Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
11-01-2017

Alcohol- en drugsbeleid in een onderneming


Proost, op het nieuwe jaar! Met alle Nieuwjaarsborrels deze maand, misschien een mooi moment om stil te staan bij de vraag of binnen uw bedrijf een (strikt) alcoholbeleid wordt gehanteerd? Het gebruik van alcohol in combinatie met werk kan immers de nodige gevaren met zich meebrengen. Het is van belang dat zowel werknemer als werkgever weet waar hij aan toe is. Daarom is een alcohol- en drugsbeleid ook zo belangrijk.

Dit laatste geldt al helemaal sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (“WWZ”). Wanneer de werkgever namelijk nalaat om een goed en duidelijk alcohol- en drugsbeleid te formuleren, dan loopt hij het risico dat de rechter het ontslagdossier niet goed genoeg vindt en de rechter de arbeidsovereenkomst om die reden niet ontbindt.

Maar wat moet er eigenlijk in zo’n alcohol- en drugsbeleid staan? En hoe verhoudt het beleid zich met de privacy van de werknemer? En maakt het nog verschil of er sprake is van incidenteel alcoholgebruik, of dat er sprake is van een verslaving?

De ins and outs met betrekking tot het te hanteren alcohol- en drugsbeleid kunt u hier lezen: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  

Lees ook : Heeft de werknemer recht op onregelmatigheidstoeslag tijdens vakantie?

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?