Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
13-04-2018

Zuyd Hogeschool introduceert 120 meisjes in werelden van techniek

De technische, bèta en ICT-opleidingen van Zuyd Hogeschool openden tijdens Girlsday 2018 op 12 april hun deuren voor 120 meisjes van het Charlemagne College uit Landgraaf en het Connect College uit Echt om hen kennis te laten maken met de werelden van de techniek.

Zuyd hoopt hiermee met haar vele technisch georiënteerde opleidingen de meisjes te inspireren en enthousiast te maken voor de technische vakgebieden. Dit is hard nodig, want het percentage vrouwen in technische opleidingen en beroepen is nog steeds onder de maat.

Aan het landelijke evenement Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 350 bèta, technische en ICT-bedrijven verspreid over het hele land. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven, onderwijsinstellingen en technische afdelingen van organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. En de meisjes kunnen kennis maken met de veelheid aan mogelijkheden.

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. Girlsday 2018 wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Bron : Zuyd
.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?