Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/Yf0ThHNqvygaO-La.jpg
De grootste vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YgUlvMSsOcOafomu.jpg
Jouw zoektocht begint bij Banenrijklimburg!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

ICT vacatures in Roermond

Ben jij op zoek naar vacatures in de ICT? Banenrijklimburg heeft een actueel overzicht van alle ICT vacatures in Roermond.

Junior IT auditor Roermond - Herten

Werkgever:Koenen en Co
Locatie:Herten
Als IT auditor ga je direct zelfstandig of met collega's aan de slag bij onze klanten voor diverse soorten advies- en auditopdrachten
Gepubliceerd: 17-05-2022
Referentie nr:#BAG2108407

Leerling installatietechnicus - Limburg

Werkgever:Intergarde
Locatie:Limburg
Samen met een ervaren Installatietechnicus zorg je voor een correcte installatie van brandmeldinstallaties, beveiligings-, toegangscontrole-..
Gepubliceerd: 18-05-2022
Referentie nr:#BA2108354

Functioneel beheerder (24-36 uren) - Horn

Werkgever:Ciro
Locatie:Horn
Als functioneel beheerder binnen Ciro ben je een van onze professionals binnen de stafafdeling. In Ciro zien we de patiënt als specialist van zijn eigen leven. Je werkt met de zorgprofessionals...
Gepubliceerd: 17-05-2022
Referentie nr:#BAG2048948

CNC Frezer / Programmeur - Swalmen

Werkgever:VDL Konings
Locatie:Swalmen
Cnc frezer / programmeur, MBO ICT vacature bij VDL Konings in Swalmen.
Gepubliceerd: 14-05-2022
Referentie nr:#BA2107583

Medior IT Auditor - Herten

Werkgever:Koenen en Co
Locatie:Herten
Medior it auditor roermond, WO ICT vacature bij Koenen en Co in Herten.
Gepubliceerd: 11-05-2022
Referentie nr:#BA2108391

Stage: Onderzoek kleinschalige maatregelen waterkwaliteit - Roermond

Werkgever:Waterschap Limburg
Locatie:Roermond
In deze stage ga je aan de slag met een praktisch onderzoek naar kleinschalige maatregelen voor de waterkwaliteit in landelijk gebied en agrarische sector.
Gepubliceerd: 15-04-2022
Referentie nr:#BA2107891

Werken in de automatisering en ICT

Ontwikkelingen zorgen ervoor dat onze wereld meer digitaal wordt. Organisaties spelen daarop in en gaan mee met de trend. Hierdoor neemt de vraag naar automatisering en ICT professionals sterk toe, uiteenlopend van het beheren van het netwerk tot het ontwikkelen van compleet nieuwe software.

Het vakgebied is onder te verdelen twee categorieën.

ICT

ICT betekent informatie- en communicatietechnologie. Deze branche gaat over telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Het ontwikkelen en beheren van systemen, databanken en netwerken zijn taken die hieronder vallen. Wanneer je gaat werken in deze branche kan ook het schrijven van nieuwe administratieve software tot je pakket behoren. De sector wordt vaak als volgt ingedeeld:

  • Hardware
  • De producten die bij de categorie hardware horen zijn onder andere desk- en laptops, beeldschermen en tablets. Je kunt aan de slag als hardware engineer die computeronderdelen ontwerpt, maar ook een systeembeheerder valt onder het hardware werkveld. In die functie ben je verantwoordelijk voor het beheer van de ICT-omgeving binnen de organisatie.

  • Software
  • Software bestaat uit computerprogramma’s met bijbehorende data. Beroepen die zich bezighouden met software zorgen er veelal voor dat ze codes ontwikkelen om middels software de hardware aan te sturen, bijvoorbeeld een software engineer of web developer.

  • Diensten
  • Dit zijn bedrijven die anderen ondersteunen bij het gebruiken van software en hardware toepassingen. Telecomspelers behoren ook tot deze categorie, bedrijven zoals VodafoneZiggo.

Automatisering

Automatisering komt veel voor in de procesindustrie en techniek. Menselijke handelingen worden vervangen door machines en computers wat vaak resulteert in een snelle en grote productie. Door de komst van deze machines krijgt het personeel nieuwe taken toegewezen. Zij opereren als productiemedewerker of operator en voeren ondersteunende werkzaamheden uit. Je kunt binnen deze branche aan functies denken zoals software-engineer, programmeur, en besturingstechnicus.

Opleidingen

Er zijn veel opleidingen in Roermond en Limburg op alle niveaus die je klaarstomen voor een baan in deze bruisende sector. Gilde Opleidingen en het Vista College hebben verschillende MBO opleidingen. Voor een opleiding op HBO niveau kun je terecht bij Fontys Hogeschool of Hogeschool Zuyd. Hier wordt je breed opgeleid tot algemeen inzetbare IT’er. Op de universiteiten in Heerlen en Maastricht kun je opleidingen vinden zoals software engineering, informatica en Data Science and Knowledge Engineering.

Bedrijven uit onze vacaturebank

Limburg kent ook een rijke collectie aan bedrijven die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Naast gespecialiseerde dienstverleners zijn er ook andere bedrijven waar je aan de slag kunt, denk aan banken, scholen, verzekeraars en ziekenhuizen. Enkele grote namen zijn VodafoneZiggo, Accenture, Ilionx en DSM.

Automatisering & ICT vacatures in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Sabic
VDL Groep
Intergarde & Polygarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
We are Pentair!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils