Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
15-12-2017

Wist u dit al over het recht op een second opinion bij een andere bedrijfsarts


De gewijzigde arbeidsomstandighedenwetgeving is inmiddels al bijna een half jaar van kracht. Sindsdien heeft een zieke werknemer het recht om – op kosten van werkgever - een second opinion bij een andere bedrijfsarts aan te vragen, wanneer hij het niet eens is met het oordeel van zijn bedrijfsarts of hieraan twijfelt.

In de gevallen waarin werknemers gebruik maken van hun recht op een second opinion bij een andere bedrijfsarts wordt ons regelmatig de vraag gesteld wie deze andere bedrijfsarts kiest. Ook de vraag hoe daarna de re-integratie moet worden vervolgd, wordt ons regelmatig gesteld.

Het is voor werkgevers belangrijk om zich goed van alle (nieuwe) verplichtingen bewust te zijn, en ervoor te zorgen dat deze goed in het basiscontract vastgelegd zijn en daaraan ook uitvoering wordt gegeven. Want anders kan de Inspectie SZW dit als een overtreding kwalificeren, ter zake waarvan een bestuurlijke boete aan de werkgever kan worden opgelegd.

Daarom besteden we dit keer aandacht aan het thema ‘second opinion bij een andere bedrijfsarts’. Lees hier verder: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?