Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/YYkPGMCjq5ZVDmdI.png
De vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YYkPhji1A24UCZTp.png
Jouw zoektocht begint hier!

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Horeca, toerisme en detailhandel vacatures in Sittard

Nachtportier FT/PT - Doenrade

Werkgever:Saillant Hotel Werken bij Saillant
Locatie:Doenrade
Zoek je een nieuwe uitdaging en ben jij een echte nachtbraker? Waarborg jij de veiligheid als iedereen slaapt?
Gepubliceerd: 22-11-2021
Referentie nr:#BA1941285

Junior F&B Manager FT - Doenrade

Werkgever:Saillant Hotel Werken bij Saillant
Locatie:Doenrade
Ben jij een gastheer of -vrouw in hart en nieren en heb je grote affiniteit met food & beverage?..
Gepubliceerd: 22-11-2021
Referentie nr:#BA1941288

Beek (Makado): Medewerker & Bijbaan (zaterdag/zondag) - Beek

Werkgever:Bufkes
Locatie:Beek
Als medewerker zorg je ervoor dat gasten worden voorzien van de lekkerste broodjes en vleeswaren.
Gepubliceerd: 09-11-2021
Referentie nr:#BA1941613

Sittard Versstroatje : medewerker & Bijbaan (zaterdag) - Sittard

Werkgever:Bufkes
Locatie:Sittard
Als medewerker zorg je ervoor dat gasten worden voorzien van de lekkerste broodjes en vleeswaren...
Gepubliceerd: 12-10-2021
Referentie nr:#1941590

Werken in de horeca sector

In deze sector werk je met name op plekken waar andere mensen komen voor hun plezier. Je kunt bijvoorbeeld bij bedrijven werken waar gasten komen om te eten, drinken of slapen. Vaak komen zij voor hun vermaak of ontspanning. Je zorgt ervoor dat dit verblijf zo prettig mogelijk is en dat je ze assisteert bij vragen. Het werkveld is te verdelen in verschillende onderdelen.

Horeca

Deze bedrijfstak betreft zowel alle eet- en drinkgelegenheden als logiesverstrekkende bedrijven. Er zijn veel toeristische trekpleisters in Limburg die zorgen voor vacatures in deze sector. Je kunt denken aan functies als gastheer, barkeeper of roomservice. Er is ook altijd vraag naar koks, afwassers en souschefs in de keukens van restaurants. Potentiële werkgevers hier zijn grote ketens zoals Cox & Co en McDonald’s of juist de kleinschalige lokale eet- en drinkgelegenheden.

Hotels zijn doorgaans groter dan cafés en restaurants waardoor de vraag naar personeel daar nog hoger is. Dit varieert van starters tot aan hotelprofessionals. Diverse jobs zijn hier te vinden zoals housekeeping, receptioniste, revenue management, front office medewerker of administratief medewerker. Achter de schermen is er ook behoefte aan personeel. Denk hierbij aan een technische medewerker, HR medewerker, marketingmedewerker of systeembeheerder. Je kunt werken bij een van de grote hotelketens als Saillant of bij Van der Valk, maar ook bij kleinere, boutique hotels die in iedere stad wel te vinden zijn.

Toerisme

Toerisme biedt ook een breed werkveld met verschillende mogelijkheden. Plekken waar veel vraag is naar personeel zijn bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen, reisbureaus, het vliegveld of vakantieparken. Je kunt hier aan de slag als steward(ess), reisadviseur of host(ess). Werkgevers op dit gebied zijn vliegtuigmaatschappijen, met name die bedrijven die hun diensten verlenen vanaf Maastricht-Aachen Airport. Ook kun je denken aan verscheidene recreatieparken van Center Parcs, Landal of Roompot.

Recreatie

Naast hun dagelijkse verplichtingen, doen mensen ook nog aan vrijetijdsbesteding. In deze sector zorg je ervoor dat mensen zich bijvoorbeeld lekker kunnen ontspannen of zich heerlijk kunnen vermaken. Limburg, maar ook Sittard, kent veel recreatiemogelijkheden. Bij een wellness centrum kun je terecht als masseur of frontoffice medewerker. Voor een actievere functie kun je werken als skileraar bij Snowworld. Voor een afwisselende baan tussen attracties en horeca service kun je terecht bij Attractiepark Toverland.

Opleidingen en werkgevers in de regio

Voor een opleiding in de stad kun je terecht bij het Vista College. Zij hebben een opleiding op MBO niveau op het gebied van hospitality. Voor een opleiding op hoger niveau, kun je terecht in andere steden. Deze zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Een bekende opleiding is de Hotelschool in Maastricht, waar je leert over hotel management.

Detailhandel functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Polygarde
Saillant Collection Hotels
Intergarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!