Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
10-02-2017

(zieke) grensarbeider - opletten!

(zieke) grensarbeider - opletten!
Steeds meer werknemers wonen in België of Duitsland, terwijl ze in Nederland werken. Complicaties doen zich dan regelmatig voor.

Om een voorbeeld te geven: een Nederlandse werkgever kan in principe in Nederland geen ontbindingsprocedure starten om de werknemer te ontslaan, wanneer de werknemer in het buitenland (bijvoorbeeld Duitsland of België) woont. De Nederlandse kantonrechter is dan in principe niet bevoegd. De Nederlandse werkgever zal dan in principe in het buitenland een ontslagprocedure moeten starten. Deze buitenlandse rechter zal dan naar Nederlands recht moeten beoordelen of de werknemer ontslagen mag worden.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan de re-integratie van een zieke werknemer. De re-integratie van een ‘gewone’ zieke werknemer bezorgt menig werkgever al hoofdpijn. Maar wanneer de zieke werknemer een grensarbeider betreft die in Nederland werkt en in het buitenland woont, wordt de re-integratie zelfs nog gecompliceerder.

In tegenstelling tot een gewone zieke werknemer kan een zieke grensarbeider namelijk niet altijd verplicht worden om het spreekuur van de bedrijfsarts in Nederland te bezoeken. Hierover heeft de rechtbank Overijssel onlangs nog een vonnis gewezen.

Lees meer hierover: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1


 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?