Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/Yf0ThHNqvygaO-La.jpg
De grootste vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YgUlvMSsOcOafomu.jpg
Jouw zoektocht begint bij Banenrijklimburg!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

ICT vacatures in Sittard

Ben jij op zoek naar vacatures in de ICT? Banenrijklimburg heeft een actueel overzicht van alle ICT vacatures in Sittard.

(Angular) Web Developer - Sittard

Werkgever:Boels Rental
Locatie:Sittard
Als (Angular) Web Developer bouw jij mee aan de digitale ontwikkeling van Boels Rental. Samen met je scrum team ontwerp en ontwikkel jij intuïtieve,..
Gepubliceerd: 4 dagen geleden
Referentie nr:#BA2108007

Leerling installatietechnicus - Limburg

Werkgever:Intergarde
Locatie:Limburg
Samen met een ervaren Installatietechnicus zorg je voor een correcte installatie van brandmeldinstallaties, beveiligings-, toegangscontrole-..
Gepubliceerd: 18-05-2022
Referentie nr:#BA2108354

Engineer, Operation Excellence - Geleen

Werkgever:Sabic
Locatie:Geleen
Driving the manufacturing excellence vision with the objective of fostering continual improvement in site culture and value drivers across the site.
Gepubliceerd: 17-05-2022
Referentie nr:#BAG2107557

Operator (it), Hydrotreater (Olefins 4) - Geleen

Werkgever:Sabic
Locatie:Geleen
Ben jij geïnteresseerd in techniek en heb je altijd al willen werken in een van de uitdagende en complexe fabrieken op het Chemelot terrein?
Gepubliceerd: 17-05-2022
Referentie nr:#BAG2107559

Engineer, Maintenance Excellence - Geleen

Werkgever:Sabic
Locatie:Geleen
The Sr. Analyst Maintenance Excellence is one of (future) six employees to report to the WFD&CI manager.
Gepubliceerd: 17-05-2022
Referentie nr:#BAG2107556

Operator (it), Operations PP - Geleen

Werkgever:Sabic
Locatie:Geleen
Ben jij geïnteresseerd in techniek en heb je altijd al willen werken in een van de uitdagende en complexe fabrieken op het Chemelot terrein?
Gepubliceerd: 17-05-2022
Referentie nr:#BAG2107560

Operator (it), Operations PP - Geleen

Werkgever:Sabic
Locatie:Geleen
Ben jij geïnteresseerd in techniek en heb je altijd al willen werken in een van de uitdagende en complexe fabrieken op het Chemelot terrein?
Gepubliceerd: 17-05-2022
Referentie nr:#BAG2107561

Product Owner Digital Propositions & IoT - Sittard

Werkgever:Boels Rental
Locatie:Sittard
Als Product Owner bouw je mee aan de digitale toekomst van Boels. Je focus ligt op de (door)ontwikkeling van een aantal van onze websites.
Gepubliceerd: 17-05-2022
Referentie nr:#BAG2107601

Functioneel beheerder geo - Sittard

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Locatie:Sittard
Functioneel beheerder geo, HBO ICT vacature bij Gemeente Sittard-Geleen in Sittard.
Gepubliceerd: 14-05-2022
Referentie nr:#BA2107613

Netwerkbeheerder infrastructuur services (36 upw) - Sittard-Geleen, Heerlen

Werkgever:Zuyderland
Locatie:Sittard-Geleen, Heerlen
Je bent communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk), overtuigend, analytisch, initiatiefrijk, vaardig in plannen en organiseren.
Gepubliceerd: 10-05-2022
Referentie nr:#BA2107664

Werken in de automatisering en ICT

De wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal. Bedrijven gaan mee met de trend en passen zich aan. Hierdoor neemt de vraag naar automatisering en ICT professionals sterk toe, uiteenlopend van het beheren van het netwerk tot het ontwikkelen van compleet nieuwe software.

Het vakgebied is in het algemeen onder te verdelen twee categorieën.

ICT

Deze branche gaat over telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Het ontwikkelen en beheren van systemen, databanken en netwerken zijn taken die hieronder vallen. Wanneer je gaat werken in de ICT kan het ook zijn dat je je bezig houdt met het schrijven van nieuwe administratieve software. De sector wordt vaak als volgt ingedeeld:

  • Hardware
  • De producten die tot deze categorie behoren zijn onder andere desk- en laptops, beeldschermen en tablets. Je kunt aan de slag als hardware engineer die computeronderdelen ontwerpt, maar ook een systeembeheerder valt onder het hardware werkveld. In die functie ben je verantwoordelijk voor het beheer van de ICT-omgeving binnen een organisatie.

  • Software
  • Software bestaat uit computerprogramma’s met bijbehorende data. Beroepen die zich bezighouden met software zorgen er veelal voor dat ze codes ontwikkelen om middels software de hardware aan te sturen, bijvoorbeeld een software engineer of web developer.

  • Diensten
  • Dit zijn bedrijven die andere organisaties ondersteunen bij het gebruiken van software en hardware toepassingen. Telecomspelers behoren ook tot deze categorie, bedrijven zoals VodafoneZiggo.

Automatisering

Automatisering komt veel voor in de procesindustrie en techniek. Mensen worden vervangen door machines en computers wat vaak resulteert in een snelle en grote productie. Door de komst van deze machines krijgt het personeel nieuwe taken toegewezen. Zij opereren als productiemedewerker of operator en voeren ondersteunende werkzaamheden uit. Je kunt binnen deze branche aan functies denken zoals software-engineer, programmeur, en besturingstechnicus.

Opleidingen

Er zijn veel opleidingen in Sittard en Limburg op alle niveaus die je klaarstomen voor een baan in deze bruisende sector. Gilde Opleidingen en het Vista College hebben verschillende MBO opleidingen. Voor een opleiding op HBO niveau kun je terecht bij Fontys Hogeschool of Hogeschool Zuyd. Hier wordt je breed opgeleid tot algemeen inzetbare ICT’er. Op de universiteiten in Heerlen en Maastricht kun je opleidingen vinden zoals software engineering, informatica en Data Science and Knowledge Engineering.

Bedrijven uit onze vacaturebank

Limburg kent ook een rijke collectie aan bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Naast gespecialiseerde dienstverleners zijn er ook andere bedrijven waar je aan de slag kunt, denk aan banken, scholen, verzekeraars en ziekenhuizen. Enkele grote namen zijn VodafoneZiggo, Accenture, Ilionx en DSM.

Automatisering & ICT vacatures in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Sabic
VDL Groep
Intergarde & Polygarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
We are Pentair!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils