Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
08-10-2020

Versterk je Employer Brand bij Banenrijklimburg

Arbeidsmarktcommunicatie en Employer Branding scoren steeds hoger op de HR-agenda. Een logisch gevolg van de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. In veel gevallen is er meer vraag naar bepaalde functies dan dat er kandidaten beschikbaar zijn. Des te belangrijker voor elke werkgever om op de hoogte te zijn van de laatste trends op het gebied van recruitment. Een factor die steeds zwaarder mee gaat wegen is het Employer Brand.

 


Wat heb je jouw werknemers te bieden?
De rollen op de arbeidsmarkt zijn in de markt van vandaag omgedraaid. Werkgevers moeten zich onderscheiden richting hun kandidaten. Kandidaten selecteren uit alle opties hun voorkeur, waardoor alleen een vacaturetekst als uithangbord simpelweg niet meer voldoende is. Je zult de kandidaat echt moeten overtuigen waarom zij absoluut voor jou als hun nieuwe werkgever moeten kiezen. Leg als organisatie de focus op “Wat heb ik als werkgever toekomstige werknemers nu werkelijk te bieden?”. Daar hebben potentiële medewerkers echt wat aan!

Employer Branding
Daar komt Employer Branding om de hoek kijken. Een Employer Brand wordt ook wel het werkgeversmerk of werkgeversimago genoemd. Zo'n werkgeversmerk is belangrijker dan je wellicht denkt: er bestaat een sterk verband tussen een sterk werkgeversmerk en het succes van een bedrijf.

Voor jou als organisatie is het dan ook de uitdaging om een krachtig Employer Brand neer te zetten, zeker als je je bedenkt dat 95% van de sollicitanten veel belang hecht aan het imago van hun potentiële werkgever bij het maken van carrièrekeuzes. Uitstraling, imago en merkbeleving van een organisatie spelen voor de werknemer een vergelijkbare rol als voor klanten bij het ontwikkelen van een merkvoorkeur. Een werkgever doet er goed aan een gedetailleerd plaatje te schetsen van hoe werken bij jouw organisatie eruit ziet en welke voordelen daaraan verbonden zijn.

Een gemiddelde dag als …
Wat is er beter geschikt om dit beeld te schetsen dan een blog artikel waarin je een van jouw medewerkers, een toekomstig collega van de kandidaat, aan het woord laat. Laat die werknemer vertellen hoe uitdagend de functie is, hoe interessant het werk is dat hij/zij verricht, hoe fijn de sfeer bij jullie op kantoor/locatie is en hoe goed de werkomstandigheden zijn geregeld. Zo voorzie je potentiële kandidaten van haast alle mogelijke informatie die zij kunnen wensen bij het beoordelen van de vacature. Ook faciliteer je op deze manier communicatie tussen personen, iets dat vaak beter wordt gewaardeerd dan communicatie tussen een persoon en een bedrijf.

Naast dat je dit soort blog artikelen uiteraard op je eigen website en sociale kanalen kunt delen, willen wij bij Banenrijklimburg hier graag meehelpen. Wanneer jij naast de vacaturetekst ook een dergelijk blog artikel onze kant op stuurt, zullen wij deze op grote schaal delen. Wij zetten de blog op onze homepagina en delen hem via onze sociale kanalen. Niet alleen ervaar je dan de positieve gevolgen van een verbeterd Employer Brand, ook vergroot je meteen het bereik van je vacature!

Als voorbeeld verwijzen wij graag naar de blog van Bureau Jeugdzorg Limburg. Al onze websitebezoekers van afgelopen week kregen deze blog bovenaan de homepagina te zien. Ook hebben wij de blog gedeeld via onze sociale kanalen (Facebook, LinkedIn en Instagram) met de ruim 16.500 volgers van Banenrijklimburg. Ons advies zou dan ook zijn om deze kans niet te laten liggen. Wij staan open voor elke inzending en gaan dan meteen aan de slag met het verspreiden van jouw content. Niet alleen vergroot dit de kans op een snelle en succesvolle werving, ook bouw je meteen aan een sterker Employer Brand! Een win-win situatie!

Bron: Places.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?