Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
20-04-2023

Dé nieuwe trend van 2023: Career Committing!

"Quiet Quitting" was de afgelopen tijd veel in het nieuws. Het staat bekend als de houding van mensen die alleen nog maar het hoognodige doen om hun baan te behouden. Echter, recent onderzoek van LinkedIn laat zien dat deze trend aan het verdwijnen is. In plaats daarvan is er een nieuwe werktrend in opkomst. Deze draait om het maken van serieuze toewijdingen aan je carrière, met als doel je professionele doelen te behalen en jezelf te ontwikkelen. Dit fenomeen noemt men "Career Committing".

Cijfers uit onderzoek

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat 70% van werknemers onder de 35 jaar zich persoonlijk betrokken voelt bij hun werk, waarbij 29% zelfs meer uren heeft gewerkt in vergelijking met een jaar eerder. Bovendien geeft meer dan 20% van de werknemers aan extra nadruk te leggen op het ontwikkelen van (nieuwe) vaardigheden binnen hun huidige baan.

Gevolgen arbeidsmarkt

Vanwege de steeds meer onzeker wordende arbeidsmarkt, raken mensen momenteel sterk gemotiveerd om nieuwe vaardigheden te leren.

Deze verschuiving kan een verandering teweegbrengen in de manier waarop werkgevers en werknemers met elkaar omgaan. Gemotiveerde werknemers zullen waarschijnlijk beter presteren en groeien in hun rol. Hierdoor kunnen werkgevers ook profiteren van deze trend.

Bovendien wordt de arbeidsmarkt steeds competitiever en kan het hebben van een toegewijde houding ten opzichte van je carrière juist een belangrijk middel zijn om je te onderscheiden en je loopbaan vooruit te helpen.

Bron: LinkedIn.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?