Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
O-I Maastricht
Blog
27-03-2023

Hoe O-I Maastricht 12 kandidaten heeft geworven voor de opleiding tot Operator!

O-I in Maastricht is een van de meest toonaangevende producenten van glasverpakkingen ter wereld. Regelmatig zijn ze op zoek naar geschikte kandidaten om een betere toekomst te creëren voor de organisatie, de planeet maar ook de toekomst van de werknemer. Voor de locatie in Maastricht (en Leerdam) stellen ze ieder jaar een opleidingsklas op met gemotiveerde kandidaten die zich willen laten scholen tot Operator! 

Maar hoe hebben ze deze kandidaten dan bereikt? 

O-I is met Banenrijklimburg in contact gekomen om grip te krijgen op de Limburgse/lokale arbeidsmarkt. Via onze website hebben we de vacature gedeeld met 60.000+ werkzoekenden per maand. Echter is natuurlijk niet iedere werkzoekende in de markt geschikt voor een opleiding tot Operator.  

Samen met O-I hebben we gekeken wie de doelgroep is en waar deze zich bevindt. Over het algemeen jonge mensen met een affiniteit/interesse in techniek of met de handen werken. Op basis van deze schets zijn concrete doelgroepen gemaakt op Facebook, Instagram én Google! 

Vervolgens hebben we met beeldmateriaal van O-I campagnes opgemaakt welke dagelijks getoond werden aan de tienduizenden interessante kandidaten in en rondom Maastricht. Met als resultaat 1,5 miljoen weergaven via Facebook/Instagram en Google middels onderstaande campagne.  

hoe O-I maastricht 12 kanditaten heeft geworven voor de opleiding tot operator

Waarom zijn deze campagnes zo sterk? 

In de huidige arbeidsmarkt is maar 10% van de Limburgers actief op zoek naar een baan. Deze zijn te bereiken via vacaturesites, maar dat betekent dat je de overige 90%(!) op een andere manier dient te triggeren. Onze bovenstaande Job Marketing campagnes kunnen op Social Media én Google worden getarget op precies de juiste doelgroep en zijn uitmuntend om ook de niet actief werkzoekenden aan te wakkeren. 

De campagnes worden gesponsord getoond op de Facebook/Instagram tijdlijn van matchende kandidaten en vergroten jouw bereik, naamsbekendheid en kans op sollicitanten. Via Google word je juist bovenaan getoond wanneer iemand zoekt naar termen als "vacature opleiding tot Operator".  

Tot slot kun je via Google ook banner advertenties lanceren op miljoenen websites zoals NU.nl, Marktplaats, Buienradar etc. Ook deze kunnen worden getarget op precies jouw doelgroep en vergroten jouw online zichtbaarheid! 

Het eindresultaat! 

Door middel van de inzet van onze vacaturesite en Job Marketing campagnes met miljoenen weergaven onder de doelgroep, heeft O-I Maastricht de opleiding kunnen invullen met maar liefst 12 gemotiveerde kandidaten!  

Een mooi resultaat, een volle klas, een lage cost per hire en een mooie referentie voor Banenrijklimburg! Wat wil je nog meer? 

Meer weten of benieuwd wat wij voor jouw vacature(s) kunnen betekenen? Bekijk onze werkgeverszijde eens of check meer informatie over Job Marketing!

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?