Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
20-10-2017

Zes op de tien mbo’ers zouden dezelfde opleiding doen


Ruim 60 procent van de mbo'ers die een mbo-opleiding afrondden in het schooljaar 2014/’15 zouden achteraf gezien opnieuw voor dezelfde opleiding aan dezelfde school kiezen. De rest, bijna 40 procent, zou het helemaal anders doen als ze daar opnieuw de kans voor kregen. 

Van de mbo’ers die een baan hebben gaf bijna 61 procent aan dat ze weer voor dezelfde opleiding aan dezelfde school zouden kiezen als ze weer moesten kiezen. Onder mbo-gediplomeerden die geen werk hebben, was dat net geen 50 procent.

Van de geslaagde mbo’ers die het onderwijs verlieten en aan het werk zijn, geeft drie kwart aan dat ze een baan op hun eigen niveau of een hoger niveau hebben.

De mbo’ers die werken op hun eigen of een hoger niveau waren meer tevreden over de gevolgde opleiding dan mbo’ers die onder hun niveau werken. Ze zouden vaker opnieuw kiezen voor dezelfde opleiding aan dezelfde school (65 procent) dan mbo’ers die werken onder hun niveau (49 procent).
Gediplomeerden die onder hun niveau werken geven daarentegen vaker aan dat ze achteraf liever een andere opleiding hadden gevolgd of liever helemaal niet hadden gestudeerd.

Bron CBS


Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?