Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
05-05-2023

Wil jij weten of je meer vakantiegeld krijgt?

Dit jaar krijgen werknemers met een brutomaandloon tot 3.000 euro iets meer vakantiegeld, terwijl hogere inkomens er juist op achteruit gaan...

In mei of juni ontvangen veel werknemers vakantiegeld als extraatje voor de vakantieperiode. Het bedrag komt overeen met 8% van het jaarsalaris en is in feite een extra maandsalaris. Werkgevers sparen het geld op om hun werknemers de mogelijkheid te geven om een vakantie te kunnen betalen.

Dit jaar krijgt een werknemer met een bruto maandloon van 1.000 euro netto 15 euro extra vakantiegeld. Bij een bruto maandloon van 1.250 euro wordt er 18 euro extra gestort.

Werknemers met een modaal maandsalaris (3.086 euro) krijgen dit jaar 18 euro minder vakantiegeld dan vorig jaar. Voor werknemers die twee keer modaal verdienen, daalt het vakantiegeld met 39 euro. Mensen die drie keer modaal verdienen, ontvangen 579 euro minder dan in het voorgaande jaar.

Wil jij jouw vakantie gebruiken om een nieuwe uitdaging te zoeken? Banenrijklimburg publiceert iedere dag nieuwe vacatures bij jou in de buurt!

Bron: NU.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?