Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/Yf0ThHNqvygaO-La.jpg
De grootste vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YgUlvMSsOcOafomu.jpg
Jouw zoektocht begint bij Banenrijklimburg!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

ICT vacatures in Venray

Ben jij op zoek naar vacatures in de ICT? Banenrijklimburg heeft een actueel overzicht van alle ICT vacatures in Venray.

Leerling installatietechnicus - Limburg

Werkgever:Intergarde
Locatie:Limburg
Samen met een ervaren Installatietechnicus zorg je voor een correcte installatie van brandmeldinstallaties, beveiligings-, toegangscontrole-..
Gepubliceerd: 18-05-2022
Referentie nr:#BA2108354

BUSINESS UNIT MANAGER KATHODISCHE BESCHERMING - Heide

Werkgever:Van der Heide Bliksembeveiliging
Locatie:Heide
Business unit manager kathodische bescherming, HBO ICT vacature bij Van der Heide Bliksembeveiliging in Heide.
Gepubliceerd: 29-04-2022
Referentie nr:#BA2107773

BUSINESS UNIT MANAGER BLIKSEMBEVEILIGING - Heide

Werkgever:Van der Heide Bliksembeveiliging
Locatie:Heide
Business unit manager bliksembeveiliging, HBO ICT vacature bij Van der Heide Bliksembeveiliging in Heide.
Gepubliceerd: 29-04-2022
Referentie nr:#BA2107772

Werken in de automatisering en ICT

De wereld om ons heen wordt voortdurend meer digitaal. Bedrijven ontwikkelen en groeien mee met deze trend en passen zich aan. Hierdoor neemt de vraag naar automatisering en ICT professionals sterk toe, uiteenlopend van het beheren van het netwerk tot het ontwikkelen van compleet nieuwe software.

Het vakgebied is over het algemeen in twee categorieën onder te verdelen.

ICT

Deze branche gaat over telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Taken houden onder andere in het ontwikkelen en beheren van systemen, databanken en netwerken. Wanneer je gaat werken in de ICT kan het ook zijn dat je je bezig houdt met het schrijven en ontwikkelen van nieuwe administratieve software. De sector wordt vaak als volgt ingedeeld:

  • Hardware
  • Tot deze categorie behoren producten zoals desk- en laptops, beeldschermen en tablets. Je kunt een baan bemachtigen als hardware engineer die computeronderdelen ontwerpt, maar ook als systeembeheerder hardware. In die functie ben je verantwoordelijk voor het beheer van de ICT-omgeving binnen een organisatie.

  • Software
  • Software bestaat uit computerprogramma’s met bijbehorende data. Beroepen binnen de software houden zich veel bezig met het ontwikkelen van codes om middels de hardware aan te sturen, bijvoorbeeld een software engineer of web developer.

  • Diensten
  • Dit zijn bedrijven die andere organisaties ondersteunen bij het gebruiken van software en hardware toepassingen. Telecomspelers behoren ook tot deze categorie, bedrijven zoals VodafoneZiggo.

Automatisering

Automatisering komt veel voor in de procesindustrie en techniek. Machines en computers vervangen mensen, wat vaak resulteert in een snelle en grote productie. Door de komst van deze machines krijgt het personeel andere taken toegewezen. Zij opereren als productiemedewerker of operator en voeren ondersteunende werkzaamheden uit. Binnen deze branche kun je aan functies denken zoals software-engineer, programmeur, en besturingstechnicus.

Opleidingen

Er zijn veel opleidingen in Venray en Limburg op alle niveaus die je klaar maken voor een baan in deze bruisende sector. Gilde Opleidingen en het Vista College hebben verschillende MBO opleidingen. Voor een opleiding op HBO niveau kun je terecht bij Fontys Hogeschool of Hogeschool Zuyd. Hier wordt je breed opgeleid tot algemeen inzetbare ICT’er. In Heerlen en Maastricht kun je aan de universiteiten opleidingen vinden zoals software engineering, informatica en Data Science and Knowledge Engineering.

Bedrijven uit onze vacaturebank

Limburg kent ook een rijke collectie aan bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Naast gespecialiseerde dienstverleners zijn er ook andere bedrijven waar je aan de slag kunt, denk aan banken, scholen, verzekeraars en ziekenhuizen. Enkele grote namen zijn VodafoneZiggo, Accenture, Ilionx en DSM.

Automatisering & ICT vacatures in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Sabic
VDL Groep
Intergarde & Polygarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
We are Pentair!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils