Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/Yf0ThHNqvygaO-La.jpg
De grootste vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YgUlvMSsOcOafomu.jpg
Jouw zoektocht begint bij Banenrijklimburg!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Vacatures in Parkstad, Heerlen of Kerkrade

Vacatures in en uit de omgeving van Heerlen / Kerkrade in de regio Parkstad.

Medewerker voeding - Hoensbroek

Werkgever:Adelante zorggroep
Locatie:Hoensbroek
Als medewerker voeding verstrek en bereid je maaltijdcomponenten voor het ontbijt, de lunch en de warme maaltijd ten behoeve van de keuken,..
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA2107411

Manager voor de Afdeling Welzijnswerk - Brunssum

Werkgever:Stichting CMWW
Locatie:Brunssum
Alsmanager voor de afdeling welzijnswerk CMWW Brunssum ben je verantwoordelijk voor de welzijnstaken in de gemeente Brunssum, waaronder 3 gebiedsteams vallen
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BAG2105170

Bedrijfswagenmonteur - Landgraaf

Werkgever:Janssen Landgraaf B.V.
Locatie:Landgraaf
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle voorkomende reparaties, onderhoud en revisie werkzaamheden.
Gepubliceerd: 11-04-2022
Referentie nr:#BAG2047901

Functioneel Beheerder met projectleiders taken - Heerlen

Werkgever:CBS
Locatie:Heerlen
Functioneel beheerder met projectleiders taken, financiele WO vacature bij CBS in Heerlen.
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA2107392

Teamleider IC (Intensive Care) - Sittard-Geleen, Heerlen

Werkgever:Zuyderland
Locatie:Sittard-Geleen, Heerlen
Als teamleider IC ben je verantwoordelijk voor de aansturing en coaching van de medewerkers/teams van de afdeling.
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA2107395

Medewerker Klant Contact Centrum - Geleen

Werkgever:Zuyderland
Locatie:Geleen
Medewerker klant contact centrum, MBO vacature bij Zuyderland in Heerlen.
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA2107388

Voorwerker professionele schoonmaak locatie Heerlen - Heerlen

Werkgever:Zuyderland
Locatie:Heerlen
Voorwerker professionele schoonmaak locatie heerlen, dienstverlenende VMBO vacature bij Zuyderland in Heerlen.
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA2107389

CCU verpleegkundige in opleiding (30 – 36 upw) - Heerlen

Werkgever:Zuyderland
Locatie:Heerlen
Ccu verpleegkundige in opleiding (30 – 36 upw), HBO zorg vacature bij Zuyderland in Heerlen.
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA2107387

Beheerder Vastgoed - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Ben jij het nieuwe aanstormend (technisch) talent met affiniteit voor vastgoed? Of kent deze wereld juist geen geheimen meer voor jou?
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA2107398

Vakantiekrachten mét en zónder zorgopleiding (4 tot 36 uur per week) - Brunssum

Werkgever:Cicero Zorggroep
Locatie:Brunssum
Zoek jij voor de zomervakantie een vakantiebaan waarmee je écht iets kunt betekenen? En wil je werkervaring opdoen in de ouderenzorg?
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG2105166

Contractbeheerders Beheer en Onderhoud - Heerlen

Werkgever:Sevagram
Locatie:Heerlen
Als Contractbeheerder Vastgoed (B&O) ben je de rechterhand van de Servicemanager en kun je zelfstandig, alsook samen diverse vervangingen..
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA2107399

Werken in Heerlen

De stad behoort tot de regio Parkstad, de bestuurlijke samenwerking tussen Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal. In Parkstad werken nu 106.000 mensen bij bijna 15.000 bedrijven en instellingen.

Branches voor banen

De regio biedt banen aan in vrijwel alle branches. Hieronder worden een paar belangrijke voor Parkstad benoemd.

Gezondheidszorg en welzijnszorg

In deze vitale sector wordt gezorgd voor anderen in de breedste zin van het woord. Dit kan in zorginstellingen voor ouderen, maar je kunt ook aan de slag als fysiotherapeut die jongeren helpt. Enkele grote zorginstellingen in de omgeving zijn:

Zuyderland
Zuyderland is de grootste werkgever van Limburg. Er werken hier ruim 9.400 medewerkers. Zuyderland komt voort uit Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard-Geleen. Zuyderland heeft ziekenhuizen en zorgcentra op meerdere locaties en is actief in de geestelijke gezondheidszorg, revalidatie, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en huishoudelijke hulp.

Artsen worden uitstekende mogelijkheden tot specialisatie geboden. In samenwerking met onder andere Maastricht UMC+ worden topklinische opleidingen aangeboden. In samenwerking met Zuyd Hogeschool en de Zorgacademie Parkstad worden ook opleidingen voor verpleegkundige specialisaties en medisch ondersteunende functies aangeboden. Hierdoor worden getalenteerde professionals aangetrokken en behouden.

Cicero
Cicero Zorggroep is een zorgverlener voor ouderen in Zuid-Limburg. Verdeeld over 15 locaties werken bij Cicero Zorggroep ongeveer 2.000 medewerkers in vaste dienst. Daar omheen bevindt zich nog een grote schil van flexwerkers en vrijwilligers.

MeanderGroep
MeanderGroep biedt diensten aan waar klanten gebruik van kunnen maken, op het gebied van preventie, welzijn, wonen, zorg en gemak. MeanderGroep heeft 5000 werknemers.

Adelante
Adelante is een zorggroep met volwassenenrevalidatie & arbeidsre-integratie, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen en audiologie & communicatie als kernactiviteiten.

