Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Zo krijg jij meer sollicitaties
Nieuws
12-12-2022

Zo krijg jij 45% meer sollicitaties!

Het Europees Parlement werkt momenteel aan nieuwe wetgeving die werkgevers verplicht om transparant te zijn over hun salaris. Voor sommige banen lijkt deze verplichting niet nodig, zo bevatten bijna alle vacatures voor software engineers salarisgegevens. Uit onderzoek blijkt dat werkgevers die salarisinformatie publiceren in hun vacatures sneller geschikte kandidaten vinden.

Voldoe aan de behoeften van werkzoekenden

Sinds enige tijd zien we steeds meer salarisgegevens in vacatureteksten. In 2020 blijkt dat het 'salaristaboe' in vacatures al is doorbroken, met een forse stijging van 26 procent salarisvermeldingen. Twee jaar later zien we dat de stijging doorzet. Het gemiddelde van salarissen in vacatures ligt aan de 38,4% in 2022.

Bedrijven concurreren op prijs

Dit jaar is er een duidelijk signaal dat instellingen op prijs concurreren. Mogelijks mede door de huidige spanningen op de arbeidsmarkt. Hierdoor zijn veel werkgevers transparanter over het salaris dat een potentiële werknemer mag verwachten. Zo kunnen ze beter inspelen op de wensen van werkzoekenden. Bovendien staat een (goed) salaris vaak hoog in de top 10 pull factoren bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Wat houdt werkgevers tegen om salarisinformatie te delen?

Uit het onderzoek van Indeed is gebleken dat werkgevers vooral geen salarisinformatie communiceren in vacatureteksten omdat ze bang zijn dat ze hierdoor sollicitanten verliezen. Ook vinden sommige werkgevers dat sollicitanten intrinsiek gemotiveerd moeten zijn door de inhoud van de functie, en willen daarom salaris minder belangrijk maken in het totaalpakket.

Communiceer open met de werkzoekende

De data van Indeed laat zien dat partijen die salarisinformatie publiceren in vacatures, juist sneller een geschikte kandidaat hebben gevonden. Werkgevers ontvangen 45 procent meer sollicitaties op een vacature die wel salarisinformatie bevat. Dus open communiceren over salaris is een enorme win/win voor de werkgever en de toekomstige werknemer!

Bron: Jobdigger, HR Praktijk
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?