Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
15-12-2016

Werving en Selectie sinds 5 jaar weer in top 5 HR prioriteiten


Voor het eerst sinds ruim vijf jaar staat werving en selectie weer in de top 5 van HR-prioriteiten. 22 procent van de HR-medewerkers en bestuurders ziet de noodzaak hiervan in.

De prioriteitenagenda van HR-afdelingen voor 2017 wordt aangevuld met strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en opleiding en ontwikkeling.
Dit is te lezen in de Raet HR Benchmark 2017 van HR-dienstverlener Raet.Voor het onderzoek ondervroegen zij 667 HR-managers en bestuurders.

Met het oog op de verwachte uitstroom als gevolg van vergrijzing en de toenemende ontgroening, bevestigen bestuurders de noodzaak voor een effectieve recruitmentaanpak. Meer dan voorgaande jaren maken zij zich zorgen of hun organisatie aantrekkelijk genoeg is voor het behoud en werven van nieuw talent.


Naast de vergrijzing en toenemende ontgroening gaat het weer goed met de Nederlandse economie. Zo goed zelfs dat volledige werkgelegenheid in zicht is en er schaarste op de arbeidsmarkt ontstaat. Er zijn alweer moeilijk vervulbare vacatures. Bestuurders en HR-managers verwachten groei, medewerkers gaan voorzichtig weer om zich heen kijken op de arbeidsmarkt. Dit betekent grotere kansen voor het aantrekken van nieuw talent.’

Bron: PWdegids.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?