Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-11-2018

Werknemers met financiële problemen zijn gestrester en minder productief


Werknemers die rondlopen met financiële problemen vormen ook een financiële zorg voor hun werkgever. Naast dat ze meer stress ervaren en minder productief zijn, voelen ze zich ook minder betrokken bij hun werk, zo komt naar voren in onderzoek van Willis Towers Watson. Werkgevers worden dan ook aangemoedigd om een actieve rol te spelen in het wegnemen van geldzorgen.

De studie – uitgevoerd onder meer dan 31.000 werknemers in 22 markten, waarvan bijna 1.000 in Nederland – laat zien dat 38% van de Nederlandse werknemers kampt met financiële zorgen.


Terwijl werkgevers natuurlijk niet zomaar iedereen een salaris van boven de €65.000 kunnen betalen om de problemen te verminderen, kunnen ze wel degelijk op andere manieren een rol spelen – en de studie laat duidelijk zien dat ze hier ook belang bij hebben: De helft van de werkgevers ziet voor zichzelf een actieve rol weggelegd in het aanmoedigen van de eigen werknemers om hun financiën beter te beheren. 27% geeft aan van plan te zijn om in de komende drie jaar een financieel welzijnsprogramma op te zetten. Mogelijkheden hierbij zijn bijvoorbeeld om meer inzicht te verkrijgen in het financiële gedrag van werknemers, ze te stimuleren om te sparen, de bestaande programma’s voor de verschillende groepen werknemers evalueren en andere hulpmiddelen te overwegen.

Bron : consultancy.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?