Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
08-02-2019

Werknemers vaker arbeidsongeval dan zelfstandigen

Werknemers vaker arbeidsongeval dan zelfstandigen

In 2015 had 1,4 procent van de werknemers van 15 tot 75 jaar een arbeidsongeval dat tot minimaal één dag verzuim leidde. In 2017 was dat 1,6 procent. Onder zelfstandig ondernemers was dit met 1,2 procent iets lager, en bleef het gelijk. Jonge werknemers hadden het vaakst een arbeidsongeval met verzuim.
Onder zelfstandig ondernemers met personeel had 0,7 procent in 2017 een arbeidsongeval met verzuim, gelijk als 2015. Onder zelfstandig ondernemers zonder personeel (zzp’ers) was dit aandeel in beide jaren 1,3 procent. Zzp’ers die vooral producten verkopen hebben vaker een arbeidsongeval met verzuim dan zzp’ers die diensten aanbieden.

Jongste werknemers vaker arbeidsongeval met verzuim

Werknemers tussen de 15 tot 25 jaar hadden in 2017 vaker een arbeidsongeval met verzuim dan werknemers boven de 25 jaar. Een van de oorzaken is dat jongere werknemers vaker uitzendkracht zijn dan oudere werknemers, en uitzendkrachten hebben vaker een arbeidsongeval dan werknemers met een vaste arbeidsrelatie.

In Nederland minder ernstige arbeidsongevallen dan gemiddeld EU

In 2016 deden zich in de 28 EU-landen gemiddeld 1,7 duizend arbeidsongevallen met ten minste vier dagen verzuim per 100 duizend werknemers voor. Nederland zit met 1,3 duizend onder dit EU-gemiddelde. Ten opzichte van 2015 is het aantal arbeidsongevallen met minstens vier dagen verzuim zowel in Nederland als in de Europese Unie gestegen.

Bron: CBS

 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?