Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/YUB76vpqI4eSOVD5.jpg
De vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YUHWl8kGykj2XTvt.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

/_images_upload/YUB6dc_qNwMoDZKh.jpg
Maak jezelf een baan rijker!

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Beleid en management of directie vacatures in Limburg

Teamleider AOA - Roermond

Werkgever:Laurentius Ziekenhuis
Locatie:Roermond
Als teamleider geef je leiding aan de medewerkers van de acute opname afdeling bestaande uit circa 25 medewerkers. Hierbij heb je een cruciale..
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA1916233

Rayonmanager Leisure - Weert

Werkgever:CSU Cleaning Services
Locatie:Weert
Als Rayonmanager ben jij verantwoordelijk voor de dienstverlening voor diverse Roompot vakantieparken in de regio.
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BAG1916227

Junior Hotelmanager - Mechelen

Werkgever:Saillant Hotel Brull
Locatie:Mechelen
Wil jij in alle afdelingen van een hotel werken en leidinggeven combineren met meewerken? Til jij gastvrijheid naar een hoger niveau en beschik je over de nodige skills om een leuk team aan te...
Gepubliceerd: 23-09-2021
Referentie nr:#BAG1874778

Processpecialist Real Estate Support - Sittard

Werkgever:Boels Rental
Locatie:Sittard
Met jouw kennis en ervaring implementeer je de procesverbeteringen, waarbij je op natuurlijke wijze draagvlak creëert en zorgt dat jouw..
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BA1916792

Teamleider Grondbank/Deponie/Overslag (M/V) 1 fte - Landgraaf/Montfort

Werkgever:Attero
Locatie:Landgraaf/Montfort
Wij zoeken voor ons bedrijfsonderdeel Mineraal Limburg iemand met een ervarings-, en/of opleidingsachtergrond MBO Infra voor de functie van teamleider Mineraal met specialisatie Grondbank en Deponie.
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BAG1909318

Teamleader - Venlo

Werkgever:Bleckmann Fashion & Lifestyle Logistics
Locatie:Venlo
Bleckmann is de marktleider in Supply Chain Management (SCM) diensten voor de mode- en lifestyle-merken. Bleckmann, opgericht in 1862, is geëvolueerd van een transportbedrijf naar een leverancier...
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BAG1900827

Head of Inspections and Material Engineering - Sittard

Werkgever:Stamicarbon
Locatie:Sittard
Find the correct balance between time pressure imposed on a project and business needs, quality and safety.
Gepubliceerd: vandaag
Referentie nr:#BAG1891606

Project Manager - Maastricht

Werkgever:DHL Finance Services
Locatie:Maastricht
Als project manager is je voornaamste doel het succesvol opleveren van projecten binnen budget, tijdslijnen en kwaliteitseisen. Hierbij voldoe je aan de behoefte en doelstellingen van je interne...
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BAG1916223

Project Engineer - Roermond

Werkgever:Euramax
Locatie:Roermond
Project engineer, HBO management vacature bij Euramax in Roermond.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1916253

Coördinator | Teamleider Beveiliging regio Venlo - Venlo

Werkgever:Intergarde
Locatie:Venlo
Als Coördinator / Teamleider Beveiliging stuur jij de dagelijkse gang van zaken aan binnen jouw eigen team bij onze toonaangevende klant...
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1916269

Teamleider - Venray

Werkgever:Janssen Raedts Ontwikkeling
Locatie:Venray
Teamleider, HBO management vacature bij Janssen Raedts Ontwikkeling in Venray.
Gepubliceerd: gisteren
Referentie nr:#BA1916256

Werken in beleid, management en directie


Werken in de top van organisaties doe je middels beleid, management of directiefuncties. Het gaat om mensen die een doorslaggevende rol hebben binnen de gehele bedrijfsvoering. Het zijn banen waarbij je aan het roer staat van een bedrijf en veel verantwoordelijkheid hebt. De te varen koers wordt hier in grote lijnen uitgezet en aangestuurd door de directie. Het vakgebied is te verdelen in een aantal onderdelen waarbij beleid, management en directie de belangrijkste zijn.

