Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-02-2018

Zieke werknemer (burn out) neemt zelf ontslag; werkgever moet loon doorbetalen!

Wanneer een werknemer ontslag neemt, eindigt daarmee normaal gesproken het dienstverband. De afwikkeling van het dienstverband geschiedt in de regel probleemloos. Maar soms krijgt de werknemer later spijt van zijn beslissing, en komt daarop terug en vordert vervolgens doorbetaling van het loon.

De laatste tijd zien wij dat in onze praktijk veel bij werknemers die kampen met een burn-out of depressie. Symptomen die gepaard kunnen gaan met een burn-out of depressie zijn bijvoorbeeld een verlies van interesse, een verminderd vermogen tot nadenken etc. Met deze combinatie van symptomen kan het voorkomen dat er beslissingen worden genomen, waarvan de gevolgen niet kunnen worden overzien. Bovendien kan het verlies aan interesse leiden tot onverschilligheid met betrekking tot het nemen van een beslissing.

Vaak realiseren deze werknemers zich achteraf pas wat de consequenties van zo’n ontslagname zijn. Als gevolg van de ontslagname stopt immers de doorbetaling van het loon, en ook het UWV keert dan vaak géén WW-uitkering, noch een Ziektewetuitkering uit.

Niet zelden zal een werknemer in zo’n geval dus zijn ontslag willen vernietigen, en in het verlengde daarvan loondoorbetaling vorderen. Regelmatig wordt hierover geprocedeerd, vaak met succes voor de werknemer.

Meer lezen hierover? Lees dan snel hier verder: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?