Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YAgnZZlz6MSfUsIB.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

HR Human Resources en Juridische vacatures in Roermond

Adviseur productierechten/Agrarisch makelaar - Roermond

Werkgever:Arvalis
Locatie:Roermond
Heb je affiniteit met de agrarische sector en heb je passie voor handel en advies?
Gepubliceerd: 02-06-2021
Referentie nr:#BAG1817982

Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu - Roermond

Werkgever:Arvalis
Locatie:Roermond
Als adviseur ruimtelijke ordening en milieu begeleid je ondernemers en ondersteun je hen in het realiseren van hun ambities en plannen
Gepubliceerd: 02-06-2021
Referentie nr:#BA1817980

Recruiter - Maastricht Roermond Venlo

Werkgever:Koenen en Co
Locatie:Maastricht Roermond Venlo
Als adviseur executive search ben je een netwerker die resultaat ziet in het verbinden van de klanten met potentiële nieuwe medewerkers.
Gepubliceerd: 15-05-2021
Referentie nr:#BA1832321

HR experts voor diverse relaties - Limburg

Werkgever:Koenen en Co
Locatie:Limburg
Ben jij al enkele jaren werkzaam als HR professional? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Gepubliceerd: 15-05-2021
Referentie nr:#BA1832311

Werken op het gebied van HR en juridische zaken

Wanneer je werkt in dit vakgebied ben je verantwoordelijk voor de processen om de organisatie en het personeel verder te ontwikkelen. Het is een erg breed gebied dus voor een beter overzicht zijn de volgende afdelingen te onderscheiden.

Personeel en organisatie

Deze afdeling houdt zich voornamelijk bezig met uitvoerende taken. Ze nemen de uitvoering van het personeelsbeleid van de organisatie voor hun rekening. Ze beheren de personeelsinformatie en regelen de werving en selectie van nieuw personeel. Assisterende taken zoals secretariële werkzaamheden behoren tot het pakket van een medewerker op de P&O afdeling. Je assisteert ook bij de introductie van nieuwe werknemers, beoordelingen en loopboonontwikkeling.

Als adviseur geef je adviezen en ondersteun je de directie en het management. De belangrijkste taken hier bestaan uit het verzamelen van informatie, het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en het opstellen van het personeelsbeleid.

De manager op de P&O afdeling is verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling. Het opstellen van een jaarplan en een strategisch beleidsplan bedenken horen ook tot taken die de manager uitvoert.

Human Resource

De HR afdeling verschilt van de P&O afdeling. Personeelszaken is over het algemeen meer uitvoerend, terwijl HR meer strategisch van aard is. Hierbij zijn managers verantwoordelijk voor het management van de resources. Afhankelijk van de bedrijfsstrategie, wordt er geadviseerd over de te voeren personeelsstrategie. Human Resource adviseurs hebben de taak de juiste link te leggen tussen de strategische plannen van de organisatie en het operationele personeelsbeleid. Deze houdt toezicht op de cultuur van de organisatie en waarborgt de naleving van arbeidsvoorschriften.

Zij worden hierbij ondersteund door een HR assistent(e). Zij zijn het aanspreekpunt voor medewerkers en het management en dienen snel cijfers op te kunnen leveren die nodig zijn voor de kwartaalbespreking.

Juridisch

Om de samenleving goed te laten functioneren is een goed rechtssysteem nodig. Mensen in de juridische sector houden dit rechtssysteem omhoog. Dit wordt gedaan in diverse richtingen zoals privaatrecht, strafrecht, belastingrecht en bestuursrecht. Het vak is verweven in alle lagen van de samenleving. Juridische hulp wordt niet alleen verleend in spraakmakende strafzaken, maar als je gaat scheiden bijvoorbeeld, heb je al juridische hulp nodig. Je kunt aan de slag gaan als advocaat of rechter, maar ook als schuldhulpverlener, notaris of juridisch medewerker.

Opleidingen en werkgevers in de regio

Vele opleidingen geven je toegang tot dit vakgebied. In Roermond vind je MBO opleidingen tot juridisch-administratief dienstverlener of als medewerker human resource management. Voor opleidingen op HBO of WO niveau zijn er instellingen te vinden in de rest van Limburg.

Onze vacaturebank heeft een groot aanbod van potentiële werkgevers in ons bedrijvennetwerk. Voor HR kun je terecht bij detacheringsbureaus of werving en selectie bedrijven. In de juridische sector kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een advocatenkantoor. Naast deze specifieke bedrijven, zijn bovengenoemde taken ook uit te voeren bij een organisatie zelf op de specifieke afdeling daarvoor.

HR en juridische functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Roermond en de rest van Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
IIC Group Investors in Care
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!