Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
14-03-2016

Werving en selectie van personeel in Limburg: optimale kennis over selectievragen is cruciaal

U wilt graag topkandidaten werven en selecteren in Limburg voor een belangrijke functie binnen uw bedrijf. Tijdens het selecteren van de juiste kandidaat die van toegevoegde waarde is voor uw bedrijf, is het uiterst belangrijk dat u optimale kennis heeft over selectievragen. Op deze manier kunt u toetsen of de kandidaat daadwerkelijk de competenties bezit die u zoekt. U verkleint zo het afbreukrisico. Kortom: u selecteert de juiste kandidaat voor de functie, uw bedrijf én de toekomst.

Maak de gevraagde competenties SMART
Het wervings –en selectieproces snel, efficiënt en succesvol afronden, dat is het doel. Begin met stap 1 is: Maak gevraagde competenties meetbaar. Hierdoor kunt u de competenties bevragen en beoordelen in een selectiegesprek. Het is namelijk niet altijd geheel duidelijk wat een bedrijf met een competentie precies bedoeld. Marjo Louwers, auteur van het boek ‘’HEBBES! 600 competentiegerichte selectievragen’’, legt uit hoe u ervoor kunt zorgen dat de competenties goed en eenduidig meetbaar worden. Hoe specifieker, hoe beter: met de SMART-termen (M. Louwers, HEBBES! 600 competentiegerichte selectievragen):

Specifiek       Wat is het concrete gedrag dat u verwacht?
Meetbaar      Hoe kunt u dat gedrag meten op grond van eerder vertoond gedrag? Verwacht u dit gedrag direct of mag iemand zich hierin ontwikkelen en hoe meet u de vorderingen?
Acceptabel   Is deze competentie haalbaar voor sollicitanten, gekeken naar het vereiste opleidingsniveau en de vereiste ervaring?
Realistisch    Is de competentie realistisch vanuit het oogpunt van de organisatie/functie-inhoud?
Traceerbaar Competenties staan nooit op zichzelf. Is de competentie af te leiden van taken en resultaatgebieden van de organisatie/functie?

De juiste selectievragen
Gaat u voor kwaliteit tijdens de werving en selectie van personeel in Limburg? Marjo Louwers, auteur van het boek ‘’HEBBES! 600 competentiegerichte selectievragen’’ beschrijft exact in haar boek hoe u deze kwaliteit optimaal kunt behalen: door de juiste competentiegerichte selectievragen te stellen. Kijk hier voor de actie.
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?