Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
04-10-2019

Verricht u extra inspanning bij moeizaam in te vullen vacatures

De arbeidsmarkt zit krap in zijn jasje en dat in steeds meer sectoren. Voor bijna de helft van alle vacatures in Nederland zijn amper kandidaten te vinden.

Vier van de vijf werkgevers die hun vacatures moeilijk kunnen vervullen verrichten extra inspanningen, blijkt uit een gepubliceerd UWV-onderzoek onder ruim 2000 organisaties.

Een hoger salaris of het aanpassen van de functie-eisen is niet iets waar werkgevers massaal naar grijpen in de strijd om potentieel personeel. Drie procent heeft het salaris aangepast in de jacht op nieuwe werknemers.

Veel vaker, in 41 procent van de gevallen, gooit de werkgever een groter net uit door op meer vacaturesites (Banenrijklimburg) te adverteren. Ook zetten veel organisaties het eigen personeel of netwerk in om kandidaten te vinden.
Een op de vijf werkgevers verricht geen enkele extra inspanning bij moeizaam te vullen vacatures.
Een derde van de werkgevers die een of meer vacatures hebben vervuld, heeft een kandidaat aangenomen die niet de juiste opleiding of scholing had.

Er is nog een manier om als bedrijf minder snel in de problemen te komen: door werknemers te behouden. Als maatregel om flexibele werknemers aan zich te binden, bood maar 3 procent van de werkgevers een vast contract aan.

Het merendeel van de moeilijk vervulbare vacatures wordt uiteindelijk wel vervuld. Ten tijde van het onderzoek was 65% van de moeilijk vervulbare vacatures die in de afgelopen twaalf maanden
waren ontstaan vervuld.

Bron : UWV

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?