Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
26-05-2016

Arbeidsmarktprognose - leraren tekort

Wanneer er geen maatregelen genomen worden zal er naar verwachting een tekort aan leraren van 147 zijn in 2020, dit jaar ligt dit tekort op 18 fte.
Er was eerder al 10 miljoen euro vrijgemaakt door de provincie voor onderwijsontwikkelingen, hiervan wordt nu 1,5 miljoen euro gebruikt om het lerarentekort op te lossen of in ieder geval in te perken.
Het probleem is geen verassing voor de provincie, maar de cijfers die bekend gemaakt zijn zorgen er wel voor dat de ernst van de zaak ingezien worden, waardoor er nu echt maatregelen genomen zullen moeten worden.
Nieuwste-Pabo directeur Henk van den Heuvel geeft aan dat er twee dingen zullen moeten gebeuren.
Ten eerste, zullen er meer jongeren moeten worden geïnteresseerd voor de Pabo en ten tweede zal de uitstroom van jonge leerkrachten en studenten verminderd moeten worden.
Wanneer er gekeken wordt naar de regionale verschillen zal regio Parkstad met 42 leerkrachten het grootste tekort hebben in 2020.
Verder in de regio’s Roermond, Noord-Limburg en Maastricht-Mergelland ziet het er ook niet al te goed uit, hier zal er een tekort van respectievelijk 33, 32 en 31 leerkrachten zijn.
In Limburg doen de Westelijke Mijnstreek en Weert het een stuk beter, zij zullen in 2020 met een tekort van respectievelijk 4 en 5 leerkrachten kampen.

Bron: De Limburger
Bekijk hier onze onderwijs vacatures.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?