Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
10-09-2020

4 redenen waarom jouw vacature een LinkedIn campagne moet krijgen

 

Vergeleken met 2019, is het aantal Nederlandse gebruikers van netwerksite LinkedIn in 2020 gestegen met zo’n 70.000 gebruikers. Dit maakt het totale aantal Nederlandse LinkedIn gebruikers een groep van 4,7 miljoen mensen, zo blijkt uit onderzoek van Marketingfacts.nl. Een van de diensten van Banenrijklimburg is het promoten van jouw vacature via een gesponsorde LinkedIn campagne. In dit artikel benoemen wij kort vier voordelen die zo’n campagne interessant kunnen maken voor jouw vacature:

1. Zakelijk communicatiemiddel

LinkedIn is opgezet als een online sociaal netwerk, met een focus op het zakelijke aspect. Vakmensen van elke bedrijfstak verzamelen zich hier om onderling contacten te leggen en zo gebruik te maken van elkaars zakelijke netwerken. Gebruikers kunnen vakspecifieke content delen met hun netwerk of hun vaardigheden en prestaties onder de aandacht brengen. Gebruikers van LinkedIn kunnen op verschillende manieren profijt halen uit deze online omgeving. Dit maakt het een uitermate geschikte plek voor werknemers die op zoek zijn naar een nieuwe baan of voor werkgevers die een openstaande vacature onder de aandacht willen brengen.

Het zakelijke karakter van LinkedIn maakt dat gebruikers een andere houding hebben ten opzichte van de content die zij te zien krijgen. De gebruikers zijn ingesteld op zakelijke onderwerpen en vertonen een hoge mate van betrokkenheid binnen hun eigen vakgebied. Gebruikers laten graag zien binnen welk vakgebied zij actief zijn en delen ook eerder vakspecialistische content via dit platform ten opzichte van andere sociale netwerken. Leden pakken graag de kans aan om hun expertise te delen en staan open voor interactie met content die voor hen relevant is. Dit maakt dat het plaatsen van (de juiste!) commerciële content op LinkedIn vaak sneller leidt tot interactie of conversies.

2. Unieke en specifieke targetingopties

Wanneer je gaat adverteren wil je natuurlijk de juiste boodschap tonen aan de juiste doelgroep. Hoe specifieker de targeting, hoe groter de kans op succes. Op dit gebied zijn er meerdere zeer bruikbare opties te gebruiken wanneer je gaat adverteren op LinkedIn. Los van de standaard demografische en geografische variabelen biedt LinkedIn een groot scala aan zeer gespecifieerde targetingopties die helpen jouw advertentie te laten zien aan precies de juiste mensen. Zo kun je een doelgroep samenstellen op basis van iemands werkervaring of zijn/haar vaardigheden en interesses. Wanneer wij bij Banenrijklimburg een LinkedIn-campagne gaan opzetten, hebben wij aan een kleine hoeveelheid informatie genoeg om een doelgroep samen te stellen die precies aansluit bij jouw wensen. Wanneer wij de advertentie online plaatsen, zal de doelgroep dusdanig gespecificeerd zijn zodat de advertentie bij de juiste mensen in hun tijdlijn verschijnt. Houdt daarbij in je achterhoofd: de kans dat iemand daadwerkelijk klikt op jouw advertentie is groter wanneer de advertentie ook daadwerkelijk relevant is voor de gebruiker.

10% van de huidige arbeidsmarkt is actief werkzoekenden en die bereik je middels vacaturewebsites, zoals Banenrijklimburg. 70%(!) is latent werkzoekenden. Deze mensen kijken niet op vacaturewebsites en zul je dus op een andere manier moeten benaderen. Deze kandidaten zijn te triggeren via sociale media! Middels onze gerichte targeting kunnen wij jouw vacature alleen voorbij laten komen bij die kandidaten die passen binnen de gestelde profielschets. Op deze manier versterk je de kwalitatieve respons én werk je aan je werkgeversmerk onder de doelgroep. Een win-win situatie! Dit is werven anno 2020.

3. Veel controle en kennis

Wanneer wij een campagne opzetten op LinkedIn, geeft dat ons de mogelijkheid veel onder eigen controle te houden. Een afgesproken budget zal op LinkedIn niet overschreden worden en de looptijd is precies in te stellen. Verder biedt LinkedIn ook de optie om te leren van je campagnes. Niets is zo belangrijk als een opgezette campagne te analyseren en te evalueren. Wij hebben inzicht in een groot aantal statistieken over een groot aantal reeds uitgevoerde campagnes. Wij zien hoeveel mensen een advertentie hebben gezien, hoeveel mensen hebben geklikt op de link naar de vacature, wat de gemiddelde click-through-rate is (CTR) en veel meer. Deze cijfers houden wij bij en evalueren we na afloop. Waarom presteerde een bepaalde advertentie boven verwachting en waarom een andere juist niet? In de afgelopen jaren hebben wij binnen Banenrijklimburg veel kennis opgedaan op dit gebied en mogen dit dan ook als een van onze expertises naar buiten presenteren. En wij blijven uiteraard elke dag verder leren. Elke campagne wordt geëvalueerd en deze inzichten gebruiken wij om onszelf steeds weer te verbeteren om zo onze volgende campagnes nog beter op te zetten.

4. Zeer geschikt voor personeelswerving

Door het zakelijke karakter van LinkedIn, is het mogelijk om ieder persoonlijk profiel te zien als een CV. Mensen delen hun ervaringen en prestaties via LinkedIn en bouwen een netwerk op waaraan zij voordelen denken te ontlenen. Dit maakt het platform uitermate geschikt voor personeelswerving. De gebruikers van LinkedIn gebruiken het platform enerzijds om actualiteiten op te pikken van hun omgeving en anderzijds staan gebruikers van dit platform vaak open voor interessante mogelijkheden die zich aandienen. Deze mogelijkheden kunnen voor de gebruiker zelf zijn, maar ook voor zijn/haar kennissenkring binnen het opgebouwde netwerk. En omdat de gebruikers hun profiel (=CV!) in veel gevallen uitgebreid en actueel bijhouden, biedt LinkedIn de tools om je doelgroep dusdanig te specificeren zodat de advertentie die je gaat promoten de juiste mensen bereikt. Gebruikers van LinkedIn zijn in veel gevallen juist op zoek naar een nieuwe uitdaging wanneer zij de site gebruiken. Het is aan ons de taak om de juiste persoon de juiste advertentie te laten zien.

Het zakelijke karakter van LinkedIn maakt het platform bij uitstek een locatie om succesvol jouw advertentie uit te zetten. Gebruikers laten graag hun gegevens achter op dit platform en vertonen er een hoge mate van betrokkenheid met hun vakgebied en relevante content. Dit maakt LinkedIn tot een ideale omgeving voor het promoten van jouw vacature. Hier bereiken wij die latent werkzoekenden die nodig jouw vacature moeten zien. Banenrijklimburg beschikt over een grote hoeveelheid kennis met betrekking tot LinkedIn en het opzetten van advertentiecampagnes op dit sociale netwerk. Wil jij meer weten over adverteren op LinkedIn of eventueel zelfs de mogelijkheden bespreken omtrent een LinkedIn-campagne voor jouw vacature? Neem dan vrijblijvend contact op met Banenrijklimburg, 043 356 01 06. Dan denken wij graag mee en kunnen we middels een doelgroep analyse snel beoordelen wat zo’n campagne jou op zou kunnen leveren.

Bronnen: Marketingfacts en Traffic-builders

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?