Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YQLUARDCvb8xIP2X.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

HR Human Resources en Juridische vacatures in Maastricht

Senior medewerker PA - Maastricht

Werkgever:Vista College
Locatie:Maastricht
In deze functie zorg je samen met je collega’s van P&O voor het juist en tijdig verwerken van de personeels- en salarisadministratie
Gepubliceerd: 23-07-2021
Referentie nr:#BA1857797

Recruiter - Maastricht Heuvelland

Werkgever:Envida
Locatie:Maastricht Heuvelland
Je gaat, samen met je collega’s, het hele recruitmentproces van A tot Z beheren. Tevens ben jij de sparringpartner voor teamleiders,..
Gepubliceerd: 24-07-2021
Referentie nr:#BA1857760

Accountmanager Arbeidsmarkt - Meerssen

Werkgever:Banenrijklimburg
Locatie:Meerssen
Gezien onze groei willen wij ons team versterken met een Accountmanager die nieuwe klanten kan vinden én ze voorziet van het ultieme advies in mediakanalen om hun vacatures succesvol in te vullen.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1843638

Senior Business Developer Valorisation - Maastricht

Werkgever:Brightlands Maastricht Health Campus
Locatie:Maastricht
Een uitdagende functie in een omgeving die voortdurend in beweging is, een prettige werksfeer en een open cultuur. De groep business developers werkt als een zelf-organiserend team en heeft als...
Gepubliceerd: 20-07-2021
Referentie nr:#BAG1843634

Internship | HR Recruitment - Maastricht

Werkgever:Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Locatie:Maastricht
The main goal of the internship is to support the HR department with recruitment related topics...
Gepubliceerd: 13-07-2021
Referentie nr:#1858105

Werken op het gebied van HR en juridische zaken

In dit vakgebied zorg je ervoor dat de processen goed verlopen om zo de organisatie en het personeel verder te laten ontwikkelen. Dit brede vakgebied is voor een beter overzicht te onderscheiden in de volgende afdelingen.

Personeel en organisatie

Deze afdeling houdt zich voornamelijk bezig met uitvoerende taken. Zij voeren het personeelsbeleid van de organisatie uit. Daarnaast beheren ze de personeelsinformatie en regelen de werving en selectie van nieuw personeel. Een medewerker op de P&O afdeling houdt zich af en toe ook bezig met secretariële werkzaamheden. Je assisteert ook bij de introductie van nieuwe werknemers, beoordelingen en loopboonontwikkeling.

Een adviseur geeft adviezen en ondersteunt de directie en het management. Belangrijke taken dier hieronder vallen zijn het verzamelen van informatie, het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en het opstellen van het personeelsbeleid.

De manager op de P&O afdeling is verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling en zorgt dat alles zo goed als vlekkeloos verloopt. De manager zorgt ook voor het opstellen van een jaarplan en het bedenken van een strategisch beleidsplan.

Human Resource

De HR afdeling verschilt van de P&O afdeling. Personeelszaken is over het algemeen uitvoerend, terwijl HR meer strategisch van aard is. Daar zijn managers verantwoordelijk voor het management van de resources. Afhankelijk van de bedrijfsstrategie adviseren zij over de juiste personeelsstrategie. Human Resource adviseurs hebben de taak de juiste link te leggen tussen de strategische plannen van de organisatie en het operationele personeelsbeleid. Er moet toezicht worden gehouden op de cultuur van de organisatie en de naleving van arbeidsvoorschriften moet gewaarborgd worden.

Een HR assistent(e) ondersteunt hen daarbij. Zij zijn het aanspreekpunt voor medewerkers en het management en dienen snel cijfers op te kunnen leveren die nodig zijn voor de kwartaalbespreking.

Juridisch

Een goed functionerende samenleving heeft een goed rechtssysteem nodig. Mensen in de juridische sector houden dit rechtssysteem draaiende. Dit wordt gedaan in diverse richtingen zoals privaatrecht, strafrecht, belastingrecht en bestuursrecht. Het vak is verweven in alle lagen van de samenleving. Juridische hulp wordt niet alleen verleend in grote strafzaken, maar ook wanneer je een scheiding rond probeert te krijgen. Verschillinde dingen dienen juridisch vastgelegd te worden. In deze branche kun je aan de slag gaan als advocaat of rechter, maar ook als schuldhulpverlener, notaris of juridisch medewerker.

Opleidingen en werkgevers in de regio

Vele opleidingen geven je toegang tot een functie in dit vakgebied. In Maastricht kun je rechten studeren aan de universiteit. Voor een opleiding op MBO of HBO niveau kun je tercht in andere steden.

Onze vacaturebank heeft een groot aanbod van potentiële werkgevers in ons bedrijvennetwerk. Voor HR kun je aan de slag bij werving en selectie bedrijven. In de juridische sector kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een advocatenkantoor. Naast deze specifieke bedrijven, zijn bovengenoemde taken ook uit te voeren bij een organisatie zelf op de specifieke afdeling daarvoor.

HR en juridische functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in de regio. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
IIC Group Investors in Care
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!