Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-10-2018

Zzp’ers vinden hun werk gevarieerder dan werknemers


Variatie in het werk is één van de aspecten die de kwaliteit van werk beïnvloeden Zelfstandig ondernemers zonder personeel vinden hun werk vaker gevarieerd dan werknemers. Mensen die gevarieerd werk doen zijn tevredener over het werk. Dat blijkt uit nieuwe analyses van TNO en CBS op basis van de Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA) en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA).

Ruim 80 % van de zelfstandig ondernemers zonder personeel vindt het werk gevarieerd. Bij de vaste werknemers vindt 70% dat. En bij werknemers met een flexibele arbeidsrelatie is dit iets meer dan de helft.
Ook bij andere vragen die te maken hebben met variatie in het werk verschillen de antwoorden van ondernemers zonder personeel en werknemers. Zo geven de ondernemers relatief vaak aan dat het voor hun werk noodzakelijk is dat ze nieuwe dingen leren en dat het werk creativiteit vereist.
Variatie in het werk is één van de aspecten die de kwaliteit van werk beïnvloeden. Andere factoren zijn autonomie, werkdruk, lichamelijke belasting, inkomen en werkzekerheid.

Bron CBS
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?