen en audiologie & communicatie als kernactiviteiten.

Onderwijs en Onderzoek

INNOVO is de koepelorganisatie van ruim 40 scholen voor primair onderwijs in Zuid- en Midden-Limburg. Er werken 700 leerkrachten in dienst en ruim 200 medewerkers met ondersteunende taken.

Onder Onderwijsstichting Movare vallen 46 scholen in de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerrade, Landgraaf, Beekdaelen, Simpelveld, Sittard-Geleen en Vaals. Er werken ruim 1.000 medewerkers.

Stichting LVO, 23 scholen zijn verspreid over heel Limburg, in totaal zijn dat ruim 30 locaties. Er werken ruim 3.000 medewerkers.

In de parkstad bevinden zich de volgende scholen:
SVO|PL is het bevoegd gezag van een achttal scholen voor voortgezet onderwijs in Parkstad Limburg SVO|PL verzorgt onderwijs voor circa 6.600 leerlingen en biedt daarmee werk aan ongeveer 800 medewerkers.

Zuyd Hogeschool verzorgt ruim 40 bachelor-, masteropleidingen en cursussen voor 14.000 studenten en professionals. Zuyd Hogeschool heeft vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard.
Bij Zuyd Hogeschool kun je kiezen uit diverse hbo-opleidingen binnen de volgende vakgebieden:
 • Bestuur en recht
 • Chemie
 • Economie en management
 • Gezondheidszorg en welzijn
 • Hotel en recreatie
 • ICT en media
 • Kunst en cultuur
 • Onderwijs
 • Taal en communicatie
 • Techniek en bouw

Het hoofdkantoor van Open Universiteit is gevestigd in Heerlen. Bij de Open Universiteit studeren ongeveer 15.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers.

VISTA college komt voort uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh en biedt opleidingen in heel Zuid-Limburg.Vista collega biedt meer dan 230 mbo opleidingen.

Brunssum


Brunssum is met zo’n 29.000 inwoners een van de vier stedelijke gemeenten in Parkstad Limburg. Er is veel groen, waaronder het omvangrijke natuurgebied Brunssummerheide. Op straat valt het groot aantal vreemde talen op: een gevolg van de aanwezigheid van de Navo-basis JFC HQ Brunssum. De gemeente Beekdaelen is op 1 januari 2019 ontstaan uit een herindeling van de voormalige gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen.

Heerlen


Een aantal grote organisaties en bedrijven heeft zijn thuisbasis in Heerlen, zoals APG, CBS, Medtronic, Doc Morris en de Belastingdienst. Uniek in Heerlen is de Brightlands Smart Services Campus. Hier werken overheid, bedrijfsleven en onderwijs nauw met elkaar samen op het gebied van digitale technologie. Naar verwachting levert de campus 2.500 arbeidsplaatsen op.

In en om Heerlen zijn diverse bedrijventerreinen en creatieve broedplaatsen waar zowel grote organisaties als starters terecht kunnen. De Woonboulevard in Heerlen-Noord is met miljoenen bezoekers per jaar een echte publiekstrekker. Woonboulevard Heerlen is met ruim 1000 winkelmedewerkers een werkgever van formaat in de regio. Het winkelcentrum beschikt over ruim 50 winkels. IKEA is ook gevestigd op dit terrein.

vacatures in heerlen

Heerlen barst ook van de cultuur. Parkstad Limburg Theaters oftewel Theater Heerlen is het theater van Limburg.

Kerkrade


Kerkrade is met 47.000 inwoners de tweede gemeente van Parkstad Limburg. Gelegen in het zuidoosten van de regio, grenst het aan de Duitse agglomeratie Aken/Herzogenrath. De stad trekt de laatste jaren steeds meer toeristen die afkomen op attracties als GaiaPark Zoo en het Continium.

Naast Kerkrade Centrum trekt de Rodaboulevard, bij het Parkstad Limburg Stadion (Roda JC), steeds meer winkelend publiek. In Kerkrade, in het zuiden, is het Parkstad Limburg Stadion gevestigd, dat onder meer als voetbalstadion dienst doet voor Roda JC.

Landgraaf


De gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms vormen samen de gemeente Landgraaf. Al van ver zichtbaar is de Wilhelminaberg, een oude mijnsteenberg van 239 meter hoog. De enorme indoor skipiste Snowworld maakt er dankbaar gebruik van het hoogteverschil. Landgraaf is verder gastgemeente van Pinkpop.

Voerendaal

Een groene gemeente met 12.000 inwoners, verspreid over 5 kernen – Voerendaal, Klimmen, Kunrade, Ubachsberg, Ransdaal, met elk hun eigen karakter.

Op de kaart ligt Simpelveld ingeklemd tussen Heerlen (90.000 inwoners) en Aken (250.000 inwoners).

Bedrijven in Parkstad

Om de economische ontwikkeling van de regio te sturen, heeft de Parkstad de volgende economische speerpunten:
 • SMART services (Brightlands Smartservice campus)
 • Verduurzaming van de bebouwde omgeving
 • Leisure (Toerisme en Recreatie)
 • Zorg

Er is in de parkstad een kennis- en productiecluster rondom 'nieuwe energie' ontstaan. Dit is de open campus op het grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis (met onder andere Solland Solar). Bij nieuwe energie ligt de focus op zonne-energie en geothermie.

Hiermee kan een beter toegankelijke regio met nieuwe en vernieuwende werkgelegenheid de bestaande arbeidsmarkt bedienen en hoger opgeleiden aantrekken en vasthouden.

Top 10 bedrijven
Enkele andere bedrijven die het vermelden waard zijn hier bij elkaar gezet. Dit zijn 10 van de grootste werkgevers voor Parkstad, Heerlen, Kerkrade en de regio.


Cultuur en bezienswaardigheden
Pinkpop
Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival in Landgraaf. Het festival duurt sinds 1996 drie dagen en trekt per dag ongeveer 68.000 mensen. Pinkpop is het langstlopende jaarlijkse popfestival ter wereld.

GaiaZOO
GaiaZOO is een dierentuin met een overweldigende natuurbeleving in het Limburgse heuvellandschap. Jaarlijks mag de ZOO zo’n 450.000 bezoekers uit Nederland, België en Duitsland verwelkomen. Momenteel heeft GaiaZOO ruim 50 vaste medewerkers in dienst en werken er ongeveer 70 vrijwilligers.

vacatures heerlen

Banen in de regio Parkstad

Er zijn veel banen in de omgeving van Parkstad. Maar ook in de omgeving van Heerlen en Kerkrade zijn veel jobs en banen beschikbaar. Neem bijvoorbeeld in Schimmert, Hoensbroek, Kerkrade, Baneheide, Heerlen, Nuth, Schinveld, Simpelveld, Voerendaal, Brunssum, Bocholtz, Klimmen, Landgraaf, Hulsberg, Eygelshoven, of Wijnandsrade.

Voor een andere website met veel vacatures in een van deze plaatsen kun je kijken op werkt.nl.

Vakgebieden voor vacatures in Parkstad, Heerlen of Kerkrade

Voor vacatures binnen een van onze vakgebieden klik hieronder om het specifieke aanbod te zien:
Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
MET ggz, de korste lijn naar herstel
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!
Krijg jij al een warm gevoel bij Adelante? Bekijk dan alle vacatures.
Stichting Pergamijn als werkgever? Vindt hier alle vacatures!
Meewerken aan actuele, statistische informatie? Bekijk snel de vacatures van CBS.
Vivantes, ouderenzorg
SNOW WORLD
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!