Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-11-2016

Werkt anoniem solliciteren?

 

 


Geen naam. Geen geboorteplaats. Geen geboorteland. Dit soort informatie van sollicitanten wordt bij anoniem solliciteren onleesbaar gemaakt op de sollicitatiebrief en het cv.
Gemeente Den Haag voert na een proefperiode het anoniem solliciteren definitief in. De proef had tot doel dat sollicitanten bij de eerste selectie niet werden beoordeeld op afkomst, maar puur op hun werkervaring en opleidingsniveau.
Volgens onderzoek dat Den Haag heeft laten uitvoeren, hebben meer allochtonen gesolliciteerd dan vorig jaar. De gemeente nam ook meer allochtonen in dienst. In 2015 was een op de negen nieuwe medewerkers allochtoon, dit jaar gaat het om een op de drie. De onderzoekers weten niet zeker of dat te danken is aan anoniem solliciteren. Het vervolg van een sollicitatie, een gesprek bijvoorbeeld, is namelijk niet meer anoniem. Maar anoniem solliciteren heeft vermoedelijk wel ‘een positieve invloed’,

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt nog niet echt warm voor anoniem solliciteren. Recruiters en HR-managers denken dat een eventuele discriminatie hiermee alleen maar naar een later tijdstip wordt verschoven, bijvoorbeeld naar het kennismakingsgesprek.
.
Voorstanders van anoniem solliciteren denken juist dat een allochtone of oudere werkzoekende veel meer kans maakt wanneer hij of zij eenmaal face-to-face contact met een werkgever heeft.

Bron : PWgids.nl 

Lees ook :Grote inkomensverschillen tussen flexwerkers 

Vacatures per opleidingsniveau in Limburg

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?