Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
15-11-2018

Zijn mijn collega's vanaf huis wel echt aan het werk?


Zijn die collega’s die thuiswerken wel echt aan het werk? Meer dan een op de drie werknemers twijfelt daar wel eens aan en denkt dat hun collega’s vanaf huis veel minder hard werken dan op kantoor. Is dat echt zo?

Onderzoek van Acties.nl uitgevoerd door Panelwizard, onder ruim duizend werkende Nederlanders laat zien dat thuiswerkers inderdaad vaker dan hun collega’s op kantoor onder werktijd bezig te zijn met privé-activiteiten (telefoneren, chatten, facebooken etc.): 87 tegenover 75 procent.
Maar dat is niet bij iedereen zo. Thuiswerkende vrouwen laten zich gemiddeld veel minder vaak afleiden (81 procent) onder werktijd door privé-activiteiten dan thuiswerkende mannen (91 procent).

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen zichzelf minder bedreven thuiswerkers vinden dan vrouwen. Zo zegt 60 procent van de mannen dat zij zichzelf productiever vinden wanneer ze thuiswerken, onder vrouwen is dit 67 procent. Ruim een kwart van de mannen zegt thuis sneller afgeleid te zijn dan op kantoor, bijna een verdubbeling van het percentage vrouwen (16 procent).

Van de ondervraagden zegt iets meer dan een kwart dat thuiswerkende collega’s minder goed bereikbaar zijn dan hun collega’s op kantoor. Toch vindt 83 procent van hen dat iemand die thuiswerkt prima even tussendoor een huishoudelijke taak kan uitvoeren, zoals een wasje draaien of het huis stofzuigen.

Bron : www.werken20.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?