Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YQLUARDCvb8xIP2X.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Vacatures Marketing, PR & Communicatie in Limburg

Online Marketeer - Meerssen

Werkgever:Banenrijklimburg
Locatie:Meerssen
Om onze marketing naar een nóg hoger plan te tillen zijn wij op zoek naar je een Marketing Specialist / Digital Marketeer (fulltime/parttime). Jij bent verantwoordelijk voor het  vergroten en...
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG1824444

Manager Marketing & Communicatie - Maastricht

Werkgever:MediReva
Locatie:Maastricht
Als Manager Marketing en Communicatie ben je binnen MediReva eindverantwoordelijk voor alle marketing- en communicatieactiviteiten.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG1857003

Media Adviseur/Account Manager (m/v) - Echt

Werkgever:Holbox Media BV
Locatie:Echt
Je bent communicatief vaardig, Initiatiefrijk en creatief en beschikt over een servicegerichte en proactieve opstelling. Je hebt commerciële en/of marketing ervaring en de administratieve...
Gepubliceerd: 30-06-2021
Referentie nr:#BAG1833000

Senior media- en communicatieadviseur - Roermond

Werkgever:Waterschap Limburg
Locatie:Roermond
Jij vervult een voortrekkersrol ten aanzien van de ontwikkeling en implementatie van het corporate communicatiebeleid
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1857705

Customer service agent (French-speaking) - Maastricht

Werkgever:H&M
Locatie:Maastricht
As a customer service agent for the H&M Group your most important responsibility is to make our customers' lives easier.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1856308

Medewerker PR & Communicatie - Meerssen

Werkgever:Stichting LVO
Locatie:Meerssen
Medewerker pr & communicatie (vacaturenr. 2907), marketing en communicatie vacature bij Stichting LVO in Meerssen.
Gepubliceerd: 4 dagen geleden
Referentie nr:#BA1857753

Commercieel Manager - Maastricht

Werkgever:MVV Maastricht
Locatie:Maastricht
In deze functie ga je aan de slag met het verder ontwikkelen en tot uitvoering brengen van ons commercieel beleid.
Gepubliceerd: 23-07-2021
Referentie nr:#BAG1853683

Programmamanager Sociaaleconomische Structuurversterking - Heerlen

Werkgever:Stadsregio Parkstad Limburg
Locatie:Heerlen
Samen met gemeenten, inwoners en maatschappelijke partners zijn we keihard bezig om het tij te keren en het niveau van brede welvaart voor de inwoners van deze wijken naar in elk geval het...
Gepubliceerd: 23-07-2021
Referentie nr:#BAG1853681

Marketing Specialist Retail bij Kekkilä – BVB - Grubbenvorst

Werkgever:Koenen en Co
Locatie:Grubbenvorst
As a European growing media market leader, we want to be the best in Horticulture and gardening. We offer you a great opportunity to be part..
Gepubliceerd: 23-07-2021
Referentie nr:#BA1858184

Technical Animator - Geleen

Werkgever:Dephion
Locatie:Geleen
We’re looking for a Technical Animator with a talent for Motion Capture. Someone who can take our 3D avatars to the next level
Gepubliceerd: 23-07-2021
Referentie nr:#BA1858180

Communicatiemedewerker - Maastricht

Werkgever:Servatius Wonen & Vastgoed
Locatie:Maastricht
Als communicatiemedewerker zorg je ervoor dat onze huurders tijdig en duidelijk worden geïnformeerd over de renovatie en verduurzaming van hun woning en het gebouw waarin ze wonen.
Gepubliceerd: 22-07-2021
Referentie nr:#BAG1853042

Marketing & communicatie vacatures in Limburg


In je dagelijkse leven heb je waarschijnlijk niet door hoe je van alle kanten bestookt wordt met marketingboodschappen. Op de televisie, op de radio, op je telefoon, op je favoriete websites, in de supermarkt… Reclames, advertenties en zogenaamde ‘nudges’ zijn overal om ons heen. De meeste mensen denken echter niet na over wat marketing nou precies is. Waarom doen bedrijven aan marketing? Hoe helpt goede marketing een bedrijf bij het aantrekken van klanten? Word jij ook onbewust beïnvloed door intelligente marketingboodschappen?

Wat is marketing? Wat is het doel van marketing?


Marketing is het vakgebied dat zich bezighoudt met het communiceren van de waarde van een merk, product of dienst aan de markt. Het doel van marketing is het beïnvloeden van het gedrag van klanten. De manier waarop de marketeer dat doet, verschilt van merk tot merk en van product tot product. Soms probeert een marketeer subtiel het beeld dat een klant heeft van een bepaald merk een specifieke kant op te sturen. Zo associeer je bepaalde merken met bepaalde eigenschappen: het ene merk staat voor kwaliteit, het andere voor luxe en weer een ander staat voor duurzaamheid. Deze mening heb jij, als klant, gevormd op basis van marketingboodschappen. Dat proces verloopt grotendeels onbewust. Sommige marketeers gooien het over een andere boeg en proberen de klanten aan te zetten tot actie: koop nu, 20% korting, 1 + 1 gratis. Marketing kan gericht zijn op het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook op het behouden van bestaande klanten. Met die laatste groep probeert een goede marketeer een relatie op te bouwen. De marketeer begrijpt immers dat de kracht van een merk voornamelijk bestaat binnen het hoofd van de klant. Marketing is geen lineair proces met een beginpunt en een eindpunt, maar een constante stroom aan boodschappen gericht aan de klant.

Verschillende soorten marketing en ontwikkelingen op de markt


Het begrip ‘marketing’ is een containerbegrip, waaronder veel verschillende activiteiten en vormen van marketing vallen. In de vorige alinea werd het verschil uitgelegd tussen ‘above the line marketing’, gericht op het versterken van de merkidentiteit, en ‘below the line marketing’, gericht op het genereren van omzet door middel van het aanzetten tot actie. Er zijn echter meer manieren om je product of dienst te marketen. Enkele voorbeelden hiervan zijn online marketing, e-mailmarketing, printmarketing, affiliate marketing (het gebruiken van ambassadeurs die jouw product promoten), social media marketing, enzovoort. Naarmate de markt zich ontwikkelt, veranderen ook de manieren waarop marketeers jouw gedrag proberen te beïnvloeden. Zo zien we tegenwoordig dat er veel aandacht wordt besteed aan online marketing. Op Google, Facebook, LinkedIn en YouTube word je dagelijks geconfronteerd met advertenties. Een relatief nieuwe vorm van marketing is SEO, wat staat voor Search Engine Optimization. Het doel van SEO is om een webpagina organisch ‘hoog te laten scoren’ in een zoekmachine. Concreet betekent dat: het strategisch gebruiken van bijvoorbeeld bepaalde woorden om zoekmachines zoals Google jouw webpagina vaker te laten zien aan haar gebruikers dan andere webpagina’s. Aanverwant aan SEO is SEA, wat staat voor Search Engine Advertising. Waar SEO zich richt op organische – onbetaalde, ‘natuurlijke’ zoekresultaten – houdt SEA zich uitsluitend bezig met advertenties – betaalde zoekresultaten. SEO, SEA en social media marketing zijn momenteel belangrijke gebieden binnen de marketing.

Manipulatie en emotie


Marketingboodschappen zijn ofwel rationeel ofwel emotioneel van aard. Rationele boodschappen belichten vaak de functies, kenmerken en eigenschappen van een bepaald product. De goedkoopste, de grootste, aangeraden door negen van de tien tandartsen. Deze marketingboodschappen worden door de meeste mensen makkelijk herkend als marketingboodschappen. Emotionele boodschappen zijn anders. Zij beïnvloeden onze gedachten door verhalen te vertellen over een bedrijf, over hoe de wereld er anders uit zou kunnen zien, over wat jij belangrijk moet vinden in je leven. Deze boodschappen zijn minder makkelijk te herkennen. Wanneer marketeers genoeg effectieve emotionele boodschappen hebben gestuurd, slagen zij erin om jouw perceptie van de werkelijkheid te veranderen. Dit is bijvoorbeeld de reden waarom veel mensen zo’n sterke mening hebben over bedrijven als Apple: ofwel je gebruikt al hun producten, ofwel geen enkele. Óf je gelooft waar Apple in gelooft, óf niet. Marketing is gebaseerd op manipulaties. Het intelligent gebruiken van dit soort manipulaties is wat goede marketeers doen. Deze vaardigheden leren zij binnen hun dagelijkse werk, maar ook op een bepaalde opleiding.

Opleidingen binnen marketing in Limburg


In en rondom regio Limburg is een groot aantal opleidingen beschikbaar binnen de marketing. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
  • Commercieel management (MBO, Business School Notenboom)
  • Marketing en communicatie (MBO, Gilde Opleidingen)
  • Marketing en communicatie (MBO, Vista College)
  • Commerciële economie (HBO, Zuyd Hogeschool)
  • International business (HBO, Zuyd Hogeschool)
  • Vormgeving en visuele communicatie (HBO, Zuyd Hogeschool)
  • BSc International business (WO, Universiteit Maastricht)
  • ¬MSc International business, specialisatie Marketing-finance (WO, Universiteit Maastricht)
  • MSc International business, specialisatie Strategic marketing (WO, Universiteit Maastricht)

Marketingopleidingen bevinden zich dus op ieder niveau. Welke opleiding bij jou past, hangt af van een groot aantal factoren: je interesses, je ambities, enzovoort. Kijk vooral ook op de website van de opleiding.

Bedrijven binnen marketing en communicatie in Limburg

Als marketeer heb je een breed scala aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Vrijwel ieder bedrijf dat een product of dienst aanbiedt, is gebaat bij marketing. Bij sommige kleinere bedrijven is er geen specifieke marketingafdeling, maar worden de marketingactiviteiten uitgevoerd door het salesteam of door de eigenaar. Veel grotere bedrijven en merken hebben echter wél een toegewijde marketingafdeling. Hele grote clubs hebben zelfs specifieke afdelingen voor SEO, SEA en dergelijke. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten banen binnen de marketing: corporate oftewel in-house marketing en marketing consultancy. Als corporate marketeer werk je voor één specifiek bedrijf en ben jij verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten van jouw werkgever. Denk hierbij aan een bedrijf als Heineken. Als marketing consultant werk je bij een consultancybureau en adviseer je andere bedrijven op het gebied van marketing. Je werkt dikwijls op projectbasis voor een ander bedrijf en zodra dat bedrijf geholpen is door jouw diensten, sluit je het project af en ga je een nieuw project aan.

Vacatures binnen vakgebied

Het moge duidelijk zijn: de marketing is een dynamische, groeiende sector, waarin je een goede baankans hebt en waarin je te maken hebt met mooie en uitdagende werkzaamheden. Veel Limburgse bedrijven, groot en klein, hebben vacatures voor marketeers op BanenrijkLimburg staan. Er staat vast eentje voor jou tussen! Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ons grote aanbod van vacatures binnen de marketing in Limburg.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
IIC Group Investors in Care
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!