Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YAgnZZlz6MSfUsIB.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Logistiek en inkoop vacatures in Heerlen

Hulpkracht - Heerlen

Werkgever:Boels
Locatie:Heerlen
Als zaterdag Hulpkracht ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze klanten op het filiaal in Heerlen.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1765429

Medewerker gevaarlijke stoffen - Eygelshoven

Werkgever:Koninklijke Landmacht
Locatie:Eygelshoven
Jij hebt een belangrijke taak. Je ziet namelijk ziet toe op de juiste opslag en distributie van gevaarlijke stoffen. Een verantwoordelijke baan.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1764988

Specialist transport gevaarlijke stoffen - Eygelshoven

Werkgever:Koninklijke Landmacht
Locatie:Eygelshoven
Jij ziet toe op de juiste opslag en distributie van gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft jouw functie ook een sterk internationaal karakter.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1764987

Operator Charging/Packing - Kerkrade

Werkgever:Plalloy MTD
Locatie:Kerkrade
Je bent verantwoordelijk voor het  bedienen, controleren, instellen van de productie installaties.
Gepubliceerd: 5 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1747949

Machinist in opleiding - Maastricht, Heerlen, Sittard, Venlo, Nijmegen

Werkgever:Arriva
Locatie:Maastricht, Heerlen, Sittard, Venlo, Nijmegen
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig en veilig besturen van onze treinen. Je zorgt ervoor dat iedereen een prettige reis heeft en op tijd op zijn of haar bestemming arriveert!
Gepubliceerd: 13-01-2021
Referentie nr:#BA1762245
Er zijn video's gekoppeld aan deze vacature

Medewerker Inkoop - Hoensbroek

Werkgever:Adelante zorggroep
Locatie:Hoensbroek
Op basis van de door de interne klant aangegeven specificaties ga je na bij welke leverancier de goederen/diensten besteld kunnen worden waarna..
Gepubliceerd: 13-01-2021
Referentie nr:#BA1765506

Werken in de logistiek

Taken die bij een baan in de logistiek horen zijn het organiseren, besturen, plannen en uitvoeren van de stroom van goederen. Het terugsturen van goederen, reverse logistics, wordt ook gerekend tot dit domein, net als supply chain management, het beheersen van goederenstromen. Logistiek kun je het beste omschrijven als een compleet proces verdeeld in een paar hoofdonderdelen.

Inkoop

Dit proces begint bij de inkoop van de grondstoffen. Inkoop valt te onderscheiden op verschillende gebieden; strategische inkoop, tactische inkoop en operationele inkoop. Onderwerpen die voorbij komen zijn materials management, materiaalbehoefteplanning en leveringsbetrouwbaarheid. De juiste hoeveelheden en producten moeten op tijd besteld en geleverd worden.

Productie

Het draait hierbij om het maken van de goederen. Dit kan variëren van eenvoudige producten zoals papier tot complexe producten zoals auto’s. Grote vertegenwoordigers van deze twee categorieën in Limburg zijn Sappi, Smurfit Kappa en Nedcar. Het doel bij productielogistiek is om het zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Een correcte planning is hierbij uiterst belangrijk.

Distributie

Na het fabriceren van de producten is het belangrijk dat ze op de juiste plaats terechtkomen door middel van transport naar de winkel of het distributiecentrum. Limburg kent veel van deze grote centra, onder andere die van Action of LIDL. Vervoer kan plaatsvinden via de weg, door de lucht, over water en per spoor. Hier bevinden zich ook vele bekende organisaties zoals DHL, Post NL en UPS. De laatstgenoemde heeft een distributiecentrum in Roermond.

Vervoer en transport

Naast producten worden ook mensen vervoerd. Openbaar vervoer organisaties als NS en Arriva zijn goed vertegenwoordigd in Limburg. Deze diensten bieden internationale en lokale reizen aan. Ook zijn er voldoende taxibedrijven in de provincie waar je aan de slag kunt.

Supply chain management

De supply chain gaat van de ruwe input tot aan het eindproduct. Het gaat om de stromen van informatie, services, goederen en geld voor deze keten. De interne supply chain bevindt zich binnen de organisatie en is met name gerelateerd aan inkoop, productie, opslag en verkoop. De externe variant focust zich op buitenaf en heeft te maken met leveranciers, klanten en andere stakeholders.

Opleidingen en werkgevers in de regio

Vele opleidingen geven je toegang tot dit vakgebied. In Heerlen vind je bij het Vista College verschillende studies op dit gebied. Voor opleidingen op HBO of WO niveau zijn er instellingen te vinden in de rest van Limburg. Bij Fontys Hogescholen in Venlo vind je bijvoorbeeld de studie Logistics Management.

Onze vacaturebank heeft een groot aanbod van potentiële werkgevers in ons bedrijvennetwerk. Venlo is een belangrijke factor in de logistiek wereld, maar er zijn meer bedrijven in het zuiden die zich dagelijks bezighouden met dit onderwerp.

Logistieke functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in de regio. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
MET ggz, de korste lijn naar herstel
Sevagram Zorg
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
SNOW WORLD
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!