Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
15-06-2017

Zeven tips om je studie met je baan te combinerenEen studie volgen naast je werk vraagt de nodige aanpassingen. Met deze tips wordt de kans van slagen vergroot.

het gezin
Wanneer je weer gaat studeren, zul je tijd moeten besteden aan lessen en zelfstudie. Ga hierover in gesprek met je partner (en kinderen) zodat het voor iedereen helder is dat je hieraan tijd moet besteden. Zorg voor de juiste verwachtingen.

sociale leven
Ga je studie met werk combineren dan zul je minder tijd hebben voor gezellige uitjes of avondjes in de stad. Vertel je vrienden dat je weer studeert en dat je dus wat minder tijd hebt voor leuke dingen. Maar pas op: vrije tijd is nodig om te kunnen ontspannen! Schrap dus niet alle gezelligheid uit je agenda, maar plan het in. 

dagindeling
Maak een goede planning. Want de tijd vliegt zomaar voorbij. Zorg er daarom voor dat je studietijd inplant (en vrije tijd!). Gebruik je studietijd ook echt om te studeren. Kies een studeerplek die speciaal voor jou alleen is, zet je telefoon uit en laat sociale media afgesloten. 

motivatie
Soms is het lastig om gefocust te blijven op je studie. Stel concrete doelen voor jezelf die je kunt halen waardoor je een positief gevoel aan het studeren overhoudt. Bijvoorbeeld ‘vanavond lees ik 10 pagina’s’ in plaats van ‘vanavond verdiep ik me in de lesstof’. En houdt het einddoel voor ogen 

werk
Je ontkomt er niet aan om je baan bij je studie te betrekken. Overleg met je werkgever of je een deel van je studie onder werktijd kunt doen, het zogenoemde studieverlof. Dit is een werkgever niet verplicht, maar het kan wel zorgen voor een gezonde en haalbare verhouding tussen studeren en werken.

Medestudenten
Je zal misschien niet naar elke les kunnen gaan. Daarom is het van belang dat je met je medestudenten contact onderhoudt voor notities, samenvattingen en tips. Meestal bestaan er internetfora of Facebookgroepen waar studenten zulke zaken met elkaar delen.

financiën
Studeren kost geld. Ga je alle kosten zelf betalen, betaalt je werkgever mee of kun je aanspraak maken op subsidieregelingen?

Studiekeuze123

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?