Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
16-04-2021

Zoeken op vaardigheid of ervaring


Van cv-gericht naar competentiegericht

Bij de gemiddelde vacaturetekst lijkt het alsof werkervaring een garantie voor de toekomst is. Maar wat weegt zwaarder bij de selectie van nieuwe collega’s: de opgedane ervaring, of de competenties waarover men beschikt? Zonder oog te hebben voor de gewenste of noodzakelijke competenties blijft de best passende sollicitant buiten beeld.

Steeds meer bedrijven veranderen van CV-gericht werven naar competentiegericht werven. 

Het onderliggende idee van competentiegericht werven is dat je op zoek gaat naar de persoon die bij jouw organisatie past. Hierbij kijk je naar welke competenties iemand van nature heeft en welke vaardigheden hij heeft opgebouwd. Heeft iemand inlevingsvermogen, neemt hij initiatief en werkt hij zelfstandig.

Een goede verkoper kan een uiterst scherpe inkoper blijken en een heftruckchauffeur een prima planner of werkvoorbereider.

Door competentiegericht te werven, ga je op zoek naar mensen die meer in zich hebben dan louter de job uitvoeren. Je krijgt mensen die zich kunnen vinden in de ambities en doelen van het bedrijf, die een match hebben met de cultuur en de waarden van het bedrijf. En dat zorgt er voor dat die medewerkers een andere binding hebben met je bedrijf.
De nieuwe medewerkers, passen beter in de job die ze uitvoeren en als ze de kans krijgen om hun ambities waar te maken, nieuwe vaardigheden te leren en zelfstandigheid te krijgen in hun job, zullen ze minder geneigd zijn om hun geluk elders te zoeken.

Bron : DVO

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?