Werken in directie


De directie zijn alle directeursfuncties in een organisatie en bestaat uit directeurs of directrices. Deze directiefuncties hebben de leiding over een organisatie, bedrijf, dienst of afdeling. Zo geven ze bijvoorbeeld leiding aan een industriële onderneming, ziekenhuis of school. Veel voorkomende directie vacatures zijn onder andere algemeen directeur, financieel directeur, operationeel directeur of schooldirecteur. De directeur van een organisatie wordt tegenwoordig vaak ook vernoemd naar de Engelstalige variant CEO ofwel chief executive officer. De bekendste afgevaardigde van de directie is de algemeen directeur. Deze is eindverantwoordelijke binnen het bestuur van de organisatie. Om deze reden dienen deze mensen dan ook vaak het veld te ruimen als de resultaten verwijtbaar tegenvallen. De rol van de algemeen directeur kan verschillen per bedrijfsvorm. Bij de ene organisatie is er alleen een uitvoerend bestuur en bij ander ook een dagelijks bestuur. In dit laatste geval wordt het een directie of raad van bestuurd genoemd die samenkomt om strategische beslissingen te nemen. Algemeen directeur vacatures zijn er bij veel organisaties, maar mensen met een grote ambitie gaan natuurlijk voor de grootste werkgevers als Rockwool, Rabobank, DSM of VDL Nedcar.

De financieel directeur is verantwoordelijk voor de financiële zaken en wordt vaak gezien als de op één na hoogste functie in de directie. Veel mensen met een baan als financieel directeur zijn gekwalificeerde boekhouders, accountants of controller met een Master of Business Administration. Vanuit het Engels wordt deze functie ook wel CFO oftewel Chief Financial Officer genoemd. Ook voor financieel directeur zijn er veel vacatures. Zo kun je bij grote spelers op de Limburgse arbeidsmarkt aan de slag zoals Hago in Heerlen, DPA in Maastricht-Airport of bij Sitech gelegen op Chemelot nabij Geleen. De CCO (Chief commercial officer), ook wel commercieel directeur, heeft de leiding over de commerciële kant van een organisatie. De functie komt weinig voor in Nederlandse besturen, maar deze directie banen zijn wel te vinden bij bijvoorbeeld SABIC in Sittard, WSP Parkstad, Mediahuis Limbug te Sittard of bij Océ in Venlo.

Werken in management

Management is het Engelse woord voor bedrijfsvoering ofwel het besturen van een onderneming of organisatie. Het management heeft als doel om ondernemingsdoelstellingen te formuleren en bereiken. Hierbij zijn strategie, financieel beheer marketing en innovatie belangrijke begrippen. Het collectief dat belast is met deze taak noemt ment het MT of voluit geschreven managementteam. Dit team vorm de leiding van de organisatie en alle disciplines zijn hierin met een of meerdere leden vertegenwoordigd. Een manager verschilt van een directeur aangezien deze niet per definitie een leidinggevende is en ook een discipline kan vertegenwoordigen. Een directeur heeft vaak een groep uitvoerende medewerkers en managers onder zich. Een managementteam bestaat bijvoorbeeld uit operationeel manager, financieel manager, sales manager, marketing manager, HR manager, inkoop manager en ICT manager. Echter kan dit in elke organisatie verschillen. Zo zijn er ook andere minder voorkomende managers als een plantmanager, manager algemene zaken, export manager, frontoffice manager, communicatie manager of manager engineering. Verder is er ook een verschil tussen midden- of hoger kader managers.

Middenkader zijn meestal leidinggevenden op MBO niveau die midden in de hiërarchie zich bezighouden met het aansturen van het uitvoerend personeel. Het zijn de schakels tussen de strategie en het beleid van het hoger management dat op HBO/WO niveau opereert. Als we kijken naar de management vacatures in Limburg dan zijn deze er veel voor financieel managers. In de rol stuur je de afdeling financiële administratie aan bij middelgrote en grote bedrijven. Deze rol kun je bijvoorbeeld vertolken bij Polygarde, een beveiligingsdienst uit Maastricht of bij Levanto groep waar ze ondersteuning bieden op het vlak van Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Opvang in Zuid- en Midden- Limburg. Een andere veelvoorkomende functie is de sales manager, welke leiding geeft aan het verkoopteam. Ook deze rol kun je vervullen bij grote Limburgse bedrijven als APG in Heerlen of Roda JC Kerkrade. Het laatste voorbeeld van een management baan is de marketing manager. In deze functie heb je de leiding over de marketingafdeling binnen een organisatie, analyseer je de wensen en behoeften van (potentiële) klanten en stemt hier vervolgens de marketingactiviteiten op af. Mogelijke Limburgse werkgevers voor deze rol zijn OCI Nitrogen in Geleen of WML te Maastricht.

