Focus op carrièrre, vind alle vacatures op Banenrijklimburg!
Alle focus op carrière?
Vind hier de juiste vacatures!
Vind een nieuwe collega via alle actuele vacatures op Banenrijklimburg!
Samenwerken in een hecht team?
Zoek hier een nieuwe uitdaging!
Vind een matching Zorg vacature op Banenrijklimburg!
All eyes on vacatures op Banenrijklimburg!
Op zoek naar een collega met ambitie?
Vind hier de juiste vacatures!
Snel zoeken

Statistisch Onderzoeker/Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving

Het CBS is uitgegroeid tot een innovatieve organisatie, die actief inspeelt op behoeften van de samenleving. Het deelt zijn rijkdom aan informatie met andere overheden, politiek, wetenschap, media en het bedrijfsleven. Het CBS maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten en besluitvorming worden gebaseerd op betrouwbare statistische informatie. Het CBS biedt informatie die uitnodigt tot gebruik en zorgt ervoor dat de informatie toegevoegde waarde heeft voor de gebruikers. Niet alleen losse cijfers worden gepubliceerd, maar zoveel mogelijk worden economische en sociale fenomenen beschreven door cijfers in samenhang te presenteren. Het CBS sluit aan bij actuele gebeurtenissen door het uitbrengen van nieuwsberichten en tweets.

Vacaturenummer: SER/SAL/11/17/07/75H
Locatie: Heerlen
Opleidingsniveau: WO, HBO
Categorie: ICT
Uur per week: 36
Wat bieden wij jou? Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamisch werkveld. Flexibiliteit om de balans tussen werk en privé te bewaken. Een hoogwaardig arbeidsvoorwaardenpakket en ruime opleidingsmogelijkheden. Je salaris is maximaal €4605- per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline: 28 aug 2017

Waar kom je te werken?

De hoofddirectie Sociaaleconomische en Ruimtelijke Statistieken (SER) heeft binnen het CBS tot taak het produceren van statistieken over de bevolking en haar leefsituatie, regionale statistieken, statistieken over de leefomgeving (milieu, natuur en ruimte) en specifieke functionele (bedrijven-)statistieken. Daarnaast heeft de hoofddirectie SER de CBS-brede functie om niet-reguliere statistische informatie optimaal te ontsluiten voor het algemene publiek en specifieke klanten. Binnen SER is de sector Arbeid, inkomen en leefsituatie (SAL) verantwoordelijk voor de statistieken op het terrein van arbeid, inkomen, vermogen, bestedingen, mobiliteit, gezondheid, consumentenvertrouwen, vakanties, veiligheid, ICT- gebruik, sociale samenhang en welzijn. De medewerkers vormen een gedreven club die gaat voor kwaliteit en resultaat. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in een fijne werkomgeving, laat dan deze kans niet aan je voorbij gaan.

Het werk

We zoeken binnen de sector Arbeid, Inkomen en Leefsituatie een enthousiaste collega voor diverse software ontwikkel werkzaamheden. We maken vooral statistieken die gebaseerd zijn op data die verzameld worden door middel van enquêtes bij personen en huishoudens. Daarnaast maken we op basis van gegevens van de belastingdienst statistieken over inkomen en vermogen. Hierbij gaat het om complexe systemen met grote hoeveelheid aan data. We ontwikkelen, bouwen en beheren productiestraten voor de verwerking van deze data. Een eerste opdracht voor je zal zijn het meewerken aan de herziening van de productiestraat van de inkomensstatistiek. Flexibiliteit en innovatief denken zijn erg belangrijk omdat de statistieken steeds in beweging zijn. We werken ook aan projecten voor externe klanten, zoals SCP, RIVM of TNO. Daarbij is het belangrijk om een product op te leveren waar de klant tevreden over is. De veelal kortlopende trajecten voor de externe klanten maken het werk dynamisch, soms hectisch en altijd gebonden aan strakke deadlines.

Jouw profiel

 • Je bent een ervaren software ontwikkelaar die kan ontwerpen, bouwen en testen;
 • Je hebt veel gevoel voor de inhoud van statistisch onderzoek;
 • Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding in informatica of vergelijkbaar;
 • Je hebt ervaring met object georiënteerd programmeren;
 • Je hebt ervaring met test driven development;
 • Je vindt het leuk om je in te zetten in alle fasen van ontwerpprojecten;
 • Je vindt het vanzelfsprekend dat een goede documentatie hierbij hoort;
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met programmeertalen (zoals R, Python, SPSS, SQL);
 • Je bent creatief en je werkt nauwkeurig;
 • Je bent positief kritisch ingesteld, ook ten aanzien van je eigen werk;
 • Je bent resultaatgericht en hebt een flexibele instelling;
 • Je bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden.

Je salaris

Wat bieden wij jou? Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamisch werkveld. Flexibiliteit om de balans tussen werk en privé te bewaken. Een hoogwaardig arbeidsvoorwaardenpakket en ruime opleidingsmogelijkheden. Je salaris is maximaal €4605- per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Meer weten?

Je kunt bellen met Ingrid Beckers, Hoofd Dynamisering Verwerking (SDV) en Productie (SPR), tel: 045-570 7323.
De selectie vindt plaats na de sluitingsdatum. De gesprekken staan gepland voor week 36

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Reacties

Je reactie op de vacature Statistisch Onderzoeker/Software Ontwikkelaar ontvangen wij graag. Stuur je CV met begeleidende brief onder vermelding van vacaturenummer SER/SAL/11/17/07/75H digitaal naar sollicitatie@cbs.nl

Locatie

Heerlen

Opdrachtgever

CBS

Publicatiedatum

07.08.2017