Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/Yf0ThHNqvygaO-La.jpg
De grootste vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YgUlvMSsOcOafomu.jpg
Jouw zoektocht begint bij Banenrijklimburg!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

ICT vacatures in Weert

Ben jij op zoek naar vacatures in de ICT? Banenrijklimburg heeft een actueel overzicht van alle ICT vacatures in Weert.

Leerling installatietechnicus - Limburg

Werkgever:Intergarde
Locatie:Limburg
Samen met een ervaren Installatietechnicus zorg je voor een correcte installatie van brandmeldinstallaties, beveiligings-, toegangscontrole-..
Gepubliceerd: 18-05-2022
Referentie nr:#BA2108354

Werken in de automatisering en ICT

De wereld om ons heen brengt steeds nieuwe digitale ontwikkelingen voort. Organisaties spelen daarop in en volgen de trends. Hierdoor neemt de vraag naar automatisering en ICT professionals sterk toe. Zij hebben werkzaamheden die uiteenlopen van het beheren van het netwerk tot het ontwikkelen van compleet nieuwe software.

Het vakgebied is onder te verdelen in twee categorieën.

ICT

ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Deze branche gaat over telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Je ontwikkelt en beheert systemen, databanken en netwerken. Ook kan het schrijven van nieuwe administratieve software tot je pakket behoren. De sector wordt vaak als volgt ingedeeld:

  • Hardware
  • Producten in deze categorie zijn onder andere desk- en laptops, beeldschermen en tablets. Je kunt gaan werken als hardware engineer die computeronderdelen ontwerpt, maar ook een systeembeheerder valt onder het hardware werkveld. In laatstgenoemde functie ben je verantwoordelijk voor het beheer van de ICT-omgeving binnen een organisatie.

  • Software
  • Software bestaat uit computerprogramma’s met bijbehorende data. Wanneer je je bezighoudt met software zorg je er veelal voor dat er codes worden ontwikkeld. Deze codes kunnen daarna de hardware aansturen. Dit doe je in functies zoals die van een software engineer of web developer.

  • Diensten
  • Dit zijn bedrijven die anderen ondersteunen bij het gebruiken van verschillende software en hardware toepassingen. Telecomspelers behoren ook tot deze categorie, bedrijven zoals VodafoneZiggo.
Automatisering

Automatisering komt veel voor in de procesindustrie en techniek. Producties dienen vaak sneller en groter gemaakt worden waardoor menselijke handelingen worden vervangen door machines en computers. Door de komst van deze machines krijgt het personeel nieuwe taken toegewezen. Zij opereren als productiemedewerker of operator en voeren ondersteunende werkzaamheden uit. Je kunt binnen deze branche aan functies denken zoals software-engineer, programmeur, en besturingstechnicus.

Opleidingen

Er zijn veel opleidingen in Limburg op alle niveaus die je klaarstomen voor een baan in deze bruisende sector. Weert biedt geen opleidingen aan op dit gebied, maar met het openbaar vervoer ben je snel in een andere naastgelegen stad waar je wel een passende opleiding vindt.

Automatisering & ICT functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

  • Applicatie beheerder
  • Software developer
Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Sabic
VDL Groep
Intergarde & Polygarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
We are Pentair!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils