Kandidaten
/_images_upload/_tn_731f146ddbecab4d.png
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
/_images_upload/_tn_0065099814a10eec.png
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

Snel zoeken

Maintenance Engineer

Maintenance Engineer in Limburg

Als Maintenance Engineer, ben je verantwoordelijk voor het efficiënte onderhoud van zogenaamde kapitaalgoederen, zoals machines, energiecentrales of andere installaties. Bij Maintenance Egnineer vacatures wordt gevraagd naar een Engineer die het engineren van preventief en correctief onderhoud uitvoert, bedrijfsprocessen bewaakt, voorschriften voor het verhelpen van storingen, planningen en de coördinatie van onderhoudsactiviteiten, de registratie en controle van te voeren werkzaamheden, technische voorraden (spare parts) en verbeteringsprocessen opstelt. In een vacature voor een Maintenance Engineer vraagt men een Engineer die een aansturende en voorbereidende rol opzicht neemt. Daarnaast heeft de Maintenance Engineer ook een signalerende en rapporterende rol bij het aanpassen en verbeteren van kapitaalgoederen. Dit wordt meestal ook nadrukkelijk gevraagd in de vacature.
De onderhouds engineer is verantwoordelijk voor de wijze waarop onderhoud gebeurt en voor de evaluatie het bestaande onderhoudsproces om te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. De maintenance engineer draagt er zorg voor dat kapitaalgoederen in optimale staat gehouden worden en er voor te zorgen dat de onderhoudswerkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de installaties, een ongestoorde productie en maximale up-time.

Bij vacatures voor een Maintenance Engineer wordt er verantwoordelijkheid van je gevraagd. Je bent verantwoordelijk voor de wijze waarop onderhoud gebeurt en voor de evaluatie van het bestaande onderhoudsproces om te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Een onderhoudsengineer draagt er zorg voor dat kapitaalgoederen in optimale staat gehouden worden en er voor te zorgen dat de onderhoudswerkzaamheden veilig worden uitgevoerd. In de vacature wordt meestal ook vermeldt dat je medeverantwoordelijk bent voor de betrouwbaarheid van de installaties, een ongestoorde productie en maximale up-time.

Installaties kunnen zich bij een werkgever in Limburg of bij externe klanten bevinden. Het kan om bestaande installaties gaan, maar het is ook mogelijk dat je meewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe installatie. In beide gevallen moet een Onderhoudsengineer goed overzicht houden van het kostenverloop van ontwikkeling en onderhoud en daarover ook regelmatig verslag uitbrengen. Een Maintenance Engineer kan werkzaam zijn bij de technische dienst op bij de service- en onderhoudsafdeling van een eigenaar, producent of onderhouder van kapitaalgoederen. De maintenance branche is onderverdeeld in vijf sectoren: Aviation (luchtvaart), Maritiem, Procesindustrie, Energie en Infra.

Opleidingen tot Onderhoudsmonteur ofwel Maintenance Engineer in Limburg
Een Onderhoudsengineer heeft een technische opleiding op MBO of HBO niveau gevolgd. Voorbeelden zijn: Elektro-, Energie- of Besturingstechniek, of Onderhoudstechniek of -management. De verschillende vakgebieden van een Maintenance Engineer zijn: mechanica/werktuigbouwkunde, elektro(techniek), installatietechniek en mechatronica.

De regio Limburg biedt een ruime keus aan opleidingen in de technische sector, zodat jij straks kunt reageren op technische vacatures op Banenrijklimburg. Hieronder een overzicht van Technische opleidingen in Limburg:

Arcus College in Heerlen en/of Sittard: Technicus Werktuigbouwkunde (Maintenance), Technicus Industriële n Automatisering of Technicus Installatietechniek.
Leeuwenborgh in Maastricht en/of Sittard: Maintenance Technician of Middenkader Engineering Werktuigbouwkunde.
Hogeschool Zuyd in Heerlen: Engineering, werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde
Fontys Hogescholen in Eindhoven: Elektrotechniek, Mechatronica of Werktuigbouwkunde.
Gilde Opleidingen in Roermond: Maintenance Technician, Middenkader Engineering Technicus, Installatietechniek, werktuigbouwkunde.
Ook zijn er verenigingen, zoals NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud ) en de Bemas (Bridge to worldclass mantenance & Asset Management)

Kennis en vaardigheden van een Onderhoudsmonteur ofwel Maintenance Engineer
De Onderhoudsengineer beschikt over kennis en vaardigheden ten aanzien van werktuigbouwkunde, rotating equipment, besturingstechniek, meet- en regeltechniek, statistiek, risicoanalyses en ICT. Naast technische vaardigheden heeft de Maintenance Engineer ook bedrijfseconomisch inzicht. Hij werkt volgens gestelde kaders voor kwaliteit, veiligheid en kosten. Dit zijn door branches vastgestelde eisen en wettelijk bepaalde vereisten.

Arbeidsvoorwaarden van een Onderhoudsengineer ofwel Maintenance Engineer vacature
Het bruto maandsalaris van een beginnende Maintenance Engineer ligt op zo'n €2500. Met ervaring kan dit oplopen tot €4500.
Er zijn in Limburg veel technische vacatures en dit zorgt voor een groei van duurzame en kapitaalintensieve bedrijvigheid zoals Energie, procesindustrie en infrastructuur. Onderhoudsengineering c.q. Maintenance Engineering, wordt steeds belangrijker als gevolg van de stijgende hoeveelheden apparatuur, machines, systemen en infrastructuur. En dit zien we in het aantal groeiende vacatures. Het arbeidsmarktperspectief van een opgeleide Maintenance Engineer is dus goed. Doorgroeimogelijkheden van een Maintenance Engineer in Limburg liggen in grotere of complexere bedrijfsprocessen en in managementfuncties. Meestal wordt deze mogelijkheid ook aangegeven in een vacature.

Gevraagde competenties bij een vacature voor een Onderhoudsengineer ofwel Maintenance Engineer zijn:

Innovatief
Omgaan met details
Plannen en organiseren
Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Veiligheidsbewustzijn
Verantwoordelijkheidsgevoel
Snel kunnen beslissen
Communicatieve vaardigheden
Vanwege deze brede werkzaamheden zijn niet alleen een sterk analytisch denkvermogen, maar ook uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden van belang. Een Maintenance Engineer kan zich goed aanpassen, want hij moet zich voegen naar verschillende vastgestelde vereisten en kaders. Hij is heel nauwkeurig en analytisch, en heeft een signalerend en oplossend vermogen. Hij ziet uit zichzelf wat er moet gebeuren en hoe dit aangepakt moet worden.

Vacatures Onderhoudsengineer ofwel Maintenance Engineer

maintenance engineer in limburg aan het werkRegelmatig zijn er op Banenrijklimburg vacatures in Limburg op het gebied van Onderhoudsengineering ofwel Maintenance Engineering te vinden. Nieuwsgierig? Kijk dan naar het aanbod van al onze Technische Vacatures in Limburg

Samenwerken met de Onderhoudsengineer ofwel Maintenance Engineer in Limburg

Een Onderhoudsengineer is vaak een staffunctie binnen een technische dienst. Hij/zij werkt vaak samen met verschillende afdelingen in het bedrijf, zoals werkvoorbereiders, planners en inkoop. Voor verbetervoorstellen werkt de Onderhoudsengineer samen met de managers die verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsmiddelen en de bedrijfsstrategie.

Bron: nationaleberoepengids

Vind hier recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Zit het in je bloed om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en vooral ook te handelen? Bekijk de vacatures van PSW.
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Vista college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Ook werken bij Laurentius? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Passie voor onderwijs? Bekijk snel de vacatures van Gilde Opleidingen!
Wil je aan de slag bij MET ggz? Bekijk hier alle vacatures.
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!
Krijg jij al een warm gevoel bij Adelante? Bekijk dan alle vacatures.
Stichting Pergamijn als werkgever? Vindt hier alle vacatures!
Meewerken aan actuele, statistische informatie? Bekijk snel de vacatures van CBS.
Werken bij Vivantes betekent dat je elke dag thuis komt bij de bewoners van Vivantes en hun dag tot een waardevolle dag maakt! Kijk hier voor alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Ook meewerken om frisdranken en sappen te produceren? Kom werken bij Refresco.
Bekijk hier alle vacatures van de 5 Saillant Collection Hotels!
WP Haton werkt in de brooddeeg productie. Klik door voor de vacatures als jij ook hiermee je brood wilt verdienen.
Werken in het voortgezet onderwijs? Bekijk de vacatures bij SVO PL.
Flextronics werkt aan slimme logisitek. Jij ook? Bekijk de vacatures.
Radar bied ondersteuning aan verstandelijk beperkten. Kijk snel voor vacatures om invulling te geven aan hun leven.
Werken aan een veilige regio? Bekijk de vacatures van Veiligheidsregio Zuid-Limburg!