Banenrijklimburg mobiel
/_images_upload/_tn_731f146ddbecab4d.png
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
/_images_upload/_tn_0065099814a10eec.png
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

Snel zoeken

HRM, P&O, Human Resources en Juridische vacatures in Limburg

Concern Jurist - Roermond

Werkgever:Waterschapsbedrijf Limburg
Locatie:Roermond
Concern Jurist , P&O / juridische HBO vacature bij Waterschapsbedrijf Limburg in Roermond.
Gepubliceerd: 5 dagen geleden
Referentie nr:#BA1065454

Stagiair MBO Juridisch Afdeling Rechtshulp Verkeer - Roermond

Werkgever:Arag
Locatie:Roermond
Stagiair MBO Juridisch Afdeling Rechtshulp Verkeer Heb jij een goede beheersing van de Nederlandse taal en ben je communicatief sterk? Volg..
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1065429

Adviseurs en consultants - Maastricht

Werkgever:Financestar
Locatie:Maastricht
Financestar is opzoek naar adviseurs en consultants die gedreven en resultaatgericht te werk gaan aan de ontwikkelingen van opdrachtgevers.
Gepubliceerd: 15-10-2019
Referentie nr:#BAG1063690

Directie Secretaresse - Maastricht

Werkgever:Maastricht University
Locatie:Maastricht
Je verricht administratieve en organisatorische werkzaamheden en bent aanspreekpunt voor andere afdelingen als ook gastheer/gastvrouw bij bezoeken. Je bent de spin in het web en zorgt dat zaken...
Gepubliceerd: 5 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1056055

Participatiecoach - Sittard

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Locatie:Sittard
Ben jij die persoon met de vaardigheden om een ander te motiveren om in beweging te komen? solliciteer nu voor de vacature Participatiecoach
Gepubliceerd: 15-10-2019
Referentie nr:#BAG1063693

Consulenten Sociaal Domein - Maastricht

Werkgever:Sozastar
Locatie:Maastricht
Ben jij een specialist binnen de Wmo, Jeugdwet of participatiewet, dan is deze baan geknipt voor jou!
Gepubliceerd: 15-10-2019
Referentie nr:#BAG1063689

Recruiter - Kessel

Werkgever:Neptunes
Locatie:Kessel
Recruiter , P&O / juridische HBO vacature bij Neptunes in Kessel.
Gepubliceerd: 11-10-2019
Referentie nr:#BA1065508

HR Representative (HR Shared Service Center) - Venray

Werkgever:Inalfa
Locatie:Venray
Is it your ambition to work in a HR Shared Service Center? Are you that accurate candidate that we are looking for? In this role you will provide..
Gepubliceerd: 10-10-2019
Referentie nr:#BA1065558

Arbo- en preventieadviseur - Heel

Werkgever:Stichting Daelzicht
Locatie:Heel
Als Arbo- en preventie adviseur heb je een sturende rol in wat er gebeurt op gebied van Arbo en veiligheid binnen Daelzicht. Dit doe je door de geschetste lijnen verder door te trekken richting een...
Gepubliceerd: 08-10-2019
Referentie nr:#BAG1059801

HR Advisor - Eindhoven

Werkgever:TU/e
Locatie:Eindhoven
HR Advisor (0.8 1.0 FTE) , P&O / juridische vacature bij TU/e in Eindhoven.
Gepubliceerd: 08-10-2019
Referentie nr:#BA1065601

Werken in personeel en organisatie of HR


Mensen die die werken bij P&O (Personeel & Organisatie) of HRM (Human Resource Management) zijn verantwoordelijk voor de processen om de organisatie en het personeel te ontwikkelen. In veel Limburgse organisaties is er een P&O of HR-afdeling. De laatste jaren zijn er steeds meer HR of P&O vacatures in Limburg. Het aantal banen zit namelijk in de lift. Vooral bij HR functies als recruiters zijn weer volop carriermogelijkheden in. Personeelszaken is veelal uitvoerend en HR juist strategisch. Het belangrijkste is echter dat beide de organisatie helpen met de relaties tussen werkgever en werknemer. Binnen de afdeling zijn de volgende hoofdtaken te onderscheiden:

 • arbeidsvoorwaarden toepassen;
 • formatieplanning en functiebeschrijving;
 • voorlichten en werven;
 • selecteren;
 • introduceren;
 • bemiddelen;
 • adviseren bij studie-/beroepskeuze en loopbaanontwikkeling;
 • begeleiden/coaching/mentoring;
 • trainen;
 • adviseren bij het tot stand komen van personeelsbeleid;
 • adviseren bij het implementeren van personeelsbeleid;
 • adviseren over organisatieontwikkeling;
 • adviseren bij het oplossen van problemen;
 • adviseren bij afvloeiing en ontslag;
 • bijdragen aan ontwikkeling van professie (beroep).

De afdeling P&O

De afdeling P&O houdt zich primair bezig met uitvoerende taken. Zo nemen ze de uitvoering van het personeelsbeleid van de organisatie voor hun rekening. Tevens ontlasten ze leidinggevenden door taken die sturend van aard zijn over te nemen. Het beheren van personeelsinformatie en de werving en selectie van nieuw personeel horen ook bij het takenpakket. Op de personeelszaken zijn een aantal HR functies te vinden zoals de P&O assistent, P&O medewerker, P&O adviseur en P&O manager. De P&O assistent kent de processen en systemen en is op de hoogte van de wetgeving. Je ondersteunt het team met secretariële werkzaamheden. Als P&O medewerker heb je assisterende op de afdeling bij taken als werving en selectie, de introductie van nieuwe werknemers, beoordelingen en loopbaanontwikkeling. De P&O adviseur heeft zoals de naam al doet vermoeden een adviserende rol en ondersteund de directie en het management. Hoofdtaken zijn o.a. het verzamelen van informatie, het onderhalen over arbeidsvoorwaarden en het opstellen van het personeelsbeleid. Als P&O manager ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling en ben je als MT lid sparringpartner. Verder hoort ook het opstellen van een jaarplan en input geven voor het strategisch beleidsplan bij je takenpakket. Bij grote organisaties zijn er meer mensen op de personeelszaken afdeling nodig om het grote personeelsbestand te onderhouden. Bij APG, een pensioenuitvoerder in Heerlen, werken 2.500 medewerkers en hier heeft men dan ook veel P&O functies. Een grote kans op een passende P&O vacature heb je bij VodafoneZiggo in Maastricht, waar bijna 2000 mensen in dienst zijn.

De afdeling HR

Een HR afdeling verschil van de klassieke P&O afdeling. De HRM filosofie kenmerkt zich door de HR taken terug te brengen in de lijn. Hierdoor worden managers van verschillende lijn afdelingen weer verantwoordelijk voor het beheersen van de resources. Een afdeling HR is om deze reden meer adviserend en ondersteunend dan de personeelszaken afdeling. HRM functies zijn vanuit de filosofie juist gericht op een strategische rol. Dat betekent dat zij adviseren over de te voeren personeelsstrategie. Een HR afdeling heeft ook verschillende rollen zoals de HR secretaresse ofwel HR assistent. In deze HR functie zorg je er vooral dat het HR proces soepel verloopt. Je bent onder andere bezig met het inplannen van sollicitatiegesprekken en opleidingen. Het takenpakket van een HR medewerker kan zeer divers zijn, maar je bent bezig met het schrijven van vacatureteksten, het opstellen, vernieuwen en/of beëindigen van arbeidsovereenkomsten en maken van rapportages van het personeelsbestand. De HR-adviseur (ook wel HR consultant, HR advisor of adviseur human resources) heeft de adviserende rol binnen de afdeling over zaken als het werven, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van personeel. Het hoofd van de HR afdeling is de HR manager. Deze houdt toezicht op de cultuur van de organisatie en waarborgt de naleving van arbeidsvoorschriften. Zoals HR betaamt speelt de HR manager een grote rol in de strategische visie en initiatieven als talentmanagement en arbeidsverhoudingen. Dit type HR banen zijn in veel Limburgse organisaties te vinden. Zo heeft Teleperformance, de wereldmarktleider in klantrelatiebeheer, in Maastricht een vestiging met meer dan 1500 medewerkers. Om al dit personeel te beheersen is er een groot HR team benodigd. Ook bij HAGO in Heerlen werken 1500 mensen door heel Limburg. Grote kans dat hier ruimte is om je HR carrière glans te geven. En deel van HR is uiteraard werving en selectie. Dit is tegenwoordig een hele markt geworden met tal van aanbieders. De meest bekende zijn uitzendbureaus, werving en selectiebureaus en detacheringsbureaus. Een uitzendbureau is een tussenpersoon dat bemiddelt tussen werkzoekenden en werkgevers. Een werving- en selectiebureau werft en selecteert potentiële medewerkers voor werkgevers. Dit wordt ook wel recruitment genoemd. Een detacheringsbureau is in essentie hetzelfde als een uitzendbureau. Echter heeft de detacheerder wel al zijn mensen onder contract. Gezien de groei de laatste jaren zijn er steeds meer vacatures bij intermediairs. Denk aan recruiters, intercedenten, headhunters, consultants, kantoormanagers en recruitment managers. In Limburg zijn veel intermediairs waar je dit type HR vacatures kunt vinden zoals Young Capital, Wiertz, Tempo Team, Randstad en Adecco.

Opleidingen voor HRM

HR opleidingen zijn er zeker te vinden in Limburg. Bij Gilde Opleidingen kun je studeren voor een latere functie als medewerker human resources. Bij het Vista college in Heerlen en Sittard kun je ook de opleiding medewerker HR volgen. Op HBO niveau kun je bij Zuyd Hogeschool de brede opleiding People and Business Management ofwel Business Studies. Hier leiden ze je op tot een professional met kennis van management, personeel en organisatie, recht, financiën, logistiek, bestuurskunde en marketing. Maastricht University heeft de mogelijkheid om de master Recht en Arbeid te volgen. Hierin komen belangrijke HR vraagstukken als het WAO-beleid, ziekteverzuim en re-integratie aan bod. Opgeleid worden tot HR manager zou kunnen via de master Managementwetenschappen van Open Universiteit Heerlen. Doormiddel van deze opleiding kun je je bijdrage leven aan de sturing van organisaties. Dit door managementproblemen multidisciplinair te bekijken en op te pakken. Een mogelijke andere passende opleiding zou de master Psychologie - variant Arbeids- en organisatiepsychologie zijn. Deze opleiding wordt ook aangeboden in Heerlen door de Open Universiteit. Hiermee kun je aan de slag op een HR afdeling en meewerken aan de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het humanresourcesmanagement en adviseren met betrekking tot organisatieleer problemen.

Top 10 grootste Intermediars

Een van de belangrijkste onderdelen van HR is de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Gezien de markt die er tegenwoordig aan verbonden is, zijn hier dan ook veel HR vacatures in Limburg. Hieronder 10 grote intermediairs waar je een HR baan kunt vinden:

 1. Young Capital
 2. Tempo Team
 3. Personato
 4. Adecco
 5. Wiertz Personeelsdiensten
 6. SD Worx Staffing Solutions
 7. Randstad
 8. Start People
 9. Maandag
 10. Manpower
Beroepen in de HR en P&O
Mensen uit het HR vakgebied moeten goed nadenken over de HR-taken waar nu carrièrekansen liggen. Het vakgebied in constant in beweging en sommige HR-specialisten worden meer gevraagd in deze tijd dan anderen. Daarom hieronder 10 veel gevraagde HR functies in Limburg:

 • HR manager
 • HR adviseur / HR coördinator
 • Organisatieadviseurs
 • Trainers en opleiders
 • HR medewerkers/ salarisadministrateurs
 • Intercedent
 • Recruiter
 • Headhunter
 • HR assistent
 • HR officer
Juridische en HRM vacatures in de regio’s van Limburg
Opzoek naar HR vacatures in een regio meer bij u in de buurt? Kijk hieronder voor een lijst met alle HR, Personeel & Organisatie en juridische functies in de regio op Banenrijklimburg:

 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Zuid-Limburg
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Midden-Limburg
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Noord-Limburg
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Brabant
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Gelderland (GD)
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Maastricht
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Heerlen Kerkrade
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Sittard
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Roermond
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Weert
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Venlo
 • Personeel en Organisatie, Juridisch in Venray
Zoekcriteria
Vind hier recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Made of energy. Connected @ heart!
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Vista college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Wil jij ook SPIE’er worden? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Maak andermans zorg jouw zorg! Vind hier alle vacatures van Mondriaan.
Wil je aan de slag bij MET ggz? Bekijk hier alle vacatures.
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!
Krijg jij al een warm gevoel bij Adelante? Bekijk dan alle vacatures.
Stichting Pergamijn als werkgever? Vindt hier alle vacatures!
Meewerken aan actuele, statistische informatie? Bekijk snel de vacatures van CBS.
Corio Works bied diverse vacatures, kijk snel voor het huidige aanbod.
Bekijk hier alle vacatures van Collé Rental & Sales!
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Ook meewerken om frisdranken en sappen te produceren? Kom werken bij Refresco.
Bekijk hier alle vacatures van de 4 Saillant Collection Hotels!
WP Haton werkt in de brooddeeg productie. Klik door voor de vacatures als jij ook hiermee je brood wilt verdienen.
Werken in het voortgezet onderwijs? Bekijk de vacatures bij SVO PL.
Provincie Limburg werkt aan een betere provincie. Bekijk de vacatures om hieraan mee te kunnen bouwen.
Radar bied ondersteuning aan verstandelijk beperkten. Kijk snel voor vacatures om invulling te geven aan hun leven.