Onderwijs en Onderzoek

INNOVO is de koepelorganisatie van ruim 40 scholen voor primair onderwijs in Zuid- en Midden-Limburg. Er werken 700 leerkrachten in dienst en ruim 200 medewerkers met ondersteunende taken.

Stichting LVO heeft 23 scholen verspreid over heel Limburg, in totaal ruim 30 locaties. Er werken 3.000 medewerkers.

In Parkstad bevinden zich de volgende scholen:
SVO|PL is het bevoegd gezag van een achttal scholen voor voortgezet onderwijs in Parkstad. SVO|PL verzorgt onderwijs voor circa 6.600 leerlingen en biedt daarmee werk aan ongeveer 800 medewerkers.

Zuyd Hogeschool verzorgt ruim 40 bachelor-, masteropleidingen en cursussen voor 14.000 studenten en professionals. Zuyd Hogeschool heeft vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard.

Bij Zuyd Hogeschool kun je kiezen uit diverse hbo-opleidingen binnen de volgende vakgebieden:
 • Bestuur en recht
 • Chemie
 • Economie en management
 • Gezondheidszorg en welzijn
 • Hotel en recreatie
 • ICT en media
 • Kunst en cultuur
 • Onderwijs
 • Taal en communicatie
 • Techniek en bouw

Brunssum

Brunssum is met zo’n 29.000 inwoners een van de vier stedelijke gemeenten in Parkstad Limburg. Er is veel groen, waaronder het omvangrijke natuurgebied Brunssummerheide. Op straat valt het groot aantal vreemde talen op: een gevolg van de aanwezigheid van de Navo-basis JFC HQ Brunssum. De gemeente Beekdaelen is op 1 januari 2019 ontstaan uit een herindeling van de voormalige gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen.

Heerlen

Een aantal grote organisaties en bedrijven hebben hun thuisbasis in Heerlen, zoals APG, CBS, Medtronic, Doc Morris en de Belastingdienst. Uniek in Heerlen is de Brightlands Smart Services Campus. Hier werken overheid, bedrijfsleven en onderwijs nauw met elkaar samen op het gebied van digitale technologie. Naar verwachting levert de campus 2.500 arbeidsplaatsen op.

In en om de stad zijn diverse bedrijventerreinen en creatieve broedplaatsen waar zowel grote organisaties als starters terecht kunnen. De Woonboulevard in Heerlen-Noord is met miljoenen bezoekers per jaar een echte publiekstrekker. Met ruim 1000 winkelmedewerkers is het een werkgever van formaat. Het winkelcentrum beschikt over ruim 50 winkels. IKEA is ook gevestigd op dit terrein.

vacatures in heerlen

Kerkrade

Kerkrade is met 47.000 inwoners de tweede gemeente van Parkstad Limburg. Gelegen in het zuidoosten van de regio, grenst het aan de Duitse agglomeratie Aken/Herzogenrath. De stad trekt de laatste jaren steeds meer toeristen die afkomen op attracties als GaiaPark Zoo en het Continium.

Naast Kerkrade Centrum trekt de Rodaboulevard, bij het Parkstad Limburg Stadion (Roda JC), steeds meer winkelend publiek. Ook dient het als voetbalstadion voor Roda JC.

Landgraaf

De gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms vormen samen de gemeente Landgraaf. Al van ver zichtbaar is de Wilhelminaberg, een oude mijnsteenberg van 239 meter hoog. De enorme indoor skipiste Snowworld maakt daar dankbaar gebruik van het hoogteverschil. Landgraaf is verder gastgemeente van Pinkpop, een van de grootste Nederlandse muziekfestivals.

Bedrijven in Parkstad

Om de economische ontwikkeling van de regio te sturen, heeft Parkstad de volgende economische speerpunten:

 • SMART services (Brightlands Smartservice campus)
 • Verduurzaming van de bebouwde omgeving
 • Leisure (Toerisme en Recreatie)
 • Zorg

In de regio is een kennis- en productiecluster rondom 'nieuwe energie' ontstaan. Dit is de open campus op het grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis (met onder andere Solland Solar (overgenomen door Trina Solar)). Bij nieuwe energie ligt de focus op zonne-energie en geothermie. Hiermee kan een beter toegankelijke regio met nieuwe en vernieuwende werkgelegenheid de bestaande arbeidsmarkt bedienen en hoger opgeleiden aantrekken en vasthouden.

Top 10 bedrijven
Enkele bedrijven die het vermelden waard zijn, zijn hier op een rijtje gezet. Dit zijn 10 van de grootste werkgevers voor deze regio.


Cultuur en bezienswaardigheden
Pinkpop
Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival in Landgraaf. Het festival duurt sinds 1996 drie dagen en trekt per dag ongeveer 68.000 bezoekers. Pinkpop is het langstlopende jaarlijkse popfestival ter wereld.

GaiaZOO
GaiaZOO is een dierentuin met een overweldigende natuurbeleving in het Limburgse heuvellandschap. Jaarlijks mag de ZOO zo’n 450.000 bezoekers uit Nederland, België en Duitsland verwelkomen. Momenteel heeft GaiaZOO ruim 50 vaste medewerkers in dienst en werken er ongeveer 70 vrijwilligers.

vacatures heerlen

Vacatures uit onze vacaturebank in deze regio

Klik hieronder op het specifieke vacature aanbod per vakgebied in Heerlen en omgeving te zien:
Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Sabic
VDL Groep
Intergarde & Polygarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
We are Pentair!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils