Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
15-12-2017

Werkzame beroepsbevolking in Zuid-Limburg niet gegroeidHoewel de werkgelegenheid de pannen uit reist, is het aantal werkende in Zuid-Limburg niet gestegen. De werkzame beroepsbevolking van Zuid-Limburg was in 2016 vrijwel even groot als in 2003, terwijl die van heel Nederland toenam met 8 procent.

De omvang van de Zuid-Limburgse bevolking nam tussen 2003 en 2016 af, in het bijzonder van Parkstad. De voorbije twee jaar groeide de economie van Zuid-Limburg wel meer dan gemiddeld. Dit meldt het CBS op basis van een maatwerkopdracht voor Limburg Economic Development (LED).

Zuid-Limburg vormt een van de vier regio’s (van de veertig) waarin de werkzame beroepsbevolking in 2016 niet hoger was dan in 2003. Binnen de regio Zuid-Limburg was het aantal werkenden in Parkstad, de regio waarin bijvoorbeeld Heerlen en Landgraaf vallen, in 2016 iets lager dan in 2003. In de andere twee regio’s in Zuid-Limburg – Maastricht Heuvelland en Westelijke Mijnstreek – was het aantal werkenden aan het eind van de periode gelijk aan dat aan het begin.

Bron: flexnieuws.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?