Werken in beleid


Het laatste onderdeel van het vakgebied is het beleid. Beleid is het stellen van doelen, middelen en een tijdpad die op elkaar aansluiten. Hiermee geef je een organisatie richting in het realiseren van de eerder gestelde primaire doelstellingen. Het belangrijkste is dan ook hoe en met welke middelen deze doelen binnen een gestelde periode worden behaald. Beleid komt voor in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Beleid hangt nauw samen met bestuur, wat juist duidt op het toezien van de naleving van het beleid. Het bestuurt ziet erop toe dat de doelen van de organisatie of stichting worden behaald. Er zijn dan ook bestuursfuncties bij verenigingen of bedrijven. Meestal zijn er vacatures als voorzitter, secretaris, penningmeester en vicevoorzitter. Bij sommige organisaties zijn er nog andere bestuursfuncties. Andere bestuurs- en beleidsfuncties zijn bestuursfunctie onderwijs, adviseur bestuur en bedrijfsvoering, directeur scholengemeenschap, beleidsmedewerker gemeente en lid algemeen bestuur stichting. Een bekend bestuursorgaan is de raad van bestuur. Dit is het leidinggevende orgaan van een organisatie wat vaak op treedt als vertegenwoordiger. De raad is te vinden bij zowel non profit organisaties als Koraal Groep of GGD Zuid-Limburg als bij profit organisaties als Vebego of SAPPI.

Opleidingen voor management en beleid

Op MBO niveau kun je in Limburg veelal opleidingen vinden die gericht zijn op ondernemers of middenkader leidinggevenden functies. Bij het Citaverde college hebben ze opleidingen om bedrijfsleider te worden in o.a. dierverzorging, paardensport of de bloemindustrie. Daarnaast hebben ze hier ook een specialisatie opleiding niveau 4 Leidinggevende team / afdeling / project. Bij Gilde Opleidingen zijn er ook management opleidingen zoals manager bouw & infra, manager horeca, leidinggevende leisure, leidinggevende travel, vestigingsmanager groothandel en manager transport en logistiek. Daarbij zijn er opleidingen gericht op alle mogelijke vakgebieden als retail middels de opleiding retailmanager en sales door middel van assistent manager internationale handel. Bij de laatste MBO opleider Vista College bieden ze verspreidt over de locaties Heerlen, Sittard en Maastricht verschillende management opleidingen aan. Zo kun je je hier laten opleiden tot salonmanager haarverzorging, facilitair leidinggevende of logistiek teamleider. Ook hier zijn een aantal retail opleidingen in de vorm van vestigingsmanager groothandel, manager retail en Assistent manager internationale handel. Op toersime vlak worden hier een tweetal opleidingen aangeboden te weten Leidinggevende Leisure & Hospitality en Leidinggevende Travel & Hospitality.

HBO Management opleiding

Er zijn veel HBO opleidingen gericht op management in Limburg. HAS Hogeschool biedt de specifieke opleiding Business management in agriculture & food aan in Venlo. Fontys Hogeschool en Zuyd Hogeschool hebben allebei de opleiding commerciële economie in hun assortiment. Dit is een ideale opstap voor beroepen als: marketing manager, sales manager, product manager, marktonderzoeker. Ook kun je aan de slag gaan als export manager, accountmanager, marketingcommunicatie manager of zelfstandig ondernemer. De opleiding international businesswordt ook bij zowel Zuyd Hogeschool als Fontys aangeboden. Bij deze brede opleiding word je gevormd tot een zelfstandig manager met kennis van verschillende vakgebieden; van marketing tot management, van human resource management tot accounting. Een specifieke management opleiding gericht op de verswereld kun je volgen bij Fontys te Venlo. Logistics Management - International Fresh Business Management zorgt ervoor dat je een brede basis hebt m.b.t. logistiek en marketing. Zuyd Hogeschool heeft juist weer de mogelijkheid op een management specialisatie in het Facility management. Het is een brede opleiding die je een uitstekende opstap geeft voor een functie als facility manager of event manager.

Hotel Management opleiding

Een ander vakgebied waarin je je bij Zuyd Hogeschool kunt laten opleiden is de hotellerie door middel van de opleiding hotel management in Maastricht. Uiteraard zijn er ook algemenere management opleidingen in Limburg zoals Business studies van Zuyd Hogeschool in Sittard. De opleiding Business Studies (voorheen People and Business Management) zorgt ervoor dat jij later aan de slag kunt als business manager met oog voor personeel. Commercieel management leert je hoe je producten en diensten afstemt op de wensen van de klant en hoe je opvalt tussen de concurrentie. Ideaal voor als je later aan de slag wil als marketing manager of sales manager.

Beleid opleidingen
Bij Maastricht University en Open Universiteit zijn er veel opleidingen die je klaar stomen voor een management vacature op WO niveau. Universiteit Maastricht heeft een aantal specifieke management opleidingen als Health Food Innovation Management, Healthcare Policy, Innovation and Management en Learning and Development in Organisations. Verder wordt vanuit Venlo de opleiding Global Supply Chain Management and Change aangeboden. Voor een latere carrière in het supply chain management of in de logistiek is dit een goede opstap. De masteropleiding International Business omvat alle aspecten van de internationale handel. Zo zijn er specificaties in informatiemanagement, entrepreneurship, marketing, management, change and consultancy en supplychain management. Aan de slag gaan in het bestuur van een overheidsinstelling kan via de master Governance and Leadership in European Public Health. Bij Open Universtiteit Heerlen kun je op management niveau je opleiding volgen op het vlak van ICT. Zo zijn er de opleidingen Master Business Process Management and IT en Master Computer Science. Met beide opleidingen kun je later aan de slag als bijvoorbeeld ICT manager of informatiemanager. De master management maakt je klaar voor de volgende stap in je managementloopbaan. Deelgebieden van management, zoals marketing, HRM of financieel management komen allemaal aan bod. Na het afronden van deze opleiding kun je een baan vinden als manager in lijn/staf of general management. Management opleidingen genoeg in Limburg en dat is ook nodig om aan het grote aantal management en directie vacatures te voldoen.

Bedrijven met veel vacatures


Werken in het management of directie kan op veel verschillende manieren. Als directeur, in het hoger kader als manager of in het middenkader. Hieronder 10 grote Limburgse organisaties waar niet alleen veel management vacatures zijn op MBO, HBO en WO niveau, maar ook functies in het beleid en bestuur.

 • Gemeente Maastricht
 • Gemeente Roermond
 • Gemeente Venlo
 • Gemeente Weert
 • Gemeente Heerlen
 • Gemeente Sittard
 • Gemeente Venray
 • Vebego
 • Boels
 • Medtronic

Beroepen voor management en beleid

Werken in het management en directeur kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Zo heb je de directie, het management en de middenkader leidinggevenden. Verder zijn er ook beleid- en bestuur medewerkers. Hieronder 10 veelvoorkomende vacatures in het management en directie om de keuze makkelijker te maken.

 • Algemeen directeur
 • Financieel directeur
 • Commercieel directeur
 • Beleidsmedewerker
 • Marketing manager
 • HR manager
 • Project manager
 • Facilitair manager
 • Sales manager
 • Supply chain manager

Directie, management en beleidsvacatures in regio Limburg
Opzoek naar beleidsvacatures in een regio meer bij u in de buurt? Kijk hieronder voor een lijst met alle beleid en management functies in de omliggende regio op Banenrijklimburg:

 • Beleid, management en directie in Zuid-Limburg
 • Beleid, management en directie in Midden-Limburg
 • Beleid, management en directie in Noord-Limburg
 • Beleid, management en directie in Brabant
 • Beleid, management en directie in Gelderland (GD)
 • Beleid, management en directie in Maastricht
 • Beleid, management en directie in Heerlen Kerkrade
 • Beleid, management en directie in Sittard
 • Beleid, management en directie in Roermond
 • Beleid, Management en directie vacatures in Weert
 • Beleid, management en directie in Venlo
 • Beleid, management en directie in Venray
Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
IIC Group Investors in Care